Inlägg från: DaddyFool |Visa alla inlägg
  • DaddyFool

    Träna när jag har min son

    WSON skrev 2017-11-15 08:32:22 följande:

    Jag har också 3 barn och en fru som jobbar på kvällar (och ibland helger). Jag försöker utnyttja pendlingstiden till jobbet för konditionsträning (löpning/cykling), det tar försumbart med extra tid jämfört med vad det ger. Jag har 25km enkel väg till jobbet och det tar ungefär en timme på cykel, ungefär lika lång tid som att åka kollektivt hela sträckan (en halvtimme längre än om jag hade åkt bil, men den har min fru eftersom hon slutar jobbet när kollektivtrafiken är gles). På så vis får jag två timmar och betalar med en. Om jag ska springa gör jag det de första 5km på vägen till jobbet (och sista 5 hem) och åker buss resten. Jag springer snabbare än stadsbussen kör sträckan så det är ren vinst.
    En förutsättning för att det ska funka är dock att man kan duscha och byta om på jobbet.

    Coreträning, huvudsakligen med kroppen som belastning kör jag hemma medan barnen tittar på TV eller bråkar med varandra. 
    Om min fru jobbar på helgen försöker jag sätta de två äldsta (6 och 4 år) på varsin cykel och den minsta i vagn och springa en runda med lekplatspaus nånstans på vägen. Helst kombinerat lekplats/utegym. Minstingen somnar i vagnen på vägen dit...

    Långpass tillsammans med barnen har jag inte löst ännu, det får vara när vi har dubbelkommand o hemma. 

    Om jag känner behov av att gå iväg och gymma gör jag det på kvällen när min fru har kommit hem och barnen har somnat. 


    Om man passar på att träna när barnen bråkar, då riskerar man att bli övertränad ;)


    Skämt åsido, bra tips!

Svar på tråden Träna när jag har min son