Forum Arbete - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur blir man en skribent till en tidning?

  Fre 10 okt 2014 03:04 Läst 2425 gånger Totalt 2 svar
  Fre 10 okt 2014 03:04

  Är det någon som vet hur man blir en skribent och kan få ha en egen krönika i en tidning? 
  Krävs det någon utbildning på det? 
  Jag känner och har känt länge nu att det vore något för mig, men jag har ingen utbildning. Har skrivit mycket sen jag var 13, är 25 nu. 
  Flera som har läst vad jag har skrivit har sagt åt mig att jag borde bli skribent, och ha en krönika i en tidning eller något liknande. 
  Någon som vet hur man går tillväga? 

 • Fre 10 okt 2014 04:52 #1

  Du kan börja med att skicka dina texter till en tidning som har en målgrupp som du tror skulle uppskatta dina texter. Var beredd på att du får avslag många gånger, om du har tur, oftast får man ingen återkoppling alls. Det är hög arbetslöshet bland journalister då det är kris bland tidningar i Sverige idag så det gäller att vara ihärdig. Om du tittar på dem som skriver krönikor i olika tidningar så upptäcker du att de flesta av dem är kända för annat än att de skriver.

  Du kan också börja med att publicera dina texter i en blogg och på så sätt kanske bli uppmärksammad. Det är svårt att bli uppmärksammad som skribent, det är många som vill göra sin röst hörd i mediabruset, så du har konkurrens. Men om man är tillräckligt bra, har tur, har talang att knyta rätt kontakter och framförallt är ihärdig så kan man lyckas.

 • Tis 21 nov 2017 17:40 #2

  Hej! Du kan spana in https://feministhalsa.wordpress.com/ om det är något för dig, de bygger på att ha oändligt med skribenter (contributors)

  Emmis

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll