• Johan75

    Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!

    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 01:01:04 följande:
    Jag kan villigt erkänna att jag säkert brustit i uppfostran, men det är inte det tråden handlar om! Den handlar om en idiot till chaufför som slänger av ett barn i minsgrader, mörker och ödslighet. Det spelar liksom ingen roll vad hon kan ha skrikigt, man gör bara inte så!!
    MxMeNow skrev 2014-12-13 00:51:44 följande:

    Varför ska du ta henne till en läkare? Känns lite overkill.

    Hon måste ha betett sig extremt illa för en busschaufför att kasta av henne av bussen, så förmodligen förtjänade hon det. Men jag undrar kring ditt föräldraskap som släpper en ung tonåring iväg på en fest, uppenbarligen långt hemifrån för att ta sig hem själv på kvällen. Ett ifrågasättande kring uppfostran tycks också vara på sin plats.


    Vad tycker du att busschauffören skulle ha gjort? 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 01:08:21 följande:
    Han skulle inte ha kastat av henne med tanke på kylan och mörkret och området.

    Det är oförlåtligt.
    Men tänk om hon äventyrade hans förmåga att köra säkert? Det är inte lätt att ha uppmärksamhet på trafiken om någon skriker förolämpningar. 

    Skulle han ha fortsatt ändå? Skulle han stannat och ringt polisen? Vad tycker du att han skulle ha gjort?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 01:15:18 följande:
    Han skulle kört vidare. Hon är 14 och utgjorde knappast något hot mot en vuxen karl!
    Det här svaret känns inte seriöst. Jag tror du driver med oss.
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (förbannad) skrev 2014-12-13 01:19:17 följande:
    Detsamma. Ni sitter här och försvarar att man slänger av (för all del) stökiga barn i minusgrader och mörker på öde vägar.

    Berätta för mig på vilket sätt hon skulle kunna ha utgjort ett hot mot hans körande.
    Till att börja med har jag inte försvarat hans beteende. Om detta verkligen har hänt, vilket jag mer och mer tvivlar på, så tycker jag att han gjorde fel. Däremot är jag lite osäker på vad han skulle ha gjort istället. 

    Du vet om att det är förbjudet att prata i mobiltelefon när man kör nuförtiden? Tror du att det är för att mobilen utgör ett hot mot föraren eller tror du det beror på att man tappar koncentrationen för mycket för att kunna köra säkert? En aggressiv högljudd tonåring är med all sannolikhet mer störande för koncentrationen än en mobiltelefon. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75

    Men allvarligt?! Är det verkligen någon som åkt buss sent en fredagskväll (dagen innan lucia dessutom) som upplevt att det är personer med funktionsnedsättningar som är störande? 

    Varför överhuvudtaget ta upp detta i tråden?


    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:47:38 följande:
    ehm jo det är curling om man hämtar så pass vuxna barn tycker jag.
    eller betalar de för bensinen?
    Jag håller inte med. Att skapa möjligheter och i viss mån underlätta för barnens (även i vuxen ålder) sociala liv är inte curling enligt mig. Möjligtvis kan det benämnas som att barnen är bortskämda om det sker väldigt mycket.

    Curling är det som mellan raderna förmedlas av TS. Där man sopar de negativa konsekvenserna som uppstår när barnen betett sig illa eller felaktigt under mattan och där man istället skyller allt på någon annan, må det vara busschaufförer, skolan, eller något annat. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    sextiotalist skrev 2014-12-13 14:08:28 följande:
    det håller jag inte med om, curling har jag fått lära mig att när man vill att barnen inte ska få möta några motgångar, där man sopar undan allt som är jobbigt. T.ex skjutsa ungar hela tiden för att det är för jobbigt att gå, åka buss eller cykla.

    Det ska inte förväxlas med att man någon enstaka gång skjutsar.
    Tycker inte det säger någonting om huruvida man låter sina barn möta motgångar eller inte om man medger att man gärna skjutsar de på nätterna. Alla föräldrar (nästan i alla fall) hjälper sina barn då och då. Börjar man kasta ur sig "curling" så fort någon nämner något de gör för sina barn så tappar begreppet sin mening. Curling är en helhetsbild - inte att man ställer upp och gör något specifikt för sitt barn.

    Att skjutsa sin dotter på nätterna om man har möjlighet handlar nog ofta även om något annat än att dottern tycker det är jobbigt. I det fallet som diskuterades nämndes inte heller något om hur ofta detta skedde. 

    Annars håller jag med dig. Curling är inte enbart det jag nämnde. Men det fanns enligt mig inte i närheten av tillräckligt med information i det elmadumle skrev för att jag skulle kunna bedöma ifall det handlar om curling eller inte. 
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75

    Den initiala känslan när man läser trådstarten är ju att TS dotter betett sig väldigt dåligt. Den andra känslan som kommer är att TS förmedlar en bild av ett misslyckat föräldraskap på den här punkten. 

    Den starkaste (tyvärr) känslan kommer dock när man läser inläggen i tråden - och den är att allt för många vuxna människor uppenbarligen inte klarar av att hantera anonymitet (dubbel anonymitet i många fall) på nätet. 


    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (kvasthilda) skrev 2014-12-15 14:27:24 följande:

    Jag är faktiskt fullständigt obekant med fenomenet att 14-åringar är ute på nätterna och festar. När blev det modernt? 


    Industriella revolutionen?
    Behold, i come as a thief.
  • Johan75
    Anonym (Bussen) skrev 2014-12-16 17:26:46 följande:
    Hur kan du veta hur full 14-åringen var, hur mycket kläder hon hade på sig? Kanske mamma'n drog till med det för att ömka sig, svårt att veta dock när TS lyser med sin frånvaro! 
    Anonym (Bussen) skrev 2014-12-17 08:31:56 följande:
    Precis då hade chauffören ringt polisen, därav var det inte det då han släppte av henne!

    Intressant debatteknik det där att ifrågasätta hur andra kan veta något om den specifika situationen och ändå själv vara helt säker på hur det förhöll sig, trotts att man inte var där. 
    Behold, i come as a thief.
Svar på tråden Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!