Inlägg från: Konstatera |Visa alla inlägg
 • Konstatera

  Har du förtroende för regeringen?

  Nej, jag har inget stort förtroende för regeringen, när det kommer till att styra landet på ett intelligent vis. Det är inga elaka människor som sitter i regeringen, men de de verkar sakna all form av vision och kompetens för att styra landet i rätt riktning. De ber först om att få styra, men kliver sedan inte fram och guidar landet genom det kaos som råder. Det är mycket skadligt på sikt. 

  Det är inget snack om att Socialdemokraterna historiskt sett varit ett mycket bra parti som även lagt en god grund för landets utvecklingspotential. Jag hade hoppats att partiet skulle kunna fortsätta det arbetet, eftersom att det absolut finns en framtid för socialismen. 

  Men nuvarande regering håller helt på att förstöra landets potential (mycket med hjälp av tidigare regering - som DOCK verkar ha lärt sig av sina misstag och inte heller kommer upprepa sina misstag). Sedan är det viktigt att komma ihåg att regeringen inte regerar i en lätt tid, där vi ser en av historiens allra största massinvandringar - vilket också kommer fortsätta i många år framöver. Detta riskerar dessvärre att bli partiets död, om inget radikalt sker. För låt oss vara ärliga. Om vi talar om besparingar och riskminimering så är det mycket smartare att släppa marknaden fri, eftersom att vi vet precis vad vi får. Alla lyckade massinvandringar bottnar i en fri marknad.

  Socialdemokraterna gör sig med andra ord, helt irrelevanta i dags läget. De vill ha höga skatter, men de vill eller kan inte på något vis stärka välfärden. Vad ska vi med partiet till, om inte för att stärka välfärden? Jag märker att Löfven har insett detta, och det är även därför som han nu försöker höja tonläget något i att Sverige inte kan ta emot mer. Problemet är bara den, att jag inte tror att han kommer lyckas med sitt uppdrag. Han är helt enklelt inte kompetent nog eller en tillräckligt god kommunikatör för att få med sig folket i sin vision. Paradoxalt nog så ligger gränskontroller och ett höjt tonläge mer i Socialdemokraternas intresse, än i marknadsliberala partiers intresse, eftersom att de genom reformer i stil med lägre löner, kan tjäna på en stor invandring. Detta är inte möjligt för Socialdemokraterna. De skulle istället kunna använda sig av en folkomröstning i ärendet. Men inget kommer att ske, och partiet kommer fortsätta minska sitt stöd. 

  Miljöpartiet är inte heller regeringsdugliga. De är och ska förbli ett oppositionsparti, där de också spelar en mycket viktig roll eftersom att miljödebatten fortsätter att höjas på agendan i offentlighetensljus med dem i opposition. Men deras politik är inte applicerbar på ett land vars ekonomi balanserar mellan överskott och underskott. 

  Ett land bör styras tydligt. Miljöpartiet är väldigt mycket, men de är inte tydliga. Vilket inte är konstigt, eftersom att miljödebatten som sådan är väldigt abstrakt och ingen vet idag, exakt hur miljöaspekten bör framföras utan att bekosta landets ekonomi. Partiet är viktigt i syfte att inspirera och influera andra partier, men vi behöver dem inte i regeringsställning. Övriga partier kan föra en precis lika god klimatpolitik, eftersom att de redan verkar lyssna på vetenskapen. Miljöpartiet ska vara där och peka på vetenskapen, men inte mer än så. 

  Jag hoppas att Socialdemokraterna kan komma tillbaka, men i slutändan tror jag att vi kommer hamna i ett långt borgligt styre. Jag ser ingen annan utgång i dags läget. Vilket är synd! 

 • Konstatera
  KillBill skrev 2015-11-04 19:04:01 följande:

  Jag tycker att det var en intressant ledare i dagens DI. PM Nilsson anser att moderaterna inte tar tillräckligt stort ansvar i den svåra situationen som Sverige befinner sig och moderaterna genom att vägra att samarbeta med regeringen driver politiken åt vänster (något som moderaterna har räknat ut ska leda till att väljarna blir besvikna på regeringens politik och att de därför väljer att rösta på en alliansregering nästa gång).


