Forum Bakning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Tårthjälp!

    Fre 6 mar 2015 09:17 Läst 623 gånger Totalt 7 svar
    Fre 6 mar 2015 09:17

    Ska bjuda på 2 olika tårtor imorgon. 1 med päronmousse och dumlefluff som kommer att ha ett marsipanlock på sig. Spacklad med smörkräm med päronsmak.

    Samt en med moccakräm och marsangrädde som spacklas med smörkräm med kaffesmak då.

    Ska baka tårtbottnarna nu. Eller om typ 10 minuter. Ska även göra fluffen nu som ska stå i minst 5 timmar.

    Hur mycket av tårtorna kan jag göra idag? Ska bjuda på dom vid lunch imorgon.

  • Fre 6 mar 2015 09:20 #1

    Fyll dem idag, de blir bara godare av att få stå lite. Täcka dem med smörkräm kan du också göra, men vänta med marsipanen tills i morgon så att den inte hinner bli svettig eller ful :)


    W och liten i magen :)
  • Fre 6 mar 2015 09:22 #2
    aleakim skrev 2015-03-06 09:20:47 följande:

    Fyll dem idag, de blir bara godare av att få stå lite. Täcka dem med smörkräm kan du också göra, men vänta med marsipanen tills i morgon så att den inte hinner bli svettig eller ful :)


    Okej, låter klokt! :) Tack! Men det går att täcka med smörkrämen idag tror du?
  • Fre 6 mar 2015 09:22 #3

    Och moussen håller sig tills imorgon? Tänkte iom att det är grädde i.

  • Fre 6 mar 2015 09:24 #4

    Japp, ta fram dem i tid i morgon bara så att smörkrämen mjuknar lite. Inte så gott att käka ett hårt skal :)

    Moussen klarar sig fint så länge den får stå kallt.


    W och liten i magen :)
  • Fre 6 mar 2015 09:31 #5
    aleakim skrev 2015-03-06 09:24:10 följande:

    Japp, ta fram dem i tid i morgon bara så att smörkrämen mjuknar lite. Inte så gott att käka ett hårt skal :)

    Moussen klarar sig fint så länge den får stå kallt.


    Tackar. :) Då gör jag så. 1-2 timmar innan?
  • Fre 6 mar 2015 09:40 #6

    Ja, en timme funkar fint :)


    W och liten i magen :)
  • Fre 6 mar 2015 09:47 #7
    aleakim skrev 2015-03-06 09:40:40 följande:

    Ja, en timme funkar fint :)


    Tusen tack. :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll