Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Har du förtroende för regeringen?

    themia skrev 2015-08-25 23:24:29 följande:
    Vi har nu, redan i augusti förbrukat jordens resurser för detta år, Resten av året lever vi på lån som våra barn och barnbarn får betala - om dom kan.
    För Sveriges del ser det dock bättre ut än för världen som helhet. Vi har inte förbrukat årets resurser som landet Sverige har och prognosen säger att vi inte kommer att ha gjort det vid årets slut heller.
  • K Markatta
    themia skrev 2015-08-28 13:14:21 följande:
    [Rataxes] kör med klimatskeptikernas specialargument, "det lilla vi kan åstadkomma saknar betydelse"
    Du använde själv samma argument när du debatterade stängning av kärnkraftverk. Det påpekades då att det skulle leda till en liten ökning av koldioxidutsläppen enligt en utredning men du menade då att det inte gjorde något eftersom det var så lite i förhållande till jordens samlade utsläpp.
  • K Markatta

    Regeringen presenterar sin höstbudget idag:

    www.svd.se/regeringen-morkar-att-80-procent-forlorar-pa-budgeten/om/hostbudgeten-2015

    Regeringen mörkar att 80 procent förlorar på budgeten

    80 procent av hushållen förlorar i disponibel inkomst på regeringens politik under 2016. Det visar finansdepartementets egna beräkningar, erfar SvD.

    Men i budgetpropositionen finns siffrorna, som normalt redovisas i finansplanen, inte med.

    Den som har tagit beslutet att lyfta ur siffrorna är finansminister Magdalena Andersson.

    Finansministern har sagt att materialet inte ska vara med i budgeten och därför är det borta. Regeringen vill mörka att det är så här effekterna av politiken ser ut, att så många förlorar, säger en källa till SvD.

    Fördelningseffekterna av den förda politiken redovisas normalt alltid i finansplanen och fanns till exempel med i Alliansregeringens sista budgetproposition när den lades fram hösten 2013.

  • K Markatta

    Med MP i regeringen går nu Vattenfall ut och meddelar att hela brunkolsverksamheten i Tyskland ska säljas, inte läggas ner:

    www.svd.se/vattenfall-saljer-brunkolen/om/hallbar-energi

    Statliga Vattenfall inleder försäljningen av hela sin brunkolsverksamhet i Tyskland, meddelar energijätten i ett pressmeddelande.

    - Det har varit en bra affär i många år, men det går inte att säga hur slutresultatet blir, säger Vattenfalls vd Magnus Hall.

    Hur ska MP försvara det inför sina väljare?

  • K Markatta

    Det behöver byggas en hel del nya bostäder sägs det. Befolkningen har ökat och väntas öka men bostadsbyggandet har inte riktigt hängt med. En del menar till och med att det är kris.

    Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP), som verkligen stått i rampljuset och visat framfötterna sen han tillträdde, kommer med klara och tydliga och lugnande besked i Agenda:

    ”Det är ett exceptionellt läge sedan många år tillbaka”.
    ”Vi har identifierat att det behövs byggas mycket, mycket mer bostäder. Där är det ett tydligt mål att utveckla det - senare.”
    ”Vi har varit väldigt tydliga med att både staka ut målet och hastigheten i byggandet”.
    ”Jag tror att vi har satt ett mål som motsvarar de prognoser som fanns när vi satte målet”.

  • K Markatta
    themia skrev 2015-09-22 13:13:10 följande:
    Vilken Miljöpartiets ståndpunkt är, kan ingen ha missat som läser tidningar eller ser på TV.
    Sen finns det som vissa inser, ett parti till i Regeringen men det kanske du har missat
    Det är upp till de partier som ingår i regeringen att forma en politik som de alla är nöjda med och kan stå för. Regeringspartierna, inklusive Miljöpartiet, är sedan ansvariga för den politik som förs.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2015-09-22 18:14:43 följande:
    Det är väl inte så konstigt nu bär KREAB infiltrerat sig i SDs ledning? www.di.se/di/artiklar/2015/9/15/kreab-bakom-s...
    Klipper in ett intressant stycke från artikeln:

    ---

    När det gäller välfärds­vinsterna - en fråga som Kreab enligt Di:s källor har lagt stor vikt vid internt - handlar det om en dramatisk omsvängning från SD:s sida. SD gick till val på att förbjuda vinster för friskolor. Men när frågan behandlades i finansutskottet i våras anslöt sig SD till alliansens krav på en ny utredning om välfärdsvinsterna, där premissen är att vinster ska tillåtas.

    ”Det finns en ryggmärgsreflex när det gäller vinst i välfärden, att man tycker det är dumt och att det borde förbjudas. Men om man sätter sig in i sakfrågan inser man att det är ganska korkat att vara direkt emot all vinst i all välfärdsverksamhet”, säger Linus Bylund.

    ... ”Vi umgås även halvt ­privat. Det är inget konstigt och vi behöver saker som de har. Det är företrädesvis ­faktaunderlag. Men det är ­väldigt lite som handlar om direkt lobbyism”, säger Linus Bylund, som samtidigt betonar att han inte springer någons ärenden.

    ---

    SD hade alltså inte nån vidare koll på frågor som inte handlar om invandring och reagerade då enligt egen utsago med en ryggmärgsreflex när det gäller "vinster i välfärden" och slog in på S- och V-linjen att det skulle förbjudas. När de nu skaffat sig mer kunskap i ämnet har de ändrat uppfattning.

  • K Markatta
    Gert skrev 2015-09-23 17:19:40 följande:
    Så enligt dig har partierna som vill förbjuda vinster i välfärden ingen koll på frågorna?
    De har kanske en liten antydan till koll trots allt men de har också ideologiska skygglappar.

    SD:s representant erkände i intervjun att han tidigare inte hade koll men det har han skaffat sig nu efter att ha varit på informationsmöten.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?