Inlägg från: misil |Visa alla inlägg
 • misil

  Har du förtroende för regeringen?

  Att sossarna i Sverige lyckats hålla upp siffrorna så pass länge som man gjort beror på den korrupta symbiosen med facket.
  Det korrupta består b.l.a av att medlemmarna tvingas med sina hårt ihop slitna pengar sponsra ett parti man inte sympatiserar med eller tycker genuint illa om,även ren propaganda som t,ex politism och inskränkta skrifter från det fackförbund man är medlem i.

 • misil
  FDFMGA skrev 2016-03-18 08:01:15 följande:
  Du menar att det borde stiftas lagar som styr vad fackförbund får använda sina pengar till.Skrattande
  Om nu facket ska sponsra politiska partiet vilket jag finner högst tveksamt.
  Så borde medlemmarna ha rätt att kryssa i vilket parti ens pengar ska gå till dvs ett mer demokratiskt tänk än dagens odemokratiska tvingande ordning.
  Självklart kommer sossar yla om att det skulle försvaga den s.k arbetarrörelsen,vilket enligt mig är feltänk eftersom facket vilket ska vara till för medlemmarnas bästa inte partiets,då kommer få mer inflytande även i andra partier vilket skulle gagna medlemmarna,än att vara fastlåst i ett föråldrat odemokratiskt antimedlems tänk.
 • misil

  Självklart är det korrupt och djupt ohälsosamt att medlemmarna tvingas betala 90miljoner till sossarnas valkassa när majoriteten av medlemmarna inte röstar på partiet,och att det sitter socialdemokratiska politruker på alla beslutsfattande poster i facket.
  Det är något man kan se i korrupta s.k demokratier i Afrika men i Sverige 2016 så är det djupt tragiskt milt sagt. 

 • misil

  Om SVT skulle göra en dokumentär om t,ex ett land i Afrika där det största partiet tvingade medlemmarna i fackföreningen betala för partiets valkassa ett parti majoriteten av medlemmarna inte sympatiserar med,och även att partiet har alla beslutsfattande poster inom facket.
  Så skulle SVTs dokumentär självklart handla om hur korrupt detta är,men pga hemmablindhet så ser alltför många svenskar inte det uppenbara.

 • misil

  Representativ demokrati enligt facket och skrikvänstern en majoritet av medlemmarna röstar eller sympatiserar inte med socialdemokraterna,ändå så måste alla på beslutsfattande poster inom facket vara socialdemokrater det blir ju representativt och bra för medlemmarna enligt facket och skrikvänstern.

 • misil

  Som alliansanhängare vill jag ha en alliansregering om det blir med SD som stödparti så är det okej och har inga problem med deras migrationspolitik.
  Tyvärr så är SD väldigt mycket sossar i andra frågor vilket kan skapa problem men det kan man säkert komma överens om,att ge och ta måste ju alla regeringar göra nuförtiden.
  Om man tror att t,ex centern ska sätta sig med en socialdemokratisk regering så är man verklighetsfrånvänd eftersom centern blivit alltmer pro Ayn Rand under Annie Lööfs ledning.

