• Äldre 22 Nov 13:08
  5611 visningar
  33 svar
  33
  5611

  Vad är hög/lågutbildad för dig?

  Anonym (ts) skrev 2014-11-22 13:02:24 följande:

  så enligt vissa av er, så kan en person vara högutbildad medans en annan anses lågutbildad trots att dem läst lika många år men olika utbildningar?

  Tycker det är väldigt intressant hur olika alla verkar definera vad som är hög/lågutbildad.

  Kan tillägga att enligt scb så är man högutbildad om man har en eftergymnasial utbildning på minst 3 år, dvs en kandidatexamen.

  Hur ser ni på det?


  Om man har en kandidatexamen så är man enligt mig högutbildad. Sedan om man pluggar till läkare eller lärare gör inte mig någon skillnad. Det är olika kunskapsområden, men det går inte att värdera det ena som det viktigare än det andra. Båda yrkena behövs i samhället!
 • Äldre 22 Nov 13:42
  #18
  Anonym (olika) skrev 2014-11-22 13:19:02 följande:
  Jag hade önskat att dagens nyutexade lärare hade klassats som högutbildade men tyvärr är det alldeles för låg nivå på lärarutbildningen idag. Jag tycker att utbildningens innehåll och kvalite spelar stor roll. Tex har min sambo en civ.ek. examen från mdh. Den går inte ens att jämföra med en civ.ek från ex chalmers. Jag anser inte att min sambo är högutbildad men jag med en civ. Ing. från kth är det.
  Om man ska plugga till lärare så tror jag att storstäder är att föredra om man vill ha en utbildning med kvalité. Däremot håller jag inte alls med att lärarutbildningen (generellt) skulle ha låg nivå, men det är bara min åsikt. Alla skolor följer en utbildningsplan och har specifika utbildningsmål, bara för att det skulle vara "lättare" att komma in på ett program, säger ingenting om att kvalitén på utbildningen skulle vara dålig.
Svar på tråden Vad är hög/lågutbildad för dig?