• Forumvärd

    Vid vilken ålder tycker du barn ska ha en egen mobil?

    Vid vilken ålder tycker du det är okej att ge ett barn en egen mobiltelefon?
    När fick eller kommer dina barn att få en mobil?
    Rösta och diskutera gärna i tråden.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vid vilken ålder tycker du barn ska ha en egen mobil?
  • Lindsey Egot the only one
    Lindsey Egot the only one skrev 2015-03-18 13:07:44 följande:

    Det beror ju på vad den ska användas till. Min yngsta son är fyra år, snart fem och har ärvt en iPhone 4. Han använder den än så länge enbart för interaktiva spel. Men de har fått ärva våra iPhone allt eftersom vi bytt ut våra. Så de tre äldre syskonen till fyra åringen har en varsin iPhone 5 eller 5s. När hag ska byta min iPhone 5S så får fyraåringen den och då ska nu vår åtta månaders bebis få iPhone 4 fast hon kommer ju vara äldre än åtta månader förstås.


    Behovet att ringa har de inte förrän de kan börja gå hem själva från skolan. Men idag kan den användas till så mycket annat då de flesta mobiler är smartphones idag. Skulle aldrig låta min fyra åring gå till en kompis med sin telefon och ringa honom och be honom gå hem utan tar i kontakt med föräldrarna och pratar.
  • Anonym (N)

    Beror på barnet. Jag vet en kille som började på internat när han var 9, åkte hem genom London ensam när han var 14. Där hade det behövts en mobil tidigt.

    Jag vet en tjej som nu i åttan är ganska omogen, har bara kompis väldigt nära. Så där behövs ingen.

    Och så har vi 14-åringen som bara vill ha en mobil för att kunna skryta inför kompisarna och hon får ingen. Det är emot våra värderingar.

  • Anonym (mor)

    Våra barn växte upp innan mobil/data-åldern men om jag ska spekulera så känner jag att OM ens unge har en mobil så tänker man att man kan nå barnet hela tiden MEN då uppstår problemet att barnet kanske inte svarar när man ringer. Hur ska man tolka det? Betyder det att barnet är i nöd? bortrövat? 
    Häromdagen svarade inte min 21-åriga (alltså vuxen kvinna) dotter inte på mobilen av fullt logiska skäl men jag som hönsmamma genomled ett rent helvete innan jag fick tag på henne. Det finns många aspekter.

  • Anonym (mor)
    Lisa1976 skrev 2015-03-18 15:36:49 följande:

    Tänk vad käckt om alla hade sammaålder som gräns! Då hade det inte varit något tjafs!


    ??? ja kanske lagstiftning kunde funka?
  • Anonym (Minna)

    tycker det är ett sorligt ansvar för små barn att ha telefoner. 
    ha en telefon som bara ska ligga hemma ifall barnet e hemma ensam. ett barn som går/cyklar till o från skolan kan nog ta sig hem själv utan att man måste få tag på denne. händer det något på vägen hem kan man alltid ta sig hem ändå/knacka på hos någon o be om hjälp av någon granne. folk har klarat sig utan telefon i urminnes tider, man får inte bli för rädd för omgivningen att man inte kan be om hjälp av okända... så klart barnen själva vill ha så tidigt som möjligt men drömmen e ju att klassens föräldrar pratar samman sig och väljer tillsammans. 

  • Varit där

    När de blir i behov av det. Min ddotter är 4 och behöver inte någon för det är åtminstone en vuxen med jhenne. Hon har en vanlig gamla utan sim kort som hon hitta poch säger att det är hennes men där lkan hon bara sspela spel.

  • Anonym (:))

    Min snart sexårige son ska få ärva min gamla iPhone 5s när jag köper 6+. Han kommer få den skolstarten då han behöver kontakta mig. Han har ofta problem med att hinna t toaletten i tid, samt att han blir stressad.

  • KCL

    Det beror på hur situationen ser ut och hur moget barnet är. 


    För våra barn dröjer det tills de är runt 12 år skulle jag tro. Vi bor på landet och måste köra barnen överallt så vi vet vart de befinner sig. 

  • Drottningen70

    Det hänger ihop med vid vilken ålder som de börjar röra sig fritt ute, leka själva ute, gå till kompisar själva etc. Väldigt bra att ha i samband med detta. Säger omkring 8.

Svar på tråden Vid vilken ålder tycker du barn ska ha en egen mobil?