Inlägg från: Anonym (Minna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Minna)

    Vid vilken ålder tycker du barn ska ha en egen mobil?

    tycker det är ett sorligt ansvar för små barn att ha telefoner. 
    ha en telefon som bara ska ligga hemma ifall barnet e hemma ensam. ett barn som går/cyklar till o från skolan kan nog ta sig hem själv utan att man måste få tag på denne. händer det något på vägen hem kan man alltid ta sig hem ändå/knacka på hos någon o be om hjälp av någon granne. folk har klarat sig utan telefon i urminnes tider, man får inte bli för rädd för omgivningen att man inte kan be om hjälp av okända... så klart barnen själva vill ha så tidigt som möjligt men drömmen e ju att klassens föräldrar pratar samman sig och väljer tillsammans. 

  • Anonym (Minna)

    ingen har väl hemtelefon längre, jag syftade naturligtvis på att en avlagd mobiltelefon skulle finnas HEMMA o när barnet var hemma kunde det använda denne. varför skulle ett barn ha en telefon för att spela på? lek med kottar, stenar! tyckte det var rätt bra program i vardagspuls idag som tog upp detta ämne... det var också flera barn där som skrev in och tyckte att det var tråkigt i skolan när de fick ha fram telefon för ingen LEKTE då :( stackars stackars barn! på mitt barn skola är det telefonförbud, barnen får ha med en telefon men får inte leka med den eller ha på ljud. de får ringa med den om de ber om lov(tex att ringa o ändra hemfärd osv med föräldrarna..) och alla tycker det är såå skönt.
    på rasterna hoppar de hopprep, leker, gungar osv =) så som barn ska göra.

    en gång grät ett av barnen för att mamman ringde mitt under en lektion. varför ringer föräldrarna när de vet att barnen är i skolan??? det finns ingen orsak att ringa ett barn, i nödfall(typ ena föräldern dör) kan det ju va nödvändigt men då kan man ringa på skolans telefon istället... låt barnen vara BARN, självständiga, fria, lekfulla, fantasifulla, längtansfulla, livliga, jobbiga, små, smutsiga!!!

  • Anonym (Minna)

    varför inte funderar någon.. jag har inga svar, men min känsla säger:

    1. onödigt ansvar för en som borde få vara fri och barn så länge som möjligt
    2. den sociala biten försvinner mer o mer, barnen sitter o spelar o chattar med varann trots att man är i samma rum, hur ser det ut på arbetsplatserna om 20+ år då dagens barn är vuxna och ska samarbeta, kommunicera osv och inte har fått någon social träning som barn? 
    3. mer stillasittande, mindre rörelse, feta människor?
    4. eventuella strålningsrisker
    5. onödig utgift?

    fanns också kompisar till mina barn som inte ville klättra i träden för att mobilen kanske skulle gå sönder. mitt mammahjärta grät!

Svar på tråden Vid vilken ålder tycker du barn ska ha en egen mobil?