Inlägg från: tuggummigirl |Visa alla inlägg
  • tuggummigirl

    Har mamman gjort något olagligt?

    Om man vägrar lämna ut barnen till den andra föräldern när denne ska ha umgänge så ska man ringa socialen å då får föräldern som vägrar dela ut böter på 5000:-/barn och dag. Något att ha i åtanke..blir ju 10.000 varje gång här så hur länge har hon råd att betala det? Man kan även stämma i familjerätten och tingsrätten än. Finns en sida på fb å de har en hemsida oxå de heter pappavarför å de hjälper till med sånt här, de har advokater å kan lagar å regler på sina fem fingrar å de som jobbar där har själva kämpat för vårdnad å umgänge för sina barn så de vet va man går igenom.

  • tuggummigirl

    Nej som ensam vårdnadshavare får man inte alls neka umgänge. Det är en seglivad myt. Man får göra upp om hur umgänget ska se ut å säg att pappan åker för att hämta dem en helg som är hans då måste hon lämna dem till han å hon får inte köra iväg med dem. Sen ska man även dela på reskostnaderna (om inte den ena har cäsäntligt högre ekonomi än den andre) eller man kör halva sträckan var eller en kör ena hela sträckan å andra kör hela sträckan när de ska hämtas/lämnas

  • tuggummigirl

    Självklart om det är en fara att va hos pappan ska hin ju inte lämna ut dem men då måste där finnas ett domslut eller liknande på det.

Svar på tråden Har mamman gjort något olagligt?