• Anonym (s)

    Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!

    Ts:

    Jag tror knappast att du hade blivig mindre upprörd om busschauffören istället hade slängt av henne mitt i samhället eller mitt i stan.

  • Anonym (s)
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 00:34:27 följande:

    Jo, för då hade hon kunnat kontakta folk och fått hjälp.Är du allvarlig???Nej, men hon gick tidigare. Det visste inte jag, då får vi vänta tills på måndag. Och Stockholm=/=Sverige. Det var minusgrader och hon hade inga vantar.Nu var det ju inte en fyllefest det handlade om om du trodde det.

    Så du tycker alltså att busschauffören gjorde rätt som sparkar av ett barn mitt ute i ingenstans sent på kvällen?


    Fast nu låg inte ansvaret hos busschauffören utan hos din dotter som inte klarade av att lyda tillsägelse från busschauffören.

    Hade busschauffören slängt av din dotter bara för att hade det varit oacceptabelt.
  • Anonym (s)
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 01:15:18 följande:

    Jo, men inte under dessa förhållanden!Det är mitt barn, och jag vill inte ta några risker!Han skulle kört vidare. Hon är 14 och utgjorde knappast något hot mot en vuxen karl!


    Busschauffören gjorde helt rätt som körde vidare utan henne med!

    Busschauffören hade säkerligen sagt till din dotter flera gånger att skärpa sig och tålamodet brast säkerligen tillslut.
  • Anonym (s)
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 01:39:01 följande:

    Ja, till midnatt. Vad står du i så för? Jag vill inte lägga mig i hennes privatliv mer än nödvändigt, då jag själv har dåliga erfarenheter av egna föräldrar.


    Varför tog inte du ditt ansvar genom att bestämma med henne att du hämtade henne efter festens slut?!
  • Anonym (s)
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 11:03:32 följande:

    Men hur kan du göra den jämförelsen? Hon har ansvar att vara hemma innan midnatt, det har vi kommit överens om, men att bli avslängd är ingen normal situation.


    Det kommer säkerligen inte hända något mer än så eftersom att det var din dotter som gjorde fel!

    Du borde se till att uppfostra din dotter bättre så att detta intevhänder fler gånger.
  • Anonym (s)
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 20:15:13 följande:

    Lyssna nu. Det KUNDE ha hänt något riktigt allvarligt.

    Nu verkar det inte ha gjort det som tur var. Dottern mår efter omständigheterna bra, men visst, jag ska prata med henne om hur hon uppförde sig på bussen.


    Det är ditt ansvar som förälder att uppfostra din dotter så att såna här situationer inte händer igen!!
  • Anonym (s)
    Grande Rock skrev 2014-12-14 00:30:57 följande:

    ok

    om man kan skylla på någon annan, är det då ok att låta flickan riskera köldskador genom att kicka ut henne långt från närmsta bebyggelse?


    Ja,eftersom att hon skötte sig inte!
  • Anonym (s)
    Trulle Troll skrev 2014-12-15 00:03:34 följande:

    Kör inte buss nu, men hade jag kört den aktuella bussen hade jag som första steg försökt att prata med tjejen och tala om att hon fick skärpa till sig. Om inte det hade hjälpt så hade jag nog försökt avkräva nummer till hennes föräldrar. Vad är det som är oansvarigt med det? Froststar borde åka lite nattbuss i Helsingfors, DÅ skulle hon få höra på skrikande fyllon som stör förarens arbetsmiljö. Om man är lättdistraherad så ska man inte jobba som bussförare.


    Jag har svårt att tänka mig att hennes dotter enbart betedde sig allmänt störigt på bussen utan det som är allra mest troligast är att hennes dotter betedde sig även störigt personligt riktat till bussföraren.

    Bussföraren gjorde därför rätt som avisade hennes dotter från bussen!


  • Anonym (s)
    Ramborg skrev 2014-12-16 11:43:50 följande:

    Får verkligen en busschaufför sätta av passagerare var som helst utan att försäkra sig om att de kan komma till civilisationen?

    Oavsett hur en människa beter sig så borde det inte vara OK att utsätta den för livsfara. Framkallande av fara för annan är ju ett brottsbalksbrott. En sjökapten får ju inte kasta folk över bord ifall de är bråkiga. Varför skulle det vara annorlunda för en busschaufför som tex kör på en öde landsväg i vintermörkret?


    Förmodligen beroende på att en 14åring anses vara så pass vuxen för att själv kunna ringa efter sina föräldrar eller någon släkting.

    Det var inte busschaufförens ansvar att se till att ts:s 14åriga hade sin mobil med sig.
  • Anonym (s)
    Harmagedon skrev 2014-12-16 16:09:45 följande:

    Det är fan farligt att slänga av folk i ödemarken när det är runt nollan. Folk har frusit ihjäl för mindre. Om ungen var stökig kunde han ju ha ringt på polisen så att nån iallafall hade koll på var hon befann sig.

    Sedan låter det ju inte hellyckat att låta 14 åringar ta sig hem under de omständigheter som ts beskriver heller.


    Och du tycker inte att ansvaret låg hos ts:s 14åriga dotter att se till att sköta sig på bussen,inte dricka sig full samt att inte glömma mobiltelefonen hemma?


Svar på tråden Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!