Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    Felicia86 skrev 2015-03-21 14:27:05 följande:

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...


    För det första så finns det inget vänsterradikalt i något av riksdagspartierna så några försvarstal har du inte att vänta.
    De olika liberala falangerna kanske..... 
  • Missermajser

    Den största svårigheten med regeringen eller egentligen vilken regering som helst är att den aldrig på allvar i dagens situation kan representera den grupp jag bryr mig mest om.
    T.ex. vill jag att arbetande låginkomsttagare ska ha råd att bo på landet och förflytta sig mellan arbete, köpcenter och skola/fritids på ett sätt som inte skapar mängder av oro och stress inom deras familjer.
    Arbetslösa och låginkomsttagare ska kunna bo billigt och studera eller arbete över hela landet och känna ett starkt hopp om att kunna vara helt oberoende av bidrag utan att försumma sin familj.
    Alla ska ha en rimlig chans att göra sig attraktiva på arbetsmarknaden. Medelklassen och överklassen som utgör majoritet ska inte åka med i detta så att de åter igen orsakar en ökande prisutveckling på varor och tjänster med påföljd att de utsatta återigen trycks ned och blir en belastning för skattebetalare.
    Ingen kan överleva i riksdagen med en sådan hållning.
    Det närmaste man kommer är att de utsatta grupperna kan få "åka med" lite på de dominerande gruppernas välfärd som sedan äts upp i ökade kostnader för deras familjer.
    Folk röstar för kortsiktiga egenintressen.

  • Missermajser
    Felicia86 skrev 2015-03-21 14:27:05 följande:

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...


    Tycka vad man vill men lågt förtroende för regeringen betyder ju knappast större förtroende för övriga riksdagen.......Inte för min del iaf
  • Missermajser
    Linnea1994 skrev 2016-11-07 10:05:42 följande:
    Nja, men ett större förtroende för kommande regering med alliansen...
    Ja, en del dumhuvuden tycker så men det gör inte jag.
  • Missermajser
    Linnea1994 skrev 2016-11-09 09:28:32 följande:
    Missermajser skrev 2016-11-08 20:07:04 följande:
    Ja, en del dumhuvuden tycker så men det gör inte jag.
    Den förra alliansregeringen hade nästan dubbelt så högt förtroende bland svenska folket jämfört mned dagens...

    Ja, jo som Reinfeldt själv kallar sina medborgare: "Det sovande folket"!
    Ska jag ta honom på orden så kan jag ju inte lägga någon större vikt vid svenska väljares förtroende.
    Frågar du mig så ni inte lata men överbelånade medelinkomsttagare som som lever överklassliv på kredit och röstar så klart på penningpolitikens falska löften eftersom minsta räntehöjning sätter er på pottan och krossar eran illusion om att vara rika så slipper hjälpas åt. En annan pinsamhet är ju att det tror på allt västerländsk media säger/skriver...så nej jag skiter högaktningsfullt i alla väljarmätningar och dess eventuella betydelse.


    Vad gäller den sittande regeringen så går det inte att hålla ansvariga samma sätt eftersom de inte har majoritet. Det är fortfarande allifjanten med SD mupparna som pressar på sossefjollorna.

    Sker det en liten lönehöjning eller mer klirr i kassan så rusar ni ut och konsumerar ansvarslöst så att priserna på allt skjuter i höjden. 

  • Missermajser
    Linnea1994 skrev 2016-11-10 09:32:26 följande:
    Du litar med på öststats politik och deras media då eller vad?

    Man har idag möjlighet att läsa tidningar från flera olika länder och från flera olika vinklar. Man behöver inte tro på något utan kan förhålla sig kritisk till allt.Jag tror på delar av borgerlig politik lik väl som en del öststatpolitik och även tokliberaler kan ibland komma med ett och annat vettigt. Så nej jag är inte frälst på någon särskild politisk inriktning eller media.

    Framförallt tror jag på att Sverige behöver vara en stark stat med starka kommuner som äger gott om andelar och egna tillgångar. I en utsåld och avreglerad stat tjänar demokratin ingen nytta eftersom de styrande (folkvalda) och vi då är beroende och underställd det privata näringslivet. Några få rika människor kan kan styra människor som de vill över hela världen som de passar dem och respektive länders politiker får blint lyda dem oavsett hur deras folk röstat. 


     

  • Missermajser
    Rataxes skrev 2016-11-07 19:31:30 följande:

    Regeringen vill ändra reglerna för presstödet.

