• Forumvärd

    Tävling: Vad är det pinsammaste du varit med om?



    Nu är det är mörkt och kymigt ute, regnet smattrar mot fönsterrutorna och halloween står snart för dörren.
    Vad passar bättre då om inte en chans att kura i "biomörkret" med en stor låda popcorn och din lilla favoritperson!
    Nu har du chansen att vinna biobiljetter till filmen "Muminfamiljen på Rivieran" och inte nog med det häftiga Muminprylar.

    Så här tävlar du:
    Berätta om det pinsammaste du har varit med om.
    Det behöver inte handla om dig eller dina närmaste utan det kan kanske vara något du sett eller hört.
    Du får berätta om hur många pinsamheter du vill men en pinsamhet per inlägg.
    Skriv även en kort motivering varför du vill vinna!
    Ladda gärna upp en bild i temat halloween som extra bonus!

    Tävlingen pågår t.om midnatt 2/11 och vinnare meddelas i tråden.
    Vinnare utses av en jury från Familjeliv.se

    Lycka till!Solig
  • Svar på tråden Tävling: Vad är det pinsammaste du varit med om?
  • Utflykt i verkligheten
    luciabarn skrev 2014-10-25 15:05:15 följande:

    Det mest pinsamma jag någonsin har varit med om är en händelse som jag faktiskt aldrig har berättat för någon utomstående sen det hände... För jag skäms fortfarande snart 4 år senare :D but here it goes:

    För snart 4 år sen föddes min dotter, mitt första barn. Jag var relativt ung, hade ingen som helst koll på förlossningar och vad som kan hända. Hur som helst så resulterade förlossningen i en sfinkterruptur, vilket för er som inte vet vad det är, innebär att underlivet spricker från slidan till ändtarmen, och i mitt fall så var ändtarmsmuskeln nästan helt av. Jag fick massvis med smärtstillande för smärtan, men snäll som min läkare var så fick jag även flytande laxeringsmedel att ta med hem, för att det inte skulle göra så ont att bajsa första tiden. Jag skulle ta det varje dag, så det gjorde jag, precis så mycket som läkaren hade sagt och så många ggr om dagen dem sagt.

    Dagarna gick och jag hade så ont så jag inte kunde sitta, utan låg mest ner, när jag behövde gå på toaletten så tog det flera minuter för mig att ta mig upp. Jag kunde dock bara kissa, jag åt som vanligt men blec aldrig bajsnödig trots laxeringsmedlet, men jag fortsatte ta det. Tänkte inte så mycket på det, mer än att det var skönt att slippa bajsa eftersom jag var rädd för smärtan.

    Efter ca en vecka eller mer, en väldigt sen kväll så ligger jag i sängen bredvid min sambo, min svärmor var i samma hus i ett annat sovrum, för att hjälpa oss med bebisen första tiden då jag hade så ont. När jag plötsligt känner mig bajsnödig, det kom från ingenstans, jag säger till min sambo att jag måste gå på toaletten NU, han måste hjälpa mig på en gång, han försöker väl så gott han kan hjälpa mig upp, men han vet inte att jag inte kan hålla mig, ändtarmsmuskeln var ju inte som vanligt och jag kunde inte hålla mig. Jag bajsade på mig i sängen... Inte bara lite, utan diarre, och avföring för hela veckan då jag inte bajsat alls. Sambon får panik, jag gråter, sängen är helt full av bajs. Och han ropar på sin mamma då han inte vet vad han ska göra och bebisen har vaknat.

    Jag får hjälp till badrummet, låser in mig i över en timme, duschar. Medans dom tar bort sängkläderna och slänger dem i svarta sopsäckar, på madrassen är en stor fläck som dom försöker skrubba bort. Fönstrena står vidöppna för det luktade hemskt.

    När jag kommer tillbaks så skäms jag så otroligt mycket så jag bara vill fly, vill springa därifrån och aldrig mer behöva se varken sambon eller svärmor igen. Dom har bäddat åt oss i ett annat sovrum där vi sover för natten.

