Inlägg från: Anonym (oj) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hörby VOB Familjehem - Skriv om du bott där snälla.

    Anonym (två) skrev 2014-10-27 12:34:49 följande:

    Men du, det är ju självklart att hennes bakgrund påverkar henne som mamma och människa, så jag förstår soc oro när det gäller hennes förflutna.

    Men om hon är en trygg och sansad person idag så kommer dom märka det på familjehemmet och då får hon komma hem med dottern.


    Men shit också. Jag hittar ingenting av substans i socialtjänstens motivering av sitt beslut. Är själv ensamstående och det är rätt tungt (typ dubbelt så tungt som för alla andra). Rent fakta och inget man behöver hymla om. Har alltid tagit varenda chans jag fått att langa över mitt barn till min egen mamma bara för att få göra saker ifred. Min mamma är ju ingen okänd människa för mitt barn. Lika lite som ts systers sambo är för det barnet. Och barnet lider inte av att mamma får lite egentid. Nä, barnet får en piggare och gladare mamma. Dessutom får barnet chansen att odla andra relationer än bara den till sin egna mamma.

    Tänk på att barn till ensamstående är jävligt sårbara med bara en förälder. Tänk om det skulle hända nåt med den föräldern exempelvis! Det är ju superviktigt att barnet har åtminstone en till vuxen i sin närhet som det är tryggt med.

    Dessutom tänker jag mig att det kan finnas en möjlighet att ts systers sambo tagit på sig en föräldraroll på riktigt. Och tagit till sig barnet. Någon som finns där för både systern och barnet. Eftersom barnet är så litet vore det inte alls konstigt om barnet kommer att växa upp med sambon som 'pappa'. Under såna omständigheter ser jag inget konstigt i att de delar på att ta hand om barnet. Och att systern då lämnar över barnet när hon ska duscha, laga mat, kanske träna etc. Så gör man ju i alla barnfamiljer.

    Så klart det kan finnas anknytningsproblematik inblandat i det hela. Men i så fall har socialtjänsten missat att ta med det i sin motivering.
Svar på tråden Hörby VOB Familjehem - Skriv om du bott där snälla.