    Regeringen vill göra presstödet till ett effektivt verktyg för mediepolitiken. Enligt regeringens ska stödet utformas för att ?skapa goda förutsättningar för kvalitetsjournalistik? oavsett distributionssätt. Det låter vällovligt och omtänksamt. Men när intentionerna konkretiseras av regeringens utredare Anette Novak faller fikonlövet. Då framträder ett system som i all sin nakenhet innebär en direkt politisk styrning och öppnar för än fler ingripanden mot publikation som efter Novaks uthållighetstest rangerar och inte upprätthåller en ?godtagbar kvalitet?.

    www.dagenssamhalle.se/nyhet/nya-presstoedet-oeppnar-foer-kontroll-av-journalister-21003

    Min åsikt i frågan - avskaffa presstödet helt.
    Vill samhället understödja det fria ordet ekonomiskt kan det ske genom att sänka de sociala avgifterna för bokförlag, tidningsföretag, filmskapare, webbtidningar, radio- och tv-bolag och övriga former av masskommunikation som faller in under tryckfrihetsförordningen eller yttrandefrihetsgrundlagen.

    Eller ännu hellre, sänk skatterna.


    Ja låt de ekonomiskt starkaste privata aktörerna på världsmarknaden finansiera den "fria pressen" så slipper vi ha något som helst demokratiskt inflytande över vad som påstås i media. Låt det den som äger mest styra allt mellan himmel och jord.. 
    Mitt förslag:
    Sälj skiten till en amerkansk dollarmiljonär så får han bestämma vad vi ska veta...
    Länge leve kapitalets diktatur..... :P

    Det är ju inte en chans att priserna för mediaproduktion höjs i takt med att de sociala avgifterna minskar...det har vi ju aldrig sett på andra områden....
  • Missermajser
    Rataxes skrev 2016-11-13 00:14:35 följande:
    Du tycker det är värt en halv miljard per år för att få läsa sagotidningar som ETC & proletären och andra alster som debilvänstern producerar?

    Avskaffa reklamskatten för dagstidningar istället.
    Jo jag vet att du avskyr demokratin och låta de största privata bolagen upprätta en ekonomisk världsdiktatur.
    Kan man bar köpa sig plats så kan man utplåna allt man inte gillar.. Kämpa på
    Moderno skrev 2016-11-13 00:37:08 följande:
    Vad menar du med "demokratiskt inflytande över vad som påstås i media"? (Främst, men inte enbart, av nyfikenhet).

    Att det som stöttas av en demokratisk stat är under demokratiskt inflytande. Nu hatar liberaler staten gällande allt utöver militär och rättsväsende så de vill avreglera den så gott de kan. Därför vill de ha bort som mycket presstöd som möjligt för att enbart kommersiella propagandaorgan överlever. 
    De vill istället ha ett samhälle som bygger helt på att mängden kapital styr omfattningen av den makt man har. Så är det till stor del redan men makten omfördelas något med hjälp av starka stater där alla kan vara med att påverka på ett eller annat sätt med sin röst utan att besitta stora mängder kapital.
  • Missermajser
    Rataxes skrev 2016-11-13 15:20:40 följande:
    Din version av "demokrati" tycks innebära att någon annan ska betala. Typiskt socialister.
    Skatt betyder att alla som konsumerar eller har en inkomst är med och betalar....
  • Missermajser
    Moderno skrev 2016-11-13 22:59:23 följande:
    Det låter problematiskt att kräva demokratiskt inflytande över det som skrivs i media. Angående presstöd till mindre tidskrifter som annars knappast skulle klara sig har jag dock inget emot att skatter går till sådant. Men dessa mindre publikationer bör, liksom all media, vara fri från politiskt styre. (Det var kanske inte det du menade heller).

    Problematiken handlar annars i mycket om att folk inte vill läsa de smala och vinklade tidskrifterna. Istället väljer man de "kapitalistiska" utgivningarna, som därför inte är beroende av staten för sin överlevnad och kan vara mer objektiva (om ej alltför kontroversiella kanske?). Men genom att stödja de mindre utgivarna kan man uppnå en viss variation och kunskapsbreddning åtminstone i teorin (de som läser de politiska skrifterna är nog vanligtvis de som redan har samma åsikter). Det kan vara värt att bevara. Blir spännande att se hur de nya presstödsreglerna kommer att utformas (beträffande digitala media).
    För att vara mer konkret!
    Ingen har pratat om att styra vad som  står i tidningarna, var har du fått det ifrån?
    Att demokratiskt inflytandet är att se till så att alla får komma till tals.T.ex. genom presstöd till tidningar som inte kan överleva annars. Tidningar utan presstöd kan vara vinklade de så väl som andra. De behöver inte vara vinklade för att de får stöd från staten. Vi lever i en demokratisk stat. Staten är ingen fiende i mina ögon. Varför skulle ett demokratiskt folkstyre vara så viktigt att vara oberoende av?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?