• Anonym (jo)
    Äldre 27 Oct 07:00
    6663 visningar
    11 svar
    11
    6663

    Hörby VOB Familjehem - Skriv om du bott där snälla.

    Om det nu så uppenbarligen var ett felaktigt beslut så antar jag att hon/ni överklagade och fick rätt i Förvaltningsrätten? Nähä inte det... Anmälan om tjänstefel (eller anmälan till IVO, som jag antar att du menar) får Socialtjänsten på sig ganska ofta. Det handlar om att folk är arga, besvikna och kränkta och vill straffa soc. Men det betyder inte att det blir något av anmälan.

    Självklart placeras man inte på familjehem bara för att någon gör en anmälan eller att sambon höll barnet. Givetvis har soc hittat något annat då de gjorde förhandsbedömning och valde att inleda utredning. För let's face it, långt ifrån alla anmälningar leder ens till utredning, och det är ju om de hittar något att oroa sig för som det öppnas. Att erbjuda SoL mot att slippa LVU låter ju som att de har hittat en väldigt allvarlig brist i någonstans.

  • Anonym (jo)
    Äldre 27 Oct 19:51
    #7
    Anonym (Orolig i själen.) skrev 2014-10-27 07:15:48 följande:

    Vi har lämnat in en överklagan. Jag har personligen läst igenom deras utredning och vad de grundat sitt beslut på. Står " Lämnar gärna barnet till sambon så hon kan själv duscha laga mat vila osv. Anmälan från mamman är ytterligare ett skäl till oro med tanke på hennes tidigare lopp inom ....hemmet och psykiatrin" Jag är äcklad över hur hon ska bli dömd av detta som hon levt med som tonåring och att de ska följa med henne även nu. Hon har gått dem till viljes med allt de velat för att försöka visa att hon tar sin mamma roll på största allvar. Jag hade aldrig ens velat hjälpa henne om jag hade märkt och inte tar hand om sitt barn. Skoj de finns så många fördomsfulla människor. Hoppas inte du själv någonsin kommer komma till en jobbig sits då du behöver hjälp från någon annan och om du gör de hoppas jag de bemöter dig med lite mer respekt än du tilltalade mig i dina ord just nu. 


    Man kan ju inte förutspå framtiden på något annat sätt än att titta på historien, så självklart tar de med i beräkning saker som har hänt eller som hon har gjort under sin tonårstid. Hon är ju trots allt bara 21 år själv och det är inte alltför långt efter hennes tonår.

    Handlar det om anknytning? Att hon inte knyter an till barnet? Det kanske handlar om hur mycket hon lämnar bort barnet och varför hon gör det. Det du skriver kan ju lika väl betyda att hon tar varje chans till att slippa vara med barnet, vill gärna vila efter hon blir för trött för att orka ta hand om det, eller vad som helst. Man kan ju inte veta vad soc har grundat beslutet på enbart av enstaka meningar utan att läsa hela utredningen.

    Har de inte haft med hennes sambo i utredningen som en resurs för barnet eller bor de inte ihop?
Svar på tråden Hörby VOB Familjehem - Skriv om du bott där snälla.