Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
 • FDFMGA

  Har du förtroende för regeringen?

  Felicia86 skrev 2015-04-01 17:02:32 följande:
  Ja både granskning Sverige och bla fria tider tror jag det var har ställt frågan "tar ni avstånd från kommunism" till både SR, SVT och Aftonbladet om jag minns rätt. Ingen kunde svara på det, vilket är samma sak som att de inte kan göra det. Svaret skulle vara enkelt, Ja"

  SVT har ju även anställt Hanna Stjärne som ny vd. En person som gjort sig känd för att tillhöra den yttersta vänstern. Hon gav bland annat guldspaden till den kommunistiska och våldsbejakande vänsterrörelsen reaschersgruppen. SR och SVT har även många andra anställda med tydlig kommunistisk bakgrund. Och Aftonbladet kan du bara kika in ledaren en random dag. Där hyllas kommun och dess anhängare hej vilt..
  Hanna Stärne tillhörande yttersta vänstern.

  Ja, herregud. 

  Och naturligtvis tar SVT och AB avstånd från kommunismen - så det uteblivna svaret beror väl på att de också tar avstånd från kloakrasismen.

  I det här fallet är det väl bara så att vissa individer är så främmande för miljöer utanför SD:s att de omedelbart börjar hojta kommunism.

  Bara här på FL har vi ju haft en hel hop med sverigedemokrater som kallat allt från moderater till västerpartister för kommunister.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA
  Felicia86 skrev 2015-04-01 19:33:35 följande:
  Jag pratar om riktiga kommunister och vänstextremt folk . Att dagens högerpartier för en vänsterinspirerad invandringspolitik är förvisso helt sant.
  Och på vilka grunder bedömer du att Hanna Stjärne tillhör den yttersta vänstern?

  Att SVT och AB inte bryr sig om att besvara frågor från Fria tider och Granskning Sverige om huruvida de tar avstånd från kommunismen kan du skriva upp på provokationskontot. Tror du Jimmie Åkesson skulle svara på en fråga från Proletären där han tillfrågas om han tar avstånd från nazisternas industriella massmord på judar och romer? 

  Det tror inte jag - däremot skulle jag inte tolka hans uteblivna svar som något annat än att det sannolikt skulle bero på att han tar avstånd från Proletären och tidningens provokativt insinuanta fråga.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA

  Ja, mot bakgrund av det parlamentariska läget som inneburit att det är Alliansens budget som gäller så har jag ett hyfsat gott förtroende för regeringen.

  Jag skulle gärna se en lite bredare regering iofs - med ett tydligt socialliberalt inslag. Men så länge proppen Björklund sitter kvar som partiledare är den möjligheten utesluten.

  På lite sikt hoppas jag att KD:s nya partiledare driver partiet så långt åt höger att det inte längre finns förutsättningar för ett samarbete mellan socialliberaler och kristdemokrater. Sverige behöver egentligen ett starkare regeringsunderlag än det som S och MP utgör enbart dessa partier tillsammans


  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA
  Sensitiveguy skrev 2015-04-03 17:27:37 följande:
  V, S, MP, C och FP. Det vore ett starkt regeringsunderlag, om än orealistiskt i dagsläget.
  I dagsläget, ja. 

  Men det hinner hända en del till 2018.

  Jag tror iofs aldrig att C och FP skulle sätta sig i en regering tillsammans med V, men jag gillar tanken på en mittenregering med ett tydligt vänsteralternativ (V) och ett tydligt högeralternativ (M).
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA
  Gert skrev 2015-04-03 18:20:55 följande:
  Tycker du M är ett tydligt högeralternativ? 
  Javisst, det var därför jag skrev så.

  Klart jag förstår att du inte anser det, men det påverkar inte min uppfattning överhuvudtaget.

  M är inte mitt parti, vilket inte nödvändigtvis innebär att jag tycker att de är otydliga eller inte utgör ett högeralternativ. Tvärtom, det finns enligt min uppfattning inte något annat svenskt riksdagsparti som har ett så tydligt och konsekvent budskap.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA
  Gert skrev 2015-04-05 08:59:18 följande:

  Nu börjar både folkpartister och miljöpartister öppna upp för samarbete med SD. Ja, vad ska man säga? SD har alltid haft rätt!

  www.folkbladet.se/opinion/bjud-in-akesson-pa-lunch-7915637.aspx
  www.expressen.se/debatt/dags-att-tillfalligt-stoppa-invandringen/


  Hm, Göran Andersson är en riktig doldis som folkpartist för mig, kan du inte berätta lite mer om hans funktion inom partiet?

