Inlägg från: Centurione |Visa alla inlägg
  • Centurione

    Väljer du traditioner framför barnen i jul?

    Jag har som tradition att jag brukar dricka het vinglögg (inte starkvinsglögg) till Midnattsmässan från Rom, tillsammans med ostbricka. Och det kommer jag göra i år också. Förr sov ju barnen vid det laget, men det gör de antagligen inte nu - men det gör inget. Jag blir inte synbart berusad på den mängden. Dessutom är deras pappa helnykterist, så han har ju alltid varit helt nykter ifall det skulle ha hänt något som krävt akuttransport till sjukhus eller liknande.

    Till julmiddagen blir det dock bara julmust. Något år när vi haft gäster har vi serverat mörkt folköl, men det har inte heller varit några farliga mängder - typ en burk 3,5-procentig öl per person.

    Det är naturligtvis alldeles förfärligt att julen blir en fasa för många barn p.g.a. spriten, men jag känner inte att min blygsamma konsumtion ändrar något för de barnen ändå... om jag avstår, menar jag. 

    På nyår brukar jag alltid dricka en halv flaska champagne, medan de andra dricker Pommac - och vi skålar vid tolvslaget såklart. Men i år har jag ingen som öppnar flaskan åt mig och jag törs inte själv, så det får bli ett lite dyrare icke-mousserande vitt vin i champagneglas.

Svar på tråden Väljer du traditioner framför barnen i jul?