• Äldre 20 Dec 22:01
    14609 visningar
    106 svar
    106
    14609

    Väljer du traditioner framför barnen i jul?

    Familjeliv skrev 2014-12-19 09:38:30 följande:

     


    Väljer du traditioner framför barnen i jul?
    Julen är på intågande. Det innebär glögg, nubbe och julöl för många. Det hör till. Traditioner är mysigt. Ja, man kan säga vad man vill. Rättfärdiga och bortförklara. Men faktum kvarstår. Alkohol är en drog. Den förstör relationer, är ofta inblandad i våldsbrott och den dödar.


    Denna tråd innehåller kommentarer för ovantående artikel.


    Läs hela artikeln här
    Eh, jag väljer de traditioner vi i familjen tycker känns värda att upprätthålla. Varken framför eller "bakom" barnen utan i samspel med. 

    Sen vad gäller alkohol,som är en sak för sig och saknar egentlig koppling till rubriken, så dricks det antingen ingen alkohol alls på julfirandet eller så dricks det med måtta. Helt efter smak och humör. Senast vi firade julafton här hemma gick det åt 6 öl och 4 snapsar på 8 vuxna. Inget fylleri, inga våldsbrott, inga dödsfall, inga spruckna relationer, och närvarande barn visste inte ö h t vilka vuxna som druckit vad.
  • Äldre 20 Dec 22:19
    #66
    Zadre skrev 2014-12-20 09:02:29 följande:
    Återigen så handlar det mycket om mängden man dricker.
    ?Det går inte att prata på samma sätt eftersom de säger samma saker flera gånger? <--- Så påverkad blir man inte att ett-två glas vin, eller en flaska öl och ett par snapsar. Speciellt om de intas i samband med en måltid. Jag kan bara anta att även resten av citaten handlar om vuxna som är ungefär lika påverkade som de det handlar om i detta citat. De människorna har helt klart druckit för mycket.

    Inse att det går att dricka med måtta, utan att man blir märkbart påverkad och utan att några barn tar skada av det.
    Jag säger ofta samma saker flera gånger, oftast när jag är extremt trött (vilket jag är i perioder p g a sömnstörningar och stressproblematik). Antagligen jobbigare för min son än när jag i friskt och piggt tillstånd tar en öl till julmaten.
  • Äldre 21 Dec 00:05
    #71
    EnAnonumius skrev 2014-12-21 00:01:07 följande:

    * Max två öl till maten ger 66cl
    * En snaps till sillen är 6cl
    * En glögg är c:a 10cl
    * Likör/Konjak till kaffet c:a 6cl

    Summa summarum; c:a 88cl alkohol på en kväll under många timmar.


    Nja snarare 7 cl alkohol ungefär... (räknat på vanlig starköl och lite beroende på styrkan på glöggen och likören/konjaken)
  • Äldre 21 Dec 00:41
    #78

    Jag läste ikväll på facebook att dricker du alkohol på julen så upplever ditt barn samma sak i ditt vardagsrum som om du själv går ut nykter på krogen. Hmmm..... de måste referera till en oerhört lugn tisdag förmiddag eller så om det ska komma i närheten av mitt vardagsrum till jul.

  • Äldre 21 Dec 01:08
    #81
    Penida skrev 2014-12-21 00:55:59 följande:

    Vi skulle förövrigt inte själva köra vårt barn till sjukhuset akut oavsett om vi hade druckit äppeljuice eller vin igen, vi har gjort det en gång och det gjorde det knappst bättre för någon med tanke på körarens oro. Någon annan hade varit varit mer lämpad i den situationen och vi har många som skulle ställa upp.


    Ja vore det så himla akut att det inte gick att vänta på taxi t ex vore inte heller jag någon lämplig bilförare, hur nykter jag än är.
Svar på tråden Väljer du traditioner framför barnen i jul?