Forum Teknik - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • nybörjare på smart telefoner, hjälp

  Tis 10 mar 2015 14:19 Läst 2293 gånger Totalt 10 svar
  Visar endast inlägg av John D - Visa alla inlägg
 • Tis 10 mar 2015 14:19 #4

  Smartphone är ett gemensamt namn på alla "smarta mobiler", alltså mobiler som kan göra mer än bara ringa samtal eller skicka sms.
  Android, iPhone, Samsung, HTC, Noka, Symbian...allt detta ryms alltså under begreppet "smartphones".

  Android är ett operativsystem som används i smartphones. Det finns fler, mindre vanliga, operativsystem såsom Windows Phone eller Symbian. Idag är dock Android och IOS som används i iPhone klart vanligast.

  Telefoner med operativsystemet Android tillverkas av bla HTC, Samsung, Sony mfl. Oavsett vem som tillverkar telefonen så är Android ganska lika överallt, även om tillverkarna lägger in lite egna utseenden och teman i sina telefoner.

  Iphone, som tillverkas av Apple, är den enda telefonen som kör IOS då Apple håller stenhårt på rättigheterna både på mjukvara och hårdvara.

  Mitt tips är att du ber att få prova vänner och bekantas telefoner lite. Skicka ett sms, surfa runt lite, klicka omkring.
  Fråga även användaren, och fråga då gärna vad han *inte* gillar med sin telefon. Alla som kör iPhone kommer givetvis att hävda att iPhone är bäst, så att fråga vad dom tycker är meningslöst. Att däremot be dom berätta vad dom *inte* gillar brukar ge lite ärligare svar. :)

 • Tis 10 mar 2015 14:39 #6

  Eftersom du är helt novis på smartphones och inte verkar vara någon tekniknörd direkt så skulle jag nog föreslå en iPhone.
  Där behöver man inte tänka och får bara göra det Apple vill att du ska göra, så chansen att något går fel är minimal.
  Detta låter säkert spydigt men är helt allvarligt menat, iPhone är suveräna om man bara vill ringa och surfa lite. Så länge man gör det Apple vill att man ska göra så är dom helt överlägsna, om än lite väl dyra.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll