Forum Tvillingförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur ofta går ni ut med tvillingarna?

  Fre 3 nov 2017 23:56 Läst 3421 gånger Totalt 10 svar
  Visar endast inlägg av tvillingmammaVastmanland - Visa alla inlägg
 • tvilli­ngmamm­aVastm­anland
  Återställ
  Fre 3 nov 2017 23:56 #10
  ErikaST80 skrev 2014-11-25 16:12:18 följande:

  Tvillingförälder som är ensam hemma med barnen på dagarna: Hur ofta hinner ni gå ut med era tvillingar? En promenad, vara i lekparken, öppen förskola?

  Vi bor i stan och mina tvillingar är runt året. Om vi ska lämna lägenheten och gå ut krävs förberedelser ända från morgonen med att lägga fram kläder och se till att båda är mätta, blöjbytta och utsövda vid en viss tidpunkt. Annars blir det inte av. 

  När vi väl är ute är det inte mycket mer vi kan göra mer än att ta en tur med vagnen och kanske gunga. De som bara har ett barn med sig kan "lära gå", sitta i sandlådan och ha fullt fokus på sin lilla.  

  Att gå till öppen förskola är inte möjligt: Inget av barnen kan gå (däremot krypa iväg väldigt snabbt!) och jag kan inte hålla reda på dem ensam.

  V kommer inte in på fik och inte heller i vanliga affärer, utom varuhus och stora livsmedelsbutiker, som är ett alternativ för oss att promenera i vid dåligt väder.

  Jag får dåligt samvete av detta och undrar hur ni andra gör.

  Jag kan tillägga att barnen har väldigt roligt med varandra här hemma: de har flera "lekstationer" som de kan vara vid. De har en omväxlande dag med olika sorters leksaker. Tvillingarna äter själva och tycker mycket om mat, så vi sitter tillsammans och äter och smakar i tre kvart vid både lunch och middag. (Och efteråt ska det ju torkas upp också, så städningen också tar en stor del av min tid!)

  Tack för era egna berättelser och tips!


  Vi var ute varje dag. Träffade andra familjer, gick till lekparken och öppna förskolan. På öppna förskolan tyckte jag det var toppen, jag satt och fikade och kunde ha uppsikt när de lekte i en säker miljö. Gick på babyrytmik , en ledare tog min ena baby och jag hade den andra. Jag gjorde så att innan jag gick på en ny öppen förskola eller aktivitet så ringde jag och berättade att jag hade tvillingar och undrade hur det fungerade, var jag kunde parkera, om de hade hiss och såna praktiska saker. När jag sen kom dit blev jag välkomnad och fick massor av hjälp från personalen. Min man tog ledigt på fredagseftermiddagar så att vi kunde gå på babysim, det var jätteviktigt för mig att få gå på babysim, det var mysigt. Men du gör vad du vill, det är din föräldraledighet och dina barn trivs om du trivs.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll