• Äldre 10 Mar 13:55
  1341074 visningar
  23123 svar
  23123
  1341074

  Har du förtroende för regeringen?

  Kung Markatta skrev 2016-03-10 13:17:27 följande:

  Humanistiska Österrike kritiserar nu den deportationsplan som Stefan Löfven (S) varit med och förhandlat fram:

  www.svt.se/nyheter/utrikes/osterrike-sagar-ny-flyktingplan

  Österrikes inrikesminister Johanna Mikl-Leitner sågar den föreslagna flyktingöverenskommelsen mellan EU och Turkiet jäms med fotknölarna.

  I en intervju i radiokanalen ORF, inför ett tvådagarsmöte i Bryssel där EU:s inrikesministrar ska diskutera förslaget, säger Mikl-Leitner att hon är "extremt kritisk" till flyktingplanen och att Europa riskerar att "kasta sina värderingar överbord".


  Tror du på fullt allvar att en borgerlig regering handlat på något annat sätt? Gjort som Österrike? Det tycker jag verkar helt osannolikt.

  Joakim Ruist, forskare i migration tycker (som du?) att Österrikes idé om att ha ett kvotsystemet och sätta ett tak för asylansökningar istället för att "tillämpa" asylrätten som den ser ut idag, är det bästa och mest humana:

  joakimruist.blogspot.se/

  Jag tycker också det är en bra idé
 • Äldre 10 Mar 14:14
  Tom Araya skrev 2016-03-10 13:58:03 följande:
  Jag tänker snarare på vad etablissemanget bestående av media och politiker använder för benämningar på tillställningar och organisationer där personer med extrema/fundamentalistiska åsikter och livsåskådningar får komma till tals i offentliga sammanhang. Det är ju inte så att det är något unikt för just Folkets demonstration.
  Syftar du kanske på att SSU gjorde gemensam sak med RKU?

  Det fick också en hel del kritik.

  Dock inte av samma dignitet som folkets demonstration som utmålades som djävulen och hans anhang ungefär.
 • Äldre 10 Mar 19:05
  FDFMGA skrev 2016-03-10 18:59:07 följande:
  Hm, ni moderna socialdemokrater är verkligen toleranta gentemot rasister.

  Som socialdemokrat av den lite äldre modellen så anser jag att de åsikter som ryms inom SMR eller rymdes inom SvP är lika avskyvärda som de är en del av en obruten gulbrun tradition.

  Vi har några representanter för den ideologiska rasismen som gästspelar här på FL, inte sällan angriper de den så kallade kulturmarxismen från ett tänkt arbetarklassperspektiv.

  Förresten är det lustigt att såväl höger- som vänsterextremister alltid påstår sig tala i folkets namn. Folkets demonstration, tja, det räcker med namnet för att man ska veta att det handlar om extremister av någon sort.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Vad menar du egentligen?

  För mig får RKU gärna demonstrera. Eftersom de inte är revolutionära längre så har de legitim rätt att ta del i den offentliga debatten.

  Kritiken mot detta var i medierna mkt mildare än den mot folkets demonstration. Håller du inte med om det?

  Huruvida det är rätt eller inte har jag inte skrivit något om.

  Så... Hur får du det till tolerans mot rasister?
 • Äldre 10 Mar 20:17
  FDFMGA skrev 2016-03-10 19:29:55 följande:
  Jag syftade på din vana att inta den tredje ståndpunkten. I ditt förra inlägg genom att beskriva kritiken mot Folkets demonstration från bland andra SD som att den kritiken antog en sådan styrka att de som demonstrerade "utmålades som djävulen och hans anhang".

  Som socialdemokrat av den äldre modellen anser jag att det är rimligt att kritisera högerextremister och diverse andra huliganer som påstår sig representera folket, men jag tolkar din fras som att du anser att kritiken från bland andra SD mot "Folket" var kraftigt överdriven.
  SmalaSara skrev 2016-03-10 14:14:45 följande: folkets demonstration som utmålades som djävulen och hans anhang ungefär.

  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag har ingen koll på den där folkets demonstration så jag kan inte säga om det var överdrivet eller inte. Men att kritiken var väldigt hård tycker jag står klart. Eller? Det var en metafor för att kritiken var mkt hård i alla fall.
 • Äldre 10 Mar 21:41
  FDFMGA skrev 2016-03-10 20:52:33 följande:
  Ja, jag förstod att du tyckte det.

  Exempelvis var ju Mattias Karlsson mycket tuff i sin kritik. Kanhända för att han ansåg det viktigt att markera tydligt gentemot - var det rasister och neofascister han kallade dem?

  Tycker du att SD är väl tuffa mot högerextremister - så tuffa att de utmålar dem som djävulen och hans anhang?
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Jag har fortfarande inte sagt något om att vara "väl" tuff.

  Kritiken från exempelvis Mona Sahlin och Aftonbladet var väldigt hård är min reflektion. Huruvida den står i paritet till vad som hände kan jag inte säga.