    Jag har aldrig skämts så mycket i hela mitt liv varken före eller efter det här! Jag fick sambon och svärmor att lova och svära att aldrig någonsin nämna det här för varken mig eller någon annan igen, vilket dom aldrig gjort. Men jag kommer aldrig glömma den där kvällen, paniken, bajset och skammen.

    Jag vill vinna för jag vill ta med min dotter som också var den som "orsakade" mitt livs mest pinsamma situation, på bio! Hon fyller som sagt 4 år i december, och hon har aldrig varit på bio innan. Hon skulle få biobiljetter i födelsedagspresent, men min sambo har precis blivit arbetlös och vi lever på mitt csn då jag är student. Så jag skulle bli jätteglad om jag vann och kunde få ta med henne på bio för första gången. :)


    Åh kära nån!! Du har helt klart min röst!
  • Zenitha

    Jag tycker inte man ska behöva skämmas för att kroppen och dess funktioner tagit skada efter barnafödande, det kan man väl inte hjälpa. 

  • vampyria2

    Jag hamnade i en situation när jag var runt 18 år som just då var fruktansvärt pinsam men som jag nu så här 22 år senare kan skratta gott åt :p

    Jag var på gynmottagningen för att skaffa p-piller och då frågar de om det är okej om en som går och utbildar sig är med och jag säger att det går bra, trodde det skulle vara en tjej men in kommer en jätte snygg kille in som är runt 10 år äldre än mig, jag ville bara sjunka genom jorden men tänkte sen att han lär jag ändå aldrig se igen och lugnar ned mig.

    Helgen efter är jag ute med några vänner och har kul helt plötslig ser jag en super snygg kille som jag känner igen och vinkar glatt och säger heeej
    Han tittar upp och ser lika glad ut han och vinkar, sen stannar vi båda upp och kommer på vart vi har sett varandra tidigare....jepp min gynlärling var det och han var där med min kusin och hans gäng som jag brukade umgås en hel del med >.<

    Han finns fortfarande kvar i min bekantskaps krets så min lugnande tanke om att jag aldrig mer kommer att se honom var så fel man kunde, men han är en trevlig prick och har faktiskt aldrig berättat om det hela för någon annan, jag tog upp det på en fest för några år sedan och alla skrattade gott men som sagt ingen hade nån aning om att det hade hänt....det var gulligt av honom tycker jag

    Jag vill vinna biljetterna för jag vill ge dem till en granne som har det lite tufft just nu och jag vet att hon inte har så mycket pengar över till nöjen, hon är en super härlig mamma och är värd att få göra nått lite extra kul med sin son

    Här är några pumpor vi gjorde tillsammans med våra barn i dag, passar ju bra efter som ni ville ha en bild med

  • Utflykt i verkligheten
    Zenitha skrev 2014-10-27 18:30:33 följande:

    Jag tycker inte man ska behöva skämmas för att kroppen och dess funktioner tagit skada efter barnafödande, det kan man väl inte hjälpa. 


    Det tycker jag att du har helt rätt i. Över huvud taget så ska man så klart inte behöva skämmas över sånt som är naturligt eller som man inte kan styra över. Men tyvärr så blir det ju så ändå. Särskilt om det är något som anses äckligt.

    Ett exempel är min blåsa som bråkar rätt rejält till och från. Det händer att jag kissar på mig ute bland folk. Det är inte mitt fel, men jag skäms så klart ändå. Jag försöker dock prata om det öppet med folk jag känner, just för att det är en sån sak som är vanligare än vad man tror, men ingen törs prata om det för att man skäms.
  • viseversa
    beccagranen skrev 2014-10-23 12:26:56 följande:

    Den pinsamaste jag varit med om, hände rätt nyligen.

    Jag och mannen var på vår sons första skoldag, i förskoleklassen.
    Barnen sitter i ring med fröken och vi föräldrar står längst väggen i klassrummet.
    Barnen skulle i turordning berätta kort om sig själva och även dela med sig av något sommarminne.

    Sonen för sin talan och det går bra, några barn till berättar sitt och sen kommer det till en flicka som berättar om att dom besökt en priat ö och där kunde man bada och leta efter skatter, men skattkistorna dom hitta var tomma.
    Plötsligt viftar min son ivrig med handen, då han kom på att ha och kusin Joel också hade hittat en skattkista (en gammal brudkista), i mamma och pappas sovrum!  Och så fort han nämnde det så skrek jag inombords "Neeeeeeej!" och hoppades på att historien skulle ta slut där.

