Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Väljer du traditioner framför barnen i jul?

    Jag sällar mig också till gruppen som dricker snaps, glögg.och vin.

    Jag är uppvuxen med detta och har nog inte sett någon berusad på jul.

    Men skulle det vara någon som har klara alkoholproblem, så skulle det inte vara några problem med att avstå från snapsen, för oavsett barn eller inga barn så vill jag inte ha ett fylleslag under julen

  • sextiotalist
    Ascendere skrev 2014-12-20 23:17:16 följande:

    Jag växte upp på 70 och 80-talet och jag vet inte om det här var typiskt för den tiden men hos oss var det aldrig tal om att dricka alkohol på julafon, lika lite som på exempelvis långfredagen, alla vuxna var spik nyktra, kan inte minnas någon nubbe ens. Julmust var drycken som gällde för både barn och vuxna.

    Jag förstod först inte ens vad saken gällde när man pratade om att folk borde tänka till och ha en vit jul för barnens skull, eftersom jag trodde det var det normala för alla och bara grava alkoholister skulle komma på tanken att dricka på julafton. 

    Jag inser att jag kanske varit lyckligt lottad men jag är numer när jag har egen familj väldigt, väldigt tacksam att jag fick ha det så under hela uppväxten, att alkohol och jul har ingen som helst koppling för mig. Det känns därför även främmande för mig att dricka alkohol på julafton, jag ser det helt enkelt inte som något som hör ihop.

    Däremot minns jag att vi som barn ofta var med på andra fester vid födelsedagar och sista april och annat då det dracks en del, så det var inte så att jag växte upp i en puritansk miljö, men just julafton var det liksom bara så att ingen drack alkohol. 


    jag är uppvuxen med att de vuxna tog en snaps till maten, mumma, pappa tog en whiskey på kvällen. Men jag har aldrig sett några fulla som barn..

    Jag trodde att det,var endast fyllgubbar som blev fulla, inga andra

    Jag är glad att jag fick tidigt se att alkohol och fylla inte gick hand i hand.
Svar på tråden Väljer du traditioner framför barnen i jul?