• Anonym (!)
    Äldre 18 Jan 10:04
    3730 visningar
    13 svar
    13
    3730

    Gravid men det känns inge kul alls faktiskt.. Hjälp!

    Hej

    Fick reda på för några dagar sen att jag är gravid. Trodde att man skulle känna sig glad och uppåt när man blev gravid. Men mina tankar har präglats av oro, ångest och lite nedstämdhet.

    Anledningen är för att alla säger hur jobbigt det är med barn och att livet typ tar slut för en själv. det kommer alltid vara fokus på den lilla, man glömmer sig själv och förhållandet med sin sambo. Man kommer aldrig få sova, man blir fattig och kommer inte kunna göra nånting. Barnet skriker jämt sen när dom blir äldre runt 3-4 kommer dom bli trotsiga och göra tvärtemot vad man säger och i tonåren kommer dom vara förjävliga med mera.

    Ja det känns inte alls kul att vara gravid och få barn om jag ska vara ärlig. Jag känner ingen vidare glädje eller ens kärlek till det som växer inom mig för att jag hela tiden tänker på att det är sånt stort ansvar och att livet blir låst i 18 år framöver.

    Sen bor jag långt ifrån min familj och vänner (30 mil) och det tar väl 2,5 timme att åka hem till alla. Det är något som jag också bävar för att inte ha dom nära. Har sagt till min sambo att jag kommer spendera en hel del tid i min hemstad när jag är mammaledig.

    Jag överväger till och med att göra abort pga att jag tänker och känner så här. Jag har alltid varit positiv och glad under hela mitt liv till att få barn men det är jag inte nu.

    Jag var på tjejmiddag igår och då pratade vi alla om att skaffa barn. Alla andra tjejer såg fram emot tills dom själva skulle bli gravida och var så förväntansfulla medan jag satt där och sa att det är läskigt. Berättade inte för dom att jag är gravid för det är så tidigt än så länge. Typ bara 5:e veckan.

    Hjälp mig, är det normalt att tänka som jag gör?

    Ni som har barn kan ni peppa mig lite eller stötta mig i en eventuell abort?

  • Svar på tråden Gravid men det känns inge kul alls faktiskt.. Hjälp!
  • Anonym (!) Trådstartaren
    Äldre 18 Jan 10:57
    #4

    Tack för era svar! Behöver verkligen känna stöd och pepp så tack :)

    Jag är orolig att jag inte kommer känna som ni beskriver det senare under graviditeten för jag känner verkligen ingenting just nu och det skrämmer mig.

    Jag menar tänk om det skulle bli så att jag inte känner någon kärlek alls trots sparkar och så? Fast jag kan tänka mig att man blir helt till sig när man ser den lilla på ultraljudet sen :) när jag tänker på det så blir jag glad men samtidigt läskigt.

    Alltså grejen är den att jag har svårt för andras barn. Inte alla barn men barn som är jobbiga, bara skriker, är bortskämda och så har jag så svårt för så tänk om jag känner så för mitt eget barn?!

    Till anonym (F) nej det är egentligen ingen planerad graviditet. Vi har pratat om barn och min sambo vill ha innan han är 40 vilket han blir nästa år men vi har inte bestämt att få det här året. Jag är 28, fyller 29 nu i år och nej det är ingen som har sagt så fantastiskt det är. Jag har bara hört allt det jobbiga. Att man tror man ska dö på förlossningen (vilket också inte är så kul att höra) och sen allt som jag skrev tidigare.

    Är så rädd att jag ska bli helt utmattad och inte känna nån glädje i allt utan att allt bara är jobbigt.

Svar på tråden Gravid men det känns inge kul alls faktiskt.. Hjälp!