• Leja

    Tvillingar maj 2015

    Hej!

    Vi fick häromdagen viaett UL i v 7+2 veta att vi väntar tvillingar. Vi såg två foster där hjärtanen slog på båda. Jag var beredd på detta då vi gjort IVF och fick två ägg tillbaka, men faktum är ändå svårt att ta in. Jag är samtidigt glad men också nervös över hur allt ska bli. Jag har en son sedan tidigare som är 2 år och 4 månader, med en annan pappa. Är det fler här inne som väntar tvillingar och känner sig lite nervösa? Vore skoj att få kontakt.

    Jag bor i Skåne

  • Svar på tråden Tvillingar maj 2015
  • Lufti

    Hej!

    Vi väntar också tvillingar. Har sett dem i vecka 8+3 och de bedömde dem som

    Enäggstvillingar med varsin hinnsäck.

    Känns jättespännande men vågar inte riktigt hoppas på att båda ska stanna kvar. ..

    Vi har inga barn sen tidigare. Verkar vara lite av en chock att få två på en gång o mer risker med graviditeten men jag hoppas att det går bra för oss båda!

    Jag bor i Stockholm o har blivit spontant gravid.

  • plopp76

    Hej!

    Jag fick veta för nästan 2 veckor sen att vårt plus var enäggstvillingar i varsin säck :) Vi har hunnit smälta det lite grann, men visst kommer man på nya saker varje dag som blir annorlunda än med en. Det är våra första barn och vi skulle bara ha ett :) Nu vill vi ju ha båda så klart! Men det blev en omställning.

    Jag har BF 16:e maj, men antar att det är troligt att dom kommer tidigare. Nästa vecka tar jag blodprover inför KUB-testet som blir den 7:e nov. 

    Så klart är vi nervösa och känner oss oroliga, men samtidigt känns det som ett privilegium att få två samtidigt. Vi har ett sent missfall i bagaget, den 10 april förlorade vi en graviditet i vecka 20, så oron för att vara gravid igen gör sig påmind varje dag. 
    Men vi försöker att prata om allt det fantastiska med att ha lyckats igen och hantera oron allteftersom. 

    Våra "största" problem just nu är att vi måste byta bil och att tvillingvagnar är väldigt utrymmeskrävande i bakluckan :)

  • Lufti

    Vad kul att vi är flera!

    Vi har BF 25 maj och KUB 12 nov.

    Har också ett missfall i bagaget, också i april men i vecka 10.

    Håller tummarna att vi båda ska vi belönade denna gång, och då dubbelt upp! :)

  • Leja

    Oj vad roligt med lite svar. =) Så det är första barnen för er alla? För mig blir det ju plötsligt tre barn, vilket innebär att vi måste flytta igen inom kort och att vi nog måste skaffa större bil. Det är mycket man får tänka om kring när det visat sig vara två =). Syns era magar än? Jag går i i vecka 9 idag och magen syns lite...

  • plopp76
    Lufti: Ja denna gång bara måste det gå vägen!

    Leja: Jo när vi väntade ensling så flyttade vi till större men behövde inte byta bil... Nu behöver vi byta bil och boende igen. Inte boende på en gång, men att bo fyra i en liten trea... njae... inte allt för länge :)

    Min mage syns. Jag är i vecka 10+1. Men sen har jag en del "padding" på utsidan :) Jag är lite överviktig från början så om man inte vet att jag är gravid kan man nog tro att jag mest gått upp i vikt av andra orsaker! 

    Men både min sambo och jag ser tydligt att det inte bra är fettismage. Sen får mn ju lägga till att jag ganska nyligen var halvvägs in i en graviditet ox, vilket kanske gör att magen återfår sin form från då ganska fort :)

    Jag har än så länge inte gått upp mer än 0,5 kilo sen den dagen jag plussade, vilket  är ju egentligen plus/minus noll. Man kan u gå upp och ner lite nu och då, så jag tycker inte att jag gått upp nåt egentligen.

    Jag förstår INTE hur jag ska kunna hålla det hemligt på jobbet till efter KUB-et... Men jag har ju "fördelen" med att ingen vågar fråga eftersom dom vet vad jag varit med om, det skulle ju inte vara så smidigt om nån frågade och jag bara ätit för många bullar. Tror dom aktar sig för att fråga!

