• Anonym (Ledse­n och hemsk)
    Äldre 8 Oct 20:27
    2354 visningar
    6 svar
    6
    2354

    Gör IVF men ångrar mig, kanske?

    Det här låter så hemskt, och är hemskt, och jag känner mig hemsk. Jag och min sambo är mitt uppe i IVF-försök nr 2. Förra försöket, för 2 månader sedan, var helt annorlunda. Då var jag förhoppningsfull, lycklig och liksom TRYGG i det vi gjorde. Jag kände redan då mig inte hundra procent säker på att jag och min sambo kommer leva hela livet ihop, men kände väl att får vi en familj så kommer vi nog göra det ändå. 

    Nu är det helt tvärtom. Jag är helt förstörd. Jag ångrar mig. Eller jag vet inte. Det känns helt fruktansvärt att göra IVF medan jag inte längre är säker på att jag vill leva mitt liv med den här killen.
    Och det känns fruktansvärt att känna så, jag känner mig ovärdig och som att jag inte förtjänar att få göra IVF för att jag känner så. Jag förstår, och tror, att man aldrig ångrar ett barn och så vidare, men jag känner PANIK.

    Samtidigt vet jag inte om det verkligen är JAG som känner så här, eller om det är någon sorts kalla fötter/hormonell depressions-dipp. Den här gången har hormonerna tagit ganska hårt på mig, speciellt psykiskt och det lär ju inte hjälpa alltså, men redan innan behandlingsstart så oroade jag mig över hur jag skulle göra. Nu önskar jag verkligen SÅ att vi hade väntat några månader med det här försöket... 

    Att avbryta känns för jävligt, att fortsätta känns för jävligt. Allt känns för jävligt =( 
    Jag funderar på att be om att få frysa ned alla eventuella befruktade ägg, och inte ta tillbaka något nu på en gång, utan fundera någon månad. Får man göra så?

Svar på tråden Gör IVF men ångrar mig, kanske?