Inlägg från: Bebisstrumporna |Visa alla inlägg
  • Bebisstrumporna

    äntligen gravid nu vill inte killen ha barnet

    Anonym (Frustrerad) skrev 2017-01-15 23:11:16 följande:
    Vad är grejen med att det alltid är kvinnan som ska bestämma?! Jag förstår grejen med att det är kvinnan som bär barnet men mannen ska väl bli lika mycket förälder som kvinnan? Mannen är väl preciiiiis lika delaktig i allt som kvinnan, bara för att kvinnokroppen är skapt för stt bära barnet get det väl henne inte rätten att bestämma över andra?? Vi pratar inte färg på gardiner här, det är ett barn hon ska "tvinga på honom".

    Båda parterna är lika medvetna om att oskyddat sex kan leda till barn. I detta fallet verkar TS försökt få barn med sin kille men uppenbarligen vill han inte vara tillsammans med henne och valde att göra slut innan han fick reda på att hon var gravid. Ingen kan klandra honom för det, folk separerar varje dag av olika anledningar.

    Hade jag valt att göra slut med min partner hade jag absolut inte nio månader senare velat att det skulle komma ett gemensamt barn, oavsett om jag varit den som burit det eller ej.

    Poängen med mitt inlägg är att jag håller verkligen inte med om att det är kvinnans rätt att bestämma. Att skaffa barn är otroligt stort och man är alltid TVÅ personer som ska bli föräldrar. Därav är det TVÅ personers beslut och vill han inte, så vill han inte. Man kan inte tvinga någon att bli förälder, oavsett om det är med inställningen att "han inte behöver vara närvarande". Har man en relation som uppenbarligen är så pass dålig att man gör slut pch den ena parten inte vill ha barn, då är det väl inte mer än rätt mot alla tre att låta bli denna gång.
    Självklart kan inte mannen bestämma och dessutom snackar som att barnet inte ens finns, vilket det gör. TS har ett liv i sin mage som finns och som är värdefullare än vad de flesta har vett att förstå. 

    Men jag säger som flera andra skrivit här, att du får vara beredd på att ta hand om barnet utan pappan TS. Han verkar inte så mogen :( 
Svar på tråden äntligen gravid nu vill inte killen ha barnet