    Men givetvis så ställer fröken följdfrågan "vad fanns det i den då".
    Jo det kunde sonen glatt berätta, en stor filt och under filten låg det en låda och i lådan hitta vi RIKTIGA handklovar! fast dom var röda. Och batterier och en.. en snopp! och en annan snopp som lät roligt och snurrade, och kladdiga ballonger och... ja så höll han på. Fröken rodnade och försökte få avslutet konversationen, barnen skratta högt, föräldrar fnittra och snegla på oss och jag ville bara bli osynlig! Det gick fort från att stå som världens stoltaste förälder till att bara vilja sjunka genom jorden! Min man kände tydligen inte av pinsamheten, utan börjar skratta, skratta så mycket att han fick till en jannelångben/gris grymt mitt i skrattet, och jag ville bara lämna dom båda där inne! 
    Nu har det passerat ett år och jag kan fortfarande känna hur föräldrarna drar på smile-banden när vi kommer in på föräldramöten! =)

    Anledningen till att jag vill vinna:
    Jag hade velat ta med mig min dotter på snart 3år på bio film. Hon har vart besviken när storebror åkt på bio men inte fått följa med. Och då hon älskar mumintrollen känns det som att det skulle vara den perfekta biopremiären för henne del och framför allt väldigt mysigt/trevligt att hitta på något själva, utan grabbarna :)


    Hahahaha tårarna sprutar. Fan vad kul!!
  • nevermind
    luciabarn skrev 2014-10-25 15:05:15 följande:

    Det mest pinsamma jag någonsin har varit med om är en händelse som jag faktiskt aldrig har berättat för någon utomstående sen det hände... För jag skäms fortfarande snart 4 år senare :D but here it goes:

    För snart 4 år sen föddes min dotter, mitt första barn. Jag var relativt ung, hade ingen som helst koll på förlossningar och vad som kan hända. Hur som helst så resulterade förlossningen i en sfinkterruptur, vilket för er som inte vet vad det är, innebär att underlivet spricker från slidan till ändtarmen, och i mitt fall så var ändtarmsmuskeln nästan helt av. Jag fick massvis med smärtstillande för smärtan, men snäll som min läkare var så fick jag även flytande laxeringsmedel att ta med hem, för att det inte skulle göra så ont att bajsa första tiden. Jag skulle ta det varje dag, så det gjorde jag, precis så mycket som läkaren hade sagt och så många ggr om dagen dem sagt.

    Dagarna gick och jag hade så ont så jag inte kunde sitta, utan låg mest ner, när jag behövde gå på toaletten så tog det flera minuter för mig att ta mig upp. Jag kunde dock bara kissa, jag åt som vanligt men blec aldrig bajsnödig trots laxeringsmedlet, men jag fortsatte ta det. Tänkte inte så mycket på det, mer än att det var skönt att slippa bajsa eftersom jag var rädd för smärtan.

    Efter ca en vecka eller mer, en väldigt sen kväll så ligger jag i sängen bredvid min sambo, min svärmor var i samma hus i ett annat sovrum, för att hjälpa oss med bebisen första tiden då jag hade så ont. När jag plötsligt känner mig bajsnödig, det kom från ingenstans, jag säger till min sambo att jag måste gå på toaletten NU, han måste hjälpa mig på en gång, han försöker väl så gott han kan hjälpa mig upp, men han vet inte att jag inte kan hålla mig, ändtarmsmuskeln var ju inte som vanligt och jag kunde inte hålla mig. Jag bajsade på mig i sängen... Inte bara lite, utan diarre, och avföring för hela veckan då jag inte bajsat alls. Sambon får panik, jag gråter, sängen är helt full av bajs. Och han ropar på sin mamma då han inte vet vad han ska göra och bebisen har vaknat.