   


  PM är inne på att moderaternas strategi kommer att straffa sig och att FP och Centern tillfälligt borde lämna moderaterna åt sitt öde.


  Är han verkligen inne på att moderaternas strategi kommer straffa sig? Jag påstår att det är helt fel. Om FP och Centern obegripligt nog skulle överge M för S, har M alla möjligheter att närma sig SD, och därifrån nå egen majoritet. Sanningen är den att M skapat sig ett bra utgångsläge. 

  Däremot håller jag med honom om att M bedriver ett politiskt spel som också är skadligt för Sverige. Jag tror att vi skulle få se större handlingkraft om S och M kunde göra upp i många viktiga frågor, eftersom att båda partier måste tumma på sin ideologi för att på så vis skapa goda förutsättningar för landet. Många beslut blir således opolitiska, vilket jag tror vore det allra bästa för Sverige. 

  Det hade dock samtidigt räddat socialdemokraterna. Det ligger inte i moderaternas intresse. 
 • Konstatera
  Kung Markatta skrev 2015-11-27 01:40:26 följande:

  Det här uttalandet från Gustav Fridolin är rätt anmärkningsvärt:

  sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6312342

  Problemen verkar växa i samarbetet mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet efter uppgörelsen om att minska flyktingströmmen till Sverige. Språkröret Gustav Fridolin tog till kraftuttryck efter en presskonferens i dag.

  - Jag tycker att delar av det här är skit. Jag skulle inte kunna uttrycka det på ett annat sätt, då hade jag ljugit för dig, säger Gustav Fridolin.

  --------------

  Kan Löfven verkligen ha fortsatt förtroende för en minister som strax efter regeringens presskonferens pratar med en journalist och säger "det som vi i regeringen har beslutat om är skit"?


  Löfven vill inte regera med MP. Finns ingen klassisk sosse som vill regera ihop med MP, eller V för den delen. Men han har inte mycket till val. 

  Det är däremot pinsamt för MP. De framställs som barn, som tvunget måste gå till skolan. Samtidigt är det ju som sådant, att om inte MP går med på sossarnas vilja, kommer en regeringskris att utfärdas, vilket kommer mynna ut i att Alliansen politik vinner. Det innebär i sin tur hårdare restriktioner mot flyktingarna. MP har inget val, om du nu på riktigt bryr sig om flyktingarna. Det är däremot, givetvis inte bra för paritet, att de öppet stotlserar med att de egentligen inte står för sina egna beslut. 

  Det som är intressant är att S kommer behöva bli ännu hårdare, för att ha en chans i nästa val. Merparten av svenska befolkningen vill stänga gränserna, och S kommer även förr eller senare behöva stänga gränserna. Detta innbär bla att militären kommer kallas in. Vi får väl se hur MP reagerar då. Jag gissar att de säljer sin själ ytterligare. 
 • Konstatera

  Snabb påminnelse (detta är vad tråden egentligen ska kretsa kring) Förtroendet för regeringen är fortsatt mycket lågt och I denna tråd finner de stöd från enkom 36 personer!

  Vad ska regeringen hitta på tycker ni för att åter vinna förtroende? Vad sägs om att byta ut sig själva?

 • Konstatera
  FDFMGA skrev 2016-03-17 17:26:28 följande:
  Hm, tanken på att tillsätta och avsätta regeringar genom omröstningar på FL är inte helt lyckad om man tror på principen en person en röstSkrattande

  Det kan man lugnt konstatera.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  App, app, app! Nu är det som sådant att förtroendet för regeringen är historiskt lågt, om vi ska tro diverse förtroendemätningar.

  I min värld är det problematiskt när den egna befolkningen känner en stor misstro till den egna regeringen. 50/50 är relativt hälsosamt, men när vi kliver ned på 30-strecket - icke bra!

  Ingen idé att avsätta dem nu, men det är likväl sorgligt att konstatera att de banat vägen för ett högerstyre under många år framöver efter denna regeringsperiod.
 • Konstatera
  FDFMGA skrev 2016-03-17 17:52:40 följande:
  Sorgligt?

  Har du börjat följa din meningsfrände Digestives exempel att byta parti lika ofta som andra byter skjorta?