  Jag kan inte uttala mig om Karlsson heller för jag vet inte vad han sagt. I så fall får du länka till hans uttalande.
 • Äldre 10 Mar 23:18
  FDFMGA skrev 2016-03-10 23:01:15 följande:
  Är ju också egentligen ett sidospår som Tom A växlade in på när han förklarade att hans förtroende för regeringen minskade när Mona Sahlin som inte ingår i regeringen förklarade vad hon tyckte om rasistdemonstrationen.

  Men viss kan du få en länk

  www.expressen.se/nyheter/kan-inte-sta-sida-vid-sida-med-neofascister/

  Annars är min främsta invändning mot högerpopulismen att den tycks ha en osviklig förmåga att locka till sig folk med ringa tankekapacitet att få dem att förlora det mesta av det lilla de hade..

  Och det handlar inte om klassförakt - men möjligen ett visst löje över människor som sätter en ära i att tänka så lite som möjligt.

  Apropå ämnet för tråden. Tja, jag har väl ett hyfsat förtroende för regeringen, ungefär i paritet med min tro på att aprilväder ska vara stabilt.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Ja, det är verkligen ett sidospår;

  Mitt inlägg handlade om att kritiken var hårdare mot folkets demonstration än den RKU deltog i. Men att kritik faktiskt finns även när vänsterextrema rörelser är med. Arya verkade antyda att så inte var fallet.

  Detta tycks du tolka som fördragsamhet med rasister? Jag har lite svårt att se den kopplingen.

  Och det fortsätter du med Trots att jag tillagt att jag inte vet om denna skillnad i kritik har fog för sig?

  Karlssons kritik mot arrangörerna - så som den återges i Expressen - är väl ungefär som den GP uttrycker gentemot SSU; den handlar om att man inte ska beblanda sig med extremister om man vill vara trovärdig.

  Alltså, inte helt oväntat, mkt mindre hård kritik än den som exempelvis Sahlin gav uttryck för.

  Tro nu inte att JAG jämställer RKU med neofacister - det är det i så fall GP som gör. Jag föredrar RKU i så fall. Om jag måste välja ;)
 • Äldre 11 Mar 08:57
  FDFMGA skrev 2016-03-11 00:14:43 följande:
  Nu är jag så okunnig att jag inte vet vad RKU står för, men jag gissar att det är Röd (eller Revolutionär) Kommunistisk Ungdom och att de också anser sig föra folkets talan, enligt gängse extremisttradition.

  I vilket fall förstår jag inte vad Mona Sahlin som utsågs av alliansregeringen och hennes uttalanden har med förtroendet för regeringen att göra.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  RKU är kommunistiska partiets ungdomsförbund. Deras slagord brukar vara klass mot klass så de kanske inte anser sig representera hela folket.

  Mona Sahlin vet jag inte. Själv tog jag bara henne som exempel; Har hon varit uppe tidigare i tråden?

  Att SSU demonstrerar med just RKU kan väl iofs platsa under TS. Det kan säkert påverka någons förtroende.
 • Äldre 12 Mar 12:07
  Tom Araya skrev 2016-03-12 11:50:16 följande:
  Mm...jag säger inte att du inte har någon poäng...
  Men det är väl den rödgröna regeringen som gav Eliasson nytt förtroende genom att göra honom till Rikspolischef!? Eliasson är förövrigt gammal sosse.
  Hur många av dessa sitter kvar eller har fått nya höga poster inom det offentliga under nuvarande regering?
  Skulle du få mer förtroende om de plockade bort Dan Eliasson?

  Enligt mina "källor" så är han endast tillsatt för att genomföra den här illa omtyckta omorganisationen. Sen kommer han att lämna posten.

  Skulle du ha mer förtroende om regeringen ombildades till bara S? Och man kanske bytte ut några av de minst omtyckta ministrarna?
 • Äldre 12 Mar 12:56
  KillBill skrev 2016-03-12 12:17:29 följande:
  Den illa omtyckta omorganisationen av polisen beslutades för övrigt av den tidigare Alliansledda regeringen.
  Ja?
 • Äldre 12 Mar 12:59
  Tom Araya skrev 2016-03-12 12:41:53 följande:
  Ang förtroende så följer det principen många bäckar små...

  Jag ifrågasätter att sådana poster överhuvudtaget tillsätts rent politiskt och inte utses efter kompetens av myndigheten själv
  Ok. Jag bara undrar om du är en sådan där inbiten höger som alltid saknar förtroende för samtliga S-regeringar av ren reflex, eller om du skulle kunna ha fördragsamhet med S under vissa förutsättningar.

  Grejen med en utomstående är väl att de inom organisationen inte vill/har svårare för att göra så impopulär saker. Men jag håller med. Dessutom är omorganisationen impopulär av en anledning; den är dålig :)
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?