    Jag får hjälp till badrummet, låser in mig i över en timme, duschar. Medans dom tar bort sängkläderna och slänger dem i svarta sopsäckar, på madrassen är en stor fläck som dom försöker skrubba bort. Fönstrena står vidöppna för det luktade hemskt.

    När jag kommer tillbaks så skäms jag så otroligt mycket så jag bara vill fly, vill springa därifrån och aldrig mer behöva se varken sambon eller svärmor igen. Dom har bäddat åt oss i ett annat sovrum där vi sover för natten.

    Jag har aldrig skämts så mycket i hela mitt liv varken före eller efter det här! Jag fick sambon och svärmor att lova och svära att aldrig någonsin nämna det här för varken mig eller någon annan igen, vilket dom aldrig gjort. Men jag kommer aldrig glömma den där kvällen, paniken, bajset och skammen.

    Jag vill vinna för jag vill ta med min dotter som också var den som "orsakade" mitt livs mest pinsamma situation, på bio! Hon fyller som sagt 4 år i december, och hon har aldrig varit på bio innan. Hon skulle få biobiljetter i födelsedagspresent, men min sambo har precis blivit arbetlös och vi lever på mitt csn då jag är student. Så jag skulle bli jätteglad om jag vann och kunde få ta med henne på bio för första gången. :)


    Det där är väl inget pinsamt?? Inte särskilt kul heller, men det är inget man skäms för.

    Jag kissade ner syrrans soffa under ett epilepsianfall, inte skäms jag för det, däremot känner man sig väldigt utsatt och äcklig.
  • Zenitha
    Utflykt i verkligheten skrev 2014-10-28 08:43:53 följande:
    Det tycker jag att du har helt rätt i. Över huvud taget så ska man så klart inte behöva skämmas över sånt som är naturligt eller som man inte kan styra över. Men tyvärr så blir det ju så ändå. Särskilt om det är något som anses äckligt.

    Ett exempel är min blåsa som bråkar rätt rejält till och från. Det händer att jag kissar på mig ute bland folk. Det är inte mitt fel, men jag skäms så klart ändå. Jag försöker dock prata om det öppet med folk jag känner, just för att det är en sån sak som är vanligare än vad man tror, men ingen törs prata om det för att man skäms.
    Vad jobbigt- lider med dig.Kan ju bli kallt också på vintern. Men visst har väl apoteket någon form av binda- eller blöja (?) som håller torrt och tar bort lukt ?! Inte kul heller förstås, men vad gör man. Man kan ju inte gärna sy ihop alltihop.

    Jag vet inte vad du har för typ av problem men det funkar inte med knipövningar?
  • london

    Jag och en vän var på badhuset och stod och duschade när jag kom på att jag glömt mitt cyklop ute i simhallen. Jag sa till kompisen att jag snabbt skulle gå ut och hämta det och när jag kom ut i simhallen så var det en ganska lång bit att gå mot bänken där jag lämnat det. När jag inte ens kommit halvvägs så hör jag hur en tjej ropar från bassängen, jag tänkte mer på det förrän jag hörde mitt namn. Tjejen skriker av skratt och jag hör hur hon ropar "Looondooon du är ju naaakeen!!!" Jag kollar ner och inser att jag blivit så stressad över att hämta mitt cyklop att jag glömt att ta på mig baddräkten. Känslan som vällde över mig går inte att beskriva i ORD och när jag vänder mig om och S P R I N G E R tillbaka mot dörren till omklädningsrummet så HALKAR jag och kanar FÖRBI dörren mot en ytterst förvånad badvakt. Tog mig upp och slutligen in i duschen där kompisen undrar det uppenbara; "Men London! Gick du ut naken?!"

    Ni vet såna där drömmar där man går ut bland folk naken och får en panikslagen overklighetskänsla? Så kändes det fast det var ingen dröm. Skäms
    Gick inte och badade på flera år efteråt och trippelkollade neurotiskt senare att jag alltid hade på mig baddräkten innan jag lämnade omklädningsrummet.

    Jag var, tack och lov, bara 8 år men jag minns det som igår. Trauma!

    Om jag skulle vinna så vill jag ta med min guddotter och hennes bror på bio!

Svar på tråden Tävling: Vad är det pinsammaste du varit med om?