  Senast jag läste något från "Konstatera" så befann du dig långt ute på högerkanten och förespråkade en ny lönestruktur som integrationsmetod.

  Jag tyckte inte att det var sorgligt när alliansregeringen hade mycket låga opinionssiffror och tycker inte att det är särskilt sorgligt med dagens situation heller i och för sig.

  Det är långt till nästa val det faktum att Löfven inte imponerar på mig innebär inte att jag imponeras mer av Batra, Busch Thor, Björklund eller Lööf.

  Svensk politik har väl aldrig haft så slätstrukna partiledare som för närvarande.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Nej. Jag kommenterade vad invandringspolitiken kommer leda till, vilket var och är en korrekt analys. Så fort moderaterna kommer till makten är detta en realitet. Sossarna kommer förlora valet på invandringspolitiken. Det är bara till att konstatera! Jag tror tom att regeringen kommer gå emot sina principer och även peta i ingångslönerna innan 2018, eftersom att de måste snygga till siffrorna för att ha en chans på ytterligare en regeringsperiod.

  Att sänka ingångslönerna fungerar i viss mån, inte minst under tillväxt. Det är dock inget jag vill införa då det ökar klasskillnaderna i landet. Jag gillar inte dagens socialdemokrati, då de har omöjliggjort sin egen politik i praktiken. Den höga lägsta nivån som funnits i generationer kommer att sjunka och fortsätta sjunka och vi kommer bli dragandes med en utpräglad underklass och invandrarna blir mest lidande! som följd!

  Det viktigaste för mig politiskt är att ha en hög lägsta nivå och att människor i övrigt lever fria och goda liv. Jag har inte ändrat mig ett dugg, även fast det inte är en svaghet att byta parti. Tvärtom är förmågan att rannsaka sig själv en styrka. En princip som inte minst är viktig inom vetenskapen. Revidera dig själv vid felaktigheter. Fler bör hoppa mellan partierna om så ter sig logiskt.

  Aldrig varit långt till höger. I fråga om invandring ... Jag förespråkar en balanserad invandringspolitik. Typ som 95% av övriga världen. Tror du behöver en ideologisk lektion eller två.

  Hajkr
 • Konstatera
  SmalaSara skrev 2016-03-17 17:50:08 följande:
  Vad tror du själv skulle krävas?
  Jag kan ge hur många tips som helst. Nuvarande regering kommer dock aldrig lyckas. Allt de kan göra är att närma sig högern och hoppas på att väljarna är trötta.

  För att ge ett enkelt och effektivt tips. Välj en ny partiledare för socialdemokratin, som också är en erkänt duktig retoriker! Den nya ledaren ska i sin tur öppet och frekvent kritisera socialdemokratins utveckling de senaste åren och mana till en återgång. Transparens och etablissemang-kritik är det hetaste som finns.

  Det handlar nu om att börja om och lansera demokrati socialismen som något nytt och fräscht!
 • Konstatera
  FDFMGA skrev 2016-03-17 21:10:48 följande:
  Hm, jag har en bestämd minnesbild av att du framfört synpunkter om att Sverige är ett socialistiskt land ett par gånger. Jag kan försöka leta rätt på något sådant påstående om du vill. Fast det är klart, det var väl i vindskyddstråden du var som mest i farten och den blev ju raderat till slut.

  Nåja, du tror alltså att Anna Kinberg Batra ljög när hon igår förklarade att M inte sätter sig i en regering som lagstiftar om lägre ingångslöner för vissa jobb. Jävlar vad sur Björklund blev. han måste ha trott att hon menade allvar, men du har andra informationer, förstår jag  Skrattande

  Hur går det med ditt projekt förresten?
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag har nog skrivit att Sverige i grunden är ett kapitalistiskt land som reglerats av ett visst mått av socialism! Skarpa tolkningar som alltid min vän!

  Har du källa för hennes påstående om att moderaterna i regering icke kommer idka lägre ingångslöner? Det går emot vad de tidigare sagt. Ska ta mig en titt!

  Oavsett. Yes, det är vad spm kommer ske. Invandrarna och unga kommer inte kunna snurra runt på arbetsförmedlingen i all oändlighet.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?