• Äldre 18 Mar 19:26
    19588 visningar
    62 svar
    62
    19588

    Vid vilken ålder tycker du barn ska ha en egen mobil?

    Anonym (mor) skrev 2015-03-18 14:35:35 följande:

    Våra barn växte upp innan mobil/data-åldern men om jag ska spekulera så känner jag att OM ens unge har en mobil så tänker man att man kan nå barnet hela tiden MEN då uppstår problemet att barnet kanske inte svarar när man ringer. Hur ska man tolka det? Betyder det att barnet är i nöd? bortrövat? 

    Häromdagen svarade inte min 21-åriga (alltså vuxen kvinna) dotter inte på mobilen av fullt logiska skäl men jag som hönsmamma genomled ett rent helvete innan jag fick tag på henne. Det finns många aspekter.


    Min dotters mobil är enbart för henne att ringa från, vi ringer inte henne. Om hon tex går till en kompis för att fråga om de kan leka så ringer hon och berättar om det gick bra eller om det inte gick och hon ska vidare till någon annan och fråga.

    Om jag behöver få tag på henne så ringer jag till kompisens mamma eller pappa, hennes telefon ligger i väskan och är ingenting som hon vaktar på att höra.
  • Äldre 18 Mar 19:31
    #52
    Anonym (Minna) skrev 2015-03-18 15:46:59 följande:

    tycker det är ett sorligt ansvar för små barn att ha telefoner. 

    ha en telefon som bara ska ligga hemma ifall barnet e hemma ensam. ett barn som går/cyklar till o från skolan kan nog ta sig hem själv utan att man måste få tag på denne. händer det något på vägen hem kan man alltid ta sig hem ändå/knacka på hos någon o be om hjälp av någon granne. folk har klarat sig utan telefon i urminnes tider, man får inte bli för rädd för omgivningen att man inte kan be om hjälp av okända... så klart barnen själva vill ha så tidigt som möjligt men drömmen e ju att klassens föräldrar pratar samman sig och väljer tillsammans. 


    Men nuförtiden så har ju de flesta inte hemtelefon som man hade förut. Då om man ska till affären eller något så är det ju bra att barnet kan ha en telefon tillgänglig. Innan min dotter fick telefon så fick hon gå hem själv när jag jobbade hemifrån men då gick hon direkt när skolan slutade och hade hon inte kommit hem inom en halvtimme så gick jag och mötte henne. Med telefonen så kan hon ringa och säga att hon vill stanna på fritids en stund eller leka lite på lekplatsen innan hon går hem.

    Jag ser inte att min dotter måste ha en mobil och vi hade inte köpt en ny åt henne. Men när vi ändå hade en extra så kunde hon få den och nu i efterhand så var det ett bra val då det gett henne en annan frihet i att bestämma när hon ska hem de dagar jag jobbar hemifrån (2 dagar i veckan).
  • Äldre 18 Mar 19:36
    #53
    Drottningen70 skrev 2015-03-18 18:25:51 följande:

    Det hänger ihop med vid vilken ålder som de börjar röra sig fritt ute, leka själva ute, gå till kompisar själva etc. Väldigt bra att ha i samband med detta. Säger omkring 8.


    Instämmer. Min dotter är 6 år och går själv från skolan ibland och till kompisar i närheten och då tyckte vi det var bra med telefon. Är två till i klassen som har telefon, den ena har skilda föräldrar som vill att hon ska kunna ringa dem när hon är hos den andra och den andra går också hem själv ibland (de två är de enda som får göra det);
Svar på tråden Vid vilken ålder tycker du barn ska ha en egen mobil?