 • misil
  nihka skrev 2016-05-05 09:16:45 följande:
  Ja, du tänker på den synen samhället hade på alla dessa  "väletablerade" finnländare som bodde i förortsghetton och hade rykte om sig att halsa vodka och slåss med knivar. Då förr i tiden när allt var så mycket bättre. 
  Jag har själv varit med om en klassresa tack vare min fars hårda slit från underklass i mina barndomsår till övre medelklass i tonåren.
  Där min far gjorde karriär inom ett medelstort företag för att sedan starta eget och därför hade stort kontaktnät av andra företagare,finnar hade ett väldigt gott rykte hos företagare som arbetsamma med hög arbetsmoral om valet stod mellan en finne och en svensk så valde man helst en finne.
  Skillnaden mot idag är att bland flyktinginvandrare så har endast 34% ett arbete efter 15år i den statistiken ingår även flyktinginvandrare som sysselsätts med skattefinansierade åtgärder dvs ett förtäckt bidrag som putsar arbetslöshets siffrorna.
  Om man delar upp i olika grupper män,kvinnor,svenskar,invandrare för att en grupp ska hamna på plus minus noll så behövs det att 72%  inom gruppen har heltidsarbete om man förenklar.
  Svenska män klarar detta och går starkt plus även arbetskrafts invandrare,men svenska kvinnor gör det inte pga större andel deltidsarbete högre grad av sjukskrivningar och mer vab och flyktinginvandrare är sämst i klassen.
  Att svenska män gått så starkt plus har gjort att det minus svenska kvinnor gått inte har varit något problem eftersom det inte varit så stort,men att man nu kopplar på alltfler vagnar med minus till dragloket gör att det inte orkar dra och istället börjat backa,vilket leder till att välfärdsstaten måste skäras ner med osthyvel dvs lite här och lite där.
  Om man tror att höjda skatter leder till lyckoriket har man glömt bort hur Sverige utvecklades efter Palmes övertagande där man lät den offentliga sektorn växa ohämmat till den ofantliga sektorn genom skattehöjningar,vilket tvingade Sverige till devalveringar för att upprätthålla svensk exportindustris konkurrenskraft genom denna kortsiktiga och konstgjorda andning.Många har glömt att Göran Persson under 90tals krisen med sin sanering av ekonomin tvingades ta beslut om att ge över 100.000 inom den offentliga sektorn sparken,tyvärr verkar minnet vara kort hos vänstern som menar att vi återigen ska låta den skattefinansierade offentliga sektorn växa genom skattehöjningar,vad dessa glömmer är att det är dom privata företagen och dess anställda som betalar för den offentliga sektorn och dess anställdas löner dvs en sjuksköterska som betalar skatt på sin lön skattar för redan skattade pengar.
 • misil
  nihka skrev 2016-05-05 12:38:23 följande:
  "Finnar" hade oerhört dåligt rykte och framställdes som dumma och aggressiva suputer som var ovilliga att anpassa sig till Sverige. Säkert för det mesta helt  oförtjänt, precis som med de flesta invandrare idag. Inget har förändrats där.
  Inte hos företagare inom t,ex industri där finnar hade väldigt gott rykte för sin arbetsmoral,företagare är endast intresserade av hur duktig en arbetare är på att producera och struntar totalt i om personen anpassar sig till det svenska samhället eller inte och struntar även i vad Svensson säger,och finnar var bra på att producera. 
  Många vill hävda att företagare är rasister och sexistiska vilket är fel,om en grupp ses som generellt duktiga arbetare och man har goda erfarenheter av t,ex en specifik grupp invandrare så är det lätt att få jobb eftersom man har gott rykte,medans om många företagare haft dåliga erfarenheter av t,ex Somalier så blir det svårare att få anställning,för hör och häpna företagare pratar med varandra detta gäller förövrigt även svenskar om personen söker jobb så ringer företagaren upp personens förra arbetsplats för att höra om personen haft t,ex mycket frånvaro vilket gör att personen då sorteras bort.
  Att företag inom tillverkningsindustrin hellre väljer män än kvinnor är inte heller konstigt,man har tittat på och jämfört heltidsarbetande kvinnor med heltidsarbetande män och det visar att heltidsarbetande män har 20% fler arbetade timmar än heltidsarbetande kvinnor.
  Om man då har ett litet eller ett mellanstort företag så är varje arbetares produktivitet oerhört viktig för företagets fortlevnad eftersom man är hela tiden konkurrensutsatt därför vill man satsa på säkra kort,självklart kan man subventionera för företag att anställa s,k svaga grupper på arbetsmarknaden men detta brukar företagare inom exportindustrin inte vara så glada i eftersom det skapar ofta mera problem än tillgång.
  Men inom arbeten som är enkla t,ex städ eller restaurang där man fort kan läras upp så har av staten subventionerade arbeten blivit stort,problemet är att dessa enkla arbeten vilket fort går att läras upp i gör att omsättningen på anställda är hög dvs när staten slutar betalar för delar av lönen får man sparken vilket visar att man satt det marknadsekonomiska företagandet ur spel genom statens och politikernas inblandning,tyvärr är både alliansen och vänstern lika goda kålsupare när det gäller detta.
  Vänstern och sossar vill ha än mer av den varan dvs att staten betalar för medborgares anställningar,men det systemet har aldrig fungerat.Om man t,ex har två olika företag inom samma bransch med fem anställda vardera det ena betalar staten 80% av de anställdas löner och det andra har inga subventioner så är det första endast en kostnad för staten medans det andra tillför skattemedel till staten,och om då det första företaget konkurrerar ut det andra pga subventioner,så får staten inga skatteintäkter från det andra företaget,om det första då anställer fler subventionerade arbetare pga ökad efterfrågan(för att det andra gått i konkurs)så ökar endast statens utgifter det blir då dubbel minus i kassan.
 • misil
  Tom Araya skrev 2018-07-23 02:22:03 följande:
  På den punkten (understruket av mig i ditt inlägg) har vi länge varit väl utvecklade och jag kan inte se hur anpassning till minoritetskulturer skulle vara positivt i detta, snarare tvärt om i vissa fall.

  Jag menar att exempelvis Islamism och Islamister skulle uppleva det positivt om Sverige och det svenska samhället anpassade sig efter Islamism, men är det positivt för alla andra eller ens för alla muslimer?

  Vad tror du själv skulle vara bäst för alla folkslag och folkgrupper i Iran och i Sverige, iransk samhällskultur eller svensk samhällskultur, även om du jämförde med svensk samhällskultur anno 1980?
  Ja du har helt rätt,vad många inte förstår är att för troende muslimer så är det en god handling att göra Sverige muslimskt.
  För dessa troende muslimer är en sekulär stat styrd av satan(vilket det predikas om i moskeer runtom i världen)så att införa t,ex könssegregering,halalslaktat kött osv är att hjälpa förtappade otrogna en liten bit in på rätt väg. 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?