    Mår ni illa och så där? Jag mår sjukt illa och är så trött att jag kan somna ståendes. Vissa mornar så kommer jag knappt iväg till jobbet. Hemskt!
  • Lufti

    Jag är i vecka 10 (9+0) och min mage syns mycket. Men jag tror det beror en hel del å svullna tarmar. Har IBS sen innan o då kunde magen vara rätt stor mellan varven utan graviditet :)

    Har inte gått upp nåt i vikt än.

    Jag har faktiskt varit sjukskriven sen vecka 7. Kan inte hålla mig vaken mer än typ 3 timmar i sträck o mår också ganska illa. Det är väldigt jobbigt, hoppas det vänder snart!

    Jag har berättat på jobbet för det är en så liten arbetsplats. Och så har jag berättat för närmsta familjen o vännerna. Poängterar för alla att det är tidigt men vi hoppas ju att det ska gå bra!

    Leja: vet du om dina är enäggs?

  • plopp76
    Lufti skrev 2014-10-20 20:20:16 följande:

    Jag är i vecka 10 (9+0) och min mage syns mycket. Men jag tror det beror en hel del å svullna tarmar. Har IBS sen innan o då kunde magen vara rätt stor mellan varven utan graviditet :)

    Har inte gått upp nåt i vikt än.

    Jag har faktiskt varit sjukskriven sen vecka 7. Kan inte hålla mig vaken mer än typ 3 timmar i sträck o mår också ganska illa. Det är väldigt jobbigt, hoppas det vänder snart!

    Jag har berättat på jobbet för det är en så liten arbetsplats. Och så har jag berättat för närmsta familjen o vännerna. Poängterar för alla att det är tidigt men vi hoppas ju att det ska gå bra!

    Leja: vet du om dina är enäggs?


    Jag skulle nog egentligen behöva vara sjukskriven för jag har absolut INGEN kraft kvar när jag kommer hem. Jag går direkt till soffan och lägger mig. Oftast somnar jag en stund och så får sambon fixa nåt att äta åt mig. Sen är det horisontellt läge tills jag går och lägger mig. Somnar direkt.

    Min chef vet på jobbet, även att det är två. Men inte de andra kollegorna. Men jag tror som sagt att dom inte vågar fråga :) För syns gör det!
  • Leja

    Jag har berättat för fler och fler nu. Magen växer så det knakar och det syns verkligen nu. Så det är likabra, men poängterar också att det är tidigt.

    Lufti, våra är tvåäggs då vi fick tillbaka två ägg vid IVF. Det var liten risk och ingen trodde väl det skulle bli två, men det blev det.

    Jag mår JÄTTEILLA! Har testat åksjukeband som lindar lite, men kan få kräkattacker ändå. Är trött hela tiden också. Jobbar på än så länge, men vet ej hur länge till det går. Man läser lite överallt att många tvillinggravida blir sjukskrivna tidigt av olika skäl.

  • Lufti

    Mitt illamående var bättre några dagar, men då blev jag lite orolig. Aldrig är man nöjd :)

    Nu är det dock tillbaka o nästan värre!

    Jag äter lergigan o har åksjuke-armband. Jag kan äta men det är påfrestande att må illa hela tiden, stör min nattsömn också.

    Hoppas på att kunna jobba några månader mellan den här första perioden o den sista. Har också hört att det är vanligt att bli sjukskriven kring vecka 25.

    Hur mår ni nu?

  • plopp76

    Jag hoppade in i vecka 12 idag så om nån vecka kanske man kan känna att det här går vägen ändå. Jag är rätt så orolig av och till.

    Illamåendet håller i sig men jag hoppas att det blir bättre snart. Igår sov jag 3 timmar mitt på dagen, superskönt! Men sen var jag lika trött igen på kvällen :)

    Magen sväller för varje dag tycker jag och min sambo tycker det står klart att jag snart inte kan dölja det med pösiga kläder. Hade ju gärna väntat till efter KUB-et med att börja berätta. Vi får väl se.

    I veckan är det inskrivning hos BM, det känns lite kul.

    Jag har oxå läst att tvillingmammor blir sjukskrivna från ca v 25, det skulle innebära att jag jobbar januari ut ungefär. Hoppas att man får må bra tills dess! Jag ska försöka få ledigt alla mellandagarna så det blir ledigt länge där. Men det visar väl sig hur kroppen mår framöver.

    Har ni börjat fundera över det praktiska något?

Svar på tråden Tvillingar maj 2015