• jagaf

    Sluta med BH?

    Min vackra 21-åriga dotter har nyligen slutat med BH eftersom hon får så ont i ryggen av att ha den. Hon säger att det är så skönt och vill helst inte börja igen.

    När jag var i hennes ålder var det modernt att inte ha BH, det var bara gamla tanter som hade det. Nu är det jag som är gammal tant, 53 år, och jag skulle också vilja sluta med BH tror jag. Men hur skulle det tas emot? Ganska stora, ganska hängiga bröst, lite ojämnt stora (som de allra flestas).

    Hur reagerar ni på kvinnor utan BH? Gamla som unga? 

    Vill ha svar från både kvinnor och män!

  • Svar på tråden Sluta med BH?
  • sextiotalist

    På många arbetsplatser, speciellt med mycket kundkontakt, så skulle det inte ens vara accepterat att ha en stor byst guppande utan BH.
    Här hade man fått en tillsägelse och en yngre kille fick tillsägelse när byxorn hängde lite för långt ner.
    Däremot är toleransen hög för frisyrer (en kollega har tuppkam), tatueringar (så länge de inte är iögonfallande), piercingar är det ingen som har i ansiktet (men flera män har hål i örat)

  • Pillare
    Mrs Okänd skrev 2014-11-19 08:50:48 följande:

    Det är ju en sak om det är i sexuellt syfte men hur många vill att ens mamma eller svärmor går utan BH?


    Vem är jag som ska säga till andra att ta på/av sig BH? Inte allt behöver vara sexuellt.
  • Mrs Okänd
    Pillare skrev 2014-11-19 09:15:42 följande:
    Vem är jag som ska säga till andra att ta på/av sig BH? Inte allt behöver vara sexuellt.

    Tänkte mest på det du svarade på innan. Nej, för det mesta är det väl inte sexuellt bara för att man tar av sig BH:n. Det är ju inte speciellt bekvämt. 
  • Fjäril Vingad

    Jag bryr mig inte hur andra gör med BH, men själv skulle jag inte vilja gå utan annat än hemma. Mina är inte såå stora (85 DD/E), men det räcker för att ge mig problem med axlar och nacke samt rygg om jag går längre stunder utan BH.

    Det finns ställen där man kan hitta snygga och sexiga behåar även i stora storlekar, men billigt är det inte, tyvärr.

  • Pillare
    Mrs Okänd skrev 2014-11-19 09:19:57 följande:

    Tänkte mest på det du svarade på innan. Nej, för det mesta är det väl inte sexuellt bara för att man tar av sig BH:n. Det är ju inte speciellt bekvämt. 


    Det som.jag tänkte på var faktiskt mest hur bekvämt det är att göra snabba rörelser när man har stora bröst. Jag är ju ingen kvinna så jag vet inte, men det ser kanske obehagligt ut.
  • 3skabli4

    Jag personligen tycker det ser förjävligt ut att vara utan bh när man har stor och tung byst som hänger ner till midjan. Inga kläder sitter snyggt på det viset. Urringat är ju inte att tänka på eftersom inte ens någon byst syns i urringningen. Jag har alltid bh på mig, då får man iaf en snygg klyfta och kroppsformen blir mycket snyggare. Ser smalare ut.

  • Anonym (anonym)
    annakaragliou skrev 2014-11-17 20:24:12 följande:

    Jag fyller snart 50 och har inte använt bh till vardags så länge jag kan minnas. Jag tror att det är därför som Men så blev jag valt som nämndeman i en tingsrätt efter valet 2010 och är det fortfarande, för ett år sen så fick vi en ny rådman som talade om för mig att det var direkt olämpligt att sitta på rättegång utan bh. Eftersom jag verkligen avskyr att använda bh så klär jag mig istället i en murarskjorta till mina jeans som inte avslöjar om man har bh eller inte.


    Jag brukar inte heller använda bh, men man kan ju ändå välja kläder så det märks mer eller mindre om man går utan bh. Vad brukade du ha på dig i rätten som retade upp rådmannen?
  • MaryM

    Alltså utan BH så syns ju bröstvårtorna igenom plaggen. Och det tycker jag ser vulgärt ut. Förlåt, men  det är min ärliga mening. TS vill ju höra vad vi tycker. Är 39 år.

  • jayloo

    har svårt att se det sköna att gå runt utan BH speciellt om man har för stora tuttar. Sen tycker jag det kan se riktigt vidrigt utberoende på klädsel över om man inte har BH. Fria slängiga tuttar som gungar vid naveln och en t-shirt bara över sen ju rent bedrövligt ut. Har man fina fasta så ser det trevligare ut men att ha bröstvårtor som står rätt ut kanske inte funkar direkt så bra heller.

  • TomNorr

    Jag tycker att alla får göra som dem vill, men oftast är det mycket snyggare med BH. Att det sedan funkar bra att hitta killar på krogen utan är en annan sak. Tror att det snarare bero på att man ser tillgänglig ut än att killar tyck er att det är snyggare.

Svar på tråden Sluta med BH?