• ölburk2

    Tror du på ett liv efter döden?

    Bjoer skrev 2015-02-12 10:42:04 följande:
    Blir inte ens kolsvart, blir bara ingenting. Det blir som när man sover och inte drömmer, det blir som medvetslöshet.

    Och alla ni som tror på ett liv efter döden, skärp er lite. Släpp sargen, kom in i verkligheten. :)
    Jo det blir det, du omvandlas till energi å försvinner in i det vanliga kretsloppet, pricis som allting annat som "bryts ner" eller förändras från sitt nuvarande tillstånd 
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Bjoer skrev 2015-02-12 13:39:37 följande:
    Ja, men det lär inte bli svart för det. Att allt "blir svart" beskriver en upplevelse. När du dör kommer du sluta uppleva saker. Det blir inte svart, det blir ingenting.
    I vilket fall som helst så blir vi till nytta för kretsloppet genom vår energi, oavsett vad som händer när vi dör.

    Off topic, men jag kan inte låta bli att tycka det är rätt lustigt, när våra kära politiker sägar att vi ska spara på energin.
    Energi är ju faktiskt det enda vi kan slösa hur mycket som helst med, eftersom den är oändlig å oförstörbar.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Eisa skrev 2015-02-12 14:15:58 följande:
    Jag tycker det verkar orimligt att ett medvetande kan uppkomma från hjärncellerna (som tillsammans bildar en form av maskin som styr den fysiska kroppen) helt enkelt.

    Om man tror att medvetandet kan uppstå från ett fysiskt maskineri, då tror man alltså att tillräckligt avancerade datorer kan få ett medvetande också?

    Det tror inte jag i alla fall.
    Då måste jag göra dig besviken, för redan nu så är det teoretiskt möjligt att tillverka biologiska datorer, så du kan kallt räkna med att vi kommer att få se "medvetna datorer" i framtiden.
    Å kom ihåg att det som sker i vår hjärna, inte är nåt annat en massa elektriska impulser/signaler som sätter igång ett skeende.., inte värst olikt hur alla datorer arbetar..

    Ett litet smakprov om vad som är på gång: http://www.lifesciencesweden.se/forskning/biologisk-dator-snart-verklighet/
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Bjoer skrev 2015-02-12 14:58:50 följande:
    Jepp, kretslopp blir det. Angående energin så är det inte riktigt sant. Det vi kan dra nytta av är lågentropisk energi. Högentropisk, som värme, är svårare att göra nått bra av.
    Vi lär oss snart att använda energi på långt fler sätt än vi gör idag, vi har ännu bara inte haft behov av det.
    Skulle inte förvåna mig om min stora idol, Nikola Tesla får rätt, att vi kommer att kunna överföra stor mängder energi trådlöst.
    Han har ju visat sig ha rätt i mycket i efterhand.., han var ju t.ex först med fjärrkontroller..

    Tyvärr vara han lite väl exentrisk, galen om du så vill, eller så var han enbart före sin tid, å saknade de rätta verktygen för att kunna förverkliga sina idéer.., vad vet jag
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Nåt måste va jävligt fel, när så många verkar missa meningen med livet å leva fullt ut just nu, å istället ägnar det åt att planera nåt efter sin död.., ja jag säger planera, då det ofta ser ut som att folk kokar ihop nån version som känns tiltalande för just dom själva..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Anonym (=^^=) skrev 2015-02-14 10:03:53 följande:

    Nej, jag tror inte på ett liv efter detta, eller före för den delen.


    Jag tror att alla religioner som talar om andra existenser utanför det jordbaserade är uppkomna ur människors behov av att förklara allt som händer runt omkring oss. Tanken på ett liv efter detta har nog i alla tider hjälpt människor att hantera svåra situationer, naturkatastrofer, sjukdomar, krig, svält och annat lidande.


    Att tänka att det finns gudar som straffar och belönar har förklarat världen så som de har uppfattat den, och ett liv efter detta har gett dem mening att leva, trots alla umbäranden de fått utstå. Tanken på att livet inte har nån annan mening än sig självt har varit outhärdlig att bära och man har letat efter något störrre.


    Viljan att hitta förklaringsmodeller är så stark i det mänskliga intellektet att man låter sig manipulera sig själv och göra efterhandskonstruktioner av sånt man upplever så att det passar ihop med ens övertygelse. Kort sagt: Man kan alltid finna bevis för det man vill tro på.


    Forskning kring hur vårt medvetande lurar oss är det gott om. Vi lever i stort i en värld av självuppfyllande profetior och det får oss ofta att fatta dåliga beslut eftersom vi inte kan frigöra oss från det vi vill ska hända och det hindrar oss från att tänka och handla rationellt.

    Själv har jag jobbat i mer än 35 år i Svenska kyrkan, umgåtts med människor som är troende, lyssnat hur mycket som helst på prästers predikningar, levt i ett sammanhang som förutsätter att vi lever i en värld styrd av en allsmäktig och god Gud och att det finns ett liv efter detta. Men jag har ännu inte sett eller upplevt något som fått mig tro på det.Tvärtom har jag med åren blivit allt mer övertygad om att allt detta bara är fantasier.


     


    Mitt i prick...
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Tror du på ett liv efter döden?