• Äldre 19 Dec 10:41
    14540 visningar
    106 svar
    106
    14540

    Väljer du traditioner framför barnen i jul?

    Jag är gravid och därför dricker jag bara julmust och saftglögg till jul, men övriga familjemedlemmar kommer nog dricka en mugg vinglögg till Kalle och eventuellt någon julöl till maten. Inget starkare.

    De flesta av oss kan faktiskt dricka med måtta utan att bli påverkade, utan att barnens jul påverkas och utan att man skuldbelägger alkoholen. Skulle dock någon av oss inte kunna hantera alkohol, hade julen varit helt vit. Det är helt otänkbart att någon skulle accepteras vara ens lite påverkad inför våra barn, inte bara i jul utan någonsin.

  • Äldre 19 Dec 12:01
    #19

    Jag tror man skadar barnen mer genom att visa rädsla inför alkohol och en sådan brist på självkontroll att man är rädd för att en mugg vinglögg till kakbuffén under Kalle Anka kommer leda till fylleri hemma. Mina barn vet inte ens om att en del vuxna dricker just vinglögg och inte saftglögg. De märker heller ingen skillnad och växer upp med sunda värderingar och en erfarenhet av att vuxna i deras närhet "sköter sig" och att barnen vet att de alltid och under alla omständigheter är trygga.

    Jag tycker din inställning är oförsonlig, dömande och jag hoppas innerligt inte den representerar familjeliv.se officiella hållning i frågan.

Svar på tråden Väljer du traditioner framför barnen i jul?