• Aqt
    Äldre 8 May 06:12
    1457790 visningar
    23130 svar
    23130
    1457790

    Har du förtroende för regeringen?

    Sensitiveguy skrev 2015-05-08 01:43:21 följande:

    Jaså? Kan man värdera människor utifrån pengar?


    Man bör budgetera migrationskostnader precis som andra politiska budgetposter. Statsbudgeten är inte obegränsad och politiker måste prioritera. Migrationsverket behöver mer 150 miljarder kr kommande år, bara för deras verksamhet. De pengarna tas från andra budgetområden i välfärden. Jag tror att politikerna tystar ned det för de vet att många väljare inte skulle gå med på det om det diskuterades mer öppet.

    mobil.dn.se/nyheter/sverige/migrationsverket-ber-om-miljarder/
  • Aqt
    Äldre 8 May 06:12
    Sensitiveguy skrev 2015-05-08 01:43:21 följande:

    Jaså? Kan man värdera människor utifrån pengar?


    Man bör budgetera migrationskostnader precis som andra politiska budgetposter. Statsbudgeten är inte obegränsad och politiker måste prioritera. Migrationsverket behöver mer 150 miljarder kr kommande år, bara för deras verksamhet. De pengarna tas från andra budgetområden i välfärden. Jag tror att politikerna tystar ned det för de vet att många väljare inte skulle gå med på det om det diskuterades mer öppet.

    mobil.dn.se/nyheter/sverige/migrationsverket-ber-om-miljarder/
  • Aqt
    Äldre 13 May 12:14
    Gert skrev 2015-05-12 17:56:28 följande:

    För att Miljöpartiet inte förespråkar fri invandring, vilket är nationalism enligt ditt förra inlägg.


    Vart sätter MP gränsen beträffande invandringen?

    De förespråkar ju amnesti för de som är här illegalt, d.v.s de som fått daken prövad, inte anses ha skyddsbehov och ska resa tillbaka till hemlandet. Men de gömmer sig och preskriptionstiden är kort. Samtidigt anses det från MPs sida taskigt att leta efter dem. Då är ju reglerna och begränsningen verkningslös.
  • Aqt
    Äldre 13 May 12:16

    s a k e n man ska inte stressa och skriva på en smartphone blir svårt att stava då:)

  • Aqt
    Äldre 16 May 21:24
    -1
    themia skrev 2015-05-13 15:54:00 följande:

    Det finns ingen gräns för invandring. Möjligen finns en gräns för kommunernas förmåga att integrera nykommande, men det varierar eftersom kommuner har olika resurser när det gäller tillgång till bostäder, arbete, skola och social service.

    Sverige är ett stort land med en liten befolkning. Invandring gynnar Sveriges utveckling.

    Dessutom har vi en moralisk skyldighet att ge skydd åt flyktingar.


    Det låter som ett naivt önsketänkande. Sverige har bland 5 världens högsta skattetryck (7 % över OECD genomsnittet), hög arbetslöshet, relativt dålig skola, närmare 200 st segregerade utanförskapsområden där det bor övervägande utomeuropeiska invandrare, totalt mer än 500000 människor.

    Ett exempel som är representativt är Husby i Stockholm där 87 % av invånarna är utomeuropeiska och 50 % av eleverna går ut grundskolan utan godkända betyg.

    Socialbidragsutbetalningarna skenar och nu kommer ytterligare mer än 400000 flyktingar + anhöriginvandring och arbetskraftsinvandring inom några få år. Om det blivit sähär på bara 15-20 år trots världens högsta skatter och stora subventioner till dessa områden och grupper, hur blir det nu?

    Boverket har klargjort att det inte på långa vägar finns bostäder till dem.

    Saknas resurser och tid helt enkelt.

    Migrationsverket har begärt 157 MILJARDER kr bara för att klara deras administration.

    Och EU har nu deklarerat att Sverige har 215000 fattigpensionärer enligt eu:s fattigdomsnorm.

    Detta är helt sjukt. Samtidigt har invandrare rätt till retroaktiv föräldrapenning när de kommer hit.

    Att påstå att invandringen inte kostar och inte belastar vår välfärd negativt är ohederligt och osant.

    Däremot kan man säga att det är värt det och att det ska få ställa grupper motvarandra. Men då ska man vara ärlig med det och ja rätt utgångspunkt. Så tycker du förmodar jag?
  • Aqt
    Äldre 16 May 21:46

    Bra att du håller med om att den kostar, jag uppfattade som att du inte höll med om det.

  • Aqt
    Äldre 16 May 23:53
    themia skrev 2015-05-16 21:54:52 följande:

    Vad fick du det ifrån?

    Såklart att flyktingmottagning kostar, det kan kan knappast förvåna någon.

    Frågan är om kostnaden är rimlig när det gäller att hjälpa en människa som behöver skydd.

    Jag anser att den är det.


    Man kan hjälpa fler på plats till mycket lägre kostnader. De som betalar 100000-200000 kr till flyktingsmugglare för att ta sig hit är sannolikt inte de som behöver mest hjälp, de är kvar i flyktingläger kring närområdet.

    Sveriges invandringspolitik är fel på många sätt....
  • Aqt
    Äldre 17 May 14:45
    +1
    themia skrev 2015-05-17 10:47:27 följande:

    Hur tänker sig SD att hjälpen "på plats" - som vi naturligtvis ska ge och också ger - i någon väsentlig utsträckning minskar mängden flyktingar som kommer hit?.

    Folk som flyr från krig, förföljelse och dödshot blir inte hjälpta av att Sverige skickar biståndspengar eller volontärer som själva riskerar att dödas.


    Att minska anhöriginvandringen hit, sänka socialbidragen, ta bort retroaktiv föräldrapenning, utöva dublinförordningen bättre, och göra som våra grannländer som har mindre flyktingtryck på sig är en bra start. Satsa mer pengar på välfärd här, och höj bidragen till UNHCR som är FN:s flyktingorgan så blir det en bättre värld för alla, både i Sverige och övriga världen. Det är den bästa kompromissen tror jag.
  • Aqt
    Äldre 17 May 14:52
    lebowski skrev 2015-05-17 10:53:45 följande:

    Det är ju ingen som tror att SD sympatiserar med flyktingarna genom att hjälpa dem i närområdet, lika lite som de väljer att ta kvinnoperspektivet i problemen med hedersvåld. 


    Så att de budgeterar mer pengar till UNHCR är bara en illusion?

    Klart att det är mer humant att hjälpa fler där akut hjälp har störst behov istället för att låta de som betalar 100000-200000 kr till flyktingsmugglare belasta välfärden här. Däremot FN:s kvotflyktingar ska absolut få komma hit.
  • Aqt
    Äldre 17 May 20:45
    -1 +1
    nihka skrev 2015-05-17 17:07:34 följande:

    Kvotflyktingar är de i särklass "dyraste" flyktingar som finns - en riktig gräddfil. Hur försvarar man det när man påstår sig vilja hjälpa så många som möjligt för en viss summa?

    Dessutom kan kvotflyktingar ha pengar. Det är hjälpbehovet som styr - inte ekonomi. Om man kommer från ett område där ens folkgrupp är förföljd sorteras inte de förföljda med pengar ut till förmån för någon lika eller mindre ansatt med sämre ekonomi.


    Kvotflyktingar är de som FNs flyktingorgan anser bäst behövande, dvs inte de som betalar en förmögenhet för att resa hundratals mil till Sverige som har blivit det land allt fler köper sig smugglarresor till.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?