  Att Torekull blivit miljöpartist på ålderns senhöst hade faktiskt gått mig helt förbi, tyvärr verkar han väl vara på väg in i dimmorna mentalt, jag menar att stänga landet för "villkorslös invandring" låter sig självklart inte göras eftersom den villkorslösa invandringen inte existerar överhuvudtaget. Tja, vill man töja lite på begreppen så ok, den fria rörligheten inom EU skulle ju kunna betraktas som villkorslös.

  Hursomhelst - ett samarbete med den debila rasismen inom SD skulle inte vara till gagn för någon, inte ens SD vars främsta behov är att få gnälla gränslöst.

  Däremot kan jag tycka att de problem som en relativt kraftig invandring innebär för ett land med bostadsbrist borde innebära att regeringen söker samarbete med allianspartierna om hur en mindre stelbent bostadspolitik borde utformas.

  I dag är det nästan omöjligt för ungdomar utan kontakter att få tag på en hyresrätt i storstadsområdena och i denna situation så väljer man att gå på Finansinspektionen förslag om att införa regler som ytterligare försvårar genom att begränsa möjligheterna för förstagångsköpare att låna till en bostadsrätt.

  Det är en gåta hur man kan undgå att förstå vad detta kommer att innebära.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA
  Felicia86 skrev 2015-04-05 10:56:09 följande:
  Klart det går att minska invandringen rejält med ett liknade beslut som togs av Ingvar Carlsson och S -89. Men problemet kvarstår dock även om det finns mer tid på att rätta till det och hinna ifatt med samhällsbygget.

  Att ungdomar inte får några hyresbostäder är just för att det inte finns några och problemet blir ju bara större om regeringen får som de vill. Så att bostadsbolagen ska bli tvungna att öronmärka bostäder till invandrare.

  Att det sätts upp regler för belåning är självklart, lån är till för att betalas tillbaka inte leva. Att bankerna har fått skapa sig denna enorma marknad är rent absurt. Och det är väl den stora invandraringen vi kan tacka för att inte bubblan har spruckit hittills..
  Nja, Sverige ha haft en galen bostadspolitik sedan Hedenhös, ungefär.

  För min del så är det väsentliga varför politiken har varit galen medan en sverigedemokrat enbart fokuserar på om "Hedenhös" var invandrare eller inte.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA
  Marginalen skrev 2015-04-05 16:47:49 följande:
  För att sverigedemokrater har byggt daagens bostadsbrist?
  Nej, SD har haft en så gott som försumbar inverkan på svensk bostadspolitik. 

  Din tolkning av mitt förra inlägg är mycket märklig. Är det möjligen så att du är sverigedemokrat. Det verkar som det finns något i detta partis budskap som lockar personer som har problem att förstå även kortfattad information.

  Så här skrev jag:

  "Nja, Sverige ha haft en galen bostadspolitik sedan Hedenhös, ungefär.

  För min del så är det väsentliga varför politiken har varit galen medan en sverigedemokrat enbart fokuserar på om "Hedenhös" var invandrare eller inte."

  När det jag skrev senare silas genom ditt förstånd så replikerar du med frågan "För att sverigedemokrater har byggt daagens bostadsbrist?"

  Hur tänker du då?Skrattande


  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA
  KillBill skrev 2015-04-06 23:48:42 följande:
  Skäms du inte över att sitta här i tråden och hitta på saker?
  tinyurl.com/yw7rpc

  Solig
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • FDFMGA
  KillBill skrev 2015-04-07 00:14:34 följande:

  Intressant! noterar att SDs föregångsländer  Norge, Finland och Danmark ligger lägre än Sverige i statistiken.


  Ja, i just den här - det verkar finnas en mängd metoder att försöka mäta välstånd/fattigdom. Gemensamt för dem alla är ju att Sverige ligger mycket högt och, tror jag, att Finland alltid ligger efter Sverige.

  Det är inte så längesedan Finlands motsvarighet till Svenskt Näringsliv försökte analysera framgångssagan Sverige jämfört med Sverige. En starkt bidragande orsak till skillnaderna länderna emellan var enligt den analysen Sveriges öppenhet för influenser utifrån relativt den finska slutenheten.

  Fast själv kan jag tycka att även om välståndet i Sverige kontinuerligt ökar så har fördelningen blivit skevare, att det kanske är så att trots att det stora flertalet fått det bättre så har utvecklingen inte varit lika imponerande för de som har det sämst.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?