• Sat 31 Jul 2021 21:18
    1458316 visningar
    23131 svar
    23131
    1458316

    Har du förtroende för regeringen?

    Det är svårt att ha något större förtroende för sittande regering. Inte för att alternativet känns särskilt upplyftande heller.

    Det finns många skäl, men så länge S delar säng med MP som aktivt motverkat och försökt hindra SÄPOs arbete mot jihadism under många år, kan de inte få min röst. De har gett MP alldeles för stort inflytande i fel frågor.

  • Thu 16 Sep 2021 21:19

    Märta Stenevi förnekar sig inte. Om förtroendet var som en sladdrig ballong har den nu fått irreparabel punka.

  • Sat 18 Sep 2021 18:29
    KillBill skrev 2021-09-18 13:49:07 följande:

    Du har då inte förstått någonting. Stenevis inlägg. Hennes poäng är ju att man inte kan dra alla klaner över en kam. Det låter som att du är överens med Stenevi.


    Stenevis "poäng" är densamma som MP pushat för under lång tid, som att stryka ordet "klan" ur statliga utredningar. Stenevi är en nyttig, relativiserande idiot. "Antirasistiska" Stenevi är som övriga "antirasister" i MP, en varm famn för gängkriminalitet, klaner och hedersförtryck. Du kanske inte tycker man ska säga "gäng" heller, för det finns ju definitivt "andra gäng" också. Padelgäng t.ex, för att nämna något annat sekteristiskt, om än oskyldigt.
  • Sat 18 Sep 2021 18:31
    Rataxes skrev 2021-09-18 12:31:48 följande:

    Jag hoppas verkligen att Stenevi ges mycket tid i media.


    +1
  • Sat 18 Sep 2021 18:53
    nihka skrev 2021-09-18 18:40:39 följande:

    Ska vi börja använda ordet "familj" och ordet "släkt" på samma negativa vis, så det faller en skugga av kriminalitet över dig, din mamma och din mormor, bara för att den italienska maffian värnar om sina närmaste och gärna ger släkt och familj höga poster inom "företaget"?


    Du anser alltså inte att man kan använda ordet "gäng" när sammanhanget är givet? Noterat.
  • Sat 18 Sep 2021 19:10
    KillBill skrev 2021-09-18 09:48:08 följande:

    Tycker du att man kan dra alla klaner under en kam eller ska man skilja på vanliga och kriminella klaner?


    Klaner är antingen "samhället" eller parallellsamhällen till "samhället". I Sverige, det senare, eftersom något annat än klanen är det legitima samhället här. Vi pratar om all slags kriminalitet som klanen understödjer, från kriminella nätverk till olaglig kontroll och styrande över individen.
  • Sat 18 Sep 2021 19:25
    Tom Araya skrev 2021-09-18 14:12:19 följande:

    Det beror på vad man menar med klan...

    Vad det gäller själva fenomenet, struktur, hieraki, sammansättning, funktion e.t.c. så tror jag man kan generalisera över klaner.

    När det gäller specifikt detaljen om kriminalitet (vilket jag tolkar som att medvetet och systematiskt begå brott för vinning, inte bara lite slarv med att följa alla lagar på en Svensson-nivå) så kan man nog inte dra alla över en kam.


    När det gäller parallella rättssamhällen och hederskultur kan man alltid dra alla klaner över en kam. IMO fullt tillräckligt för att tala om klansamhällen i Sverige i negativa ordalag, oavsett om de infiltrerat de statliga institutionerna eller sysslar med ekonomiskt driven kriminalitet.
  • Sat 18 Sep 2021 19:36
    nihka skrev 2021-09-18 19:24:29 följande:

    Du tror alltså att jag har tagit upp ordet "gäng" tidigare. Noterat.

    Gäng förekommer i alla sammanhang. Ingen tolkar padelgäng som kriminellt bara för att det också finns kriminella gäng. Klan förekommer inte i alla sammanhang och man vill undvika att man gör kopplingen klan=kriminell.

    Ska vi börja använda ordet "familj" och ordet "släkt" på samma negativa vis, så det faller en skugga av kriminalitet över dig, din mamma och din mormor, bara för att den italienska maffian värnar om sina närmaste och gärna ger släkt och familj höga poster inom "företaget"? Du svarade aldrig på det.


    Vad var det du inte förstod? Det var du som svarade med något annat på mitt inlägg som hade exemplet "gäng" som både används i sammanhanget det gäller men också helt andra.

    Vad gäller klaner så har jag förklarat ovanför varför det är helt korrekt att använda det negativt, i synnerhet i en demokratisk stat. Att det bara finns negativa aspekter på att leva i en klan har jag aldrig påstått.

    Din relativiserande banala fråga ger jag inget för, då det givetvis kan vara odelat positivt att vara familj eller släkt. Du har, likt Stenevi, inte till fullo förstått (eller kanske värre) vad en klan är.
  • Sat 18 Sep 2021 21:17
    nihka skrev 2021-09-18 20:52:17 följande:

    Det jag inte förstod var var svaret på min fråga hamnade. Jag undrade om du tycker att vi ska börja använda ordet "familj" och ordet "släkt" på samma negativa vis som ordet "klan", så det faller en skugga av kriminalitet över dig, din mamma och din mormor, bara för att den italienska maffian värnar om sina närmaste och gärna ger släkt och familj höga poster inom "familjeföretaget"?


    Varför skulle vi det? Släkt eller familj kan vara odelat positivt för alla berörda, klan kan inte det. Förstår du inte skillnaden? Klanliv innefattar alltid ett internt rättssamhälle och en hederskultur. I rättstater innebär det att det existerar flera parallella, för utomstående dolda, rättssamhällen till det legitima, oavsett om det i klanen finns en utbredd ekonomisk brottslighet eller infiltrerande av våra legitima samhällsinstitutioner och politiska partier. Är detta för komplicerat att förstå?
  • Sat 18 Sep 2021 21:54
    Padirac skrev 2021-09-18 21:34:41 följande:

    Se där. lite postkolonial identitetspolitik

    Jag tror att klan-teorin du för fram är en ensidig bild och en förenkling av en mer mångfacceterad verklighet.


    Se där ha, kulturrelativisten slår till med ett innehållslöst "antirasistiskt" slagträ. Magnus Ranstorp kan utveckla det ert "slå-sig-för-bröstet-gäng" inte har tillräcklig kunskap om. Så behöver du inte tro, utan veta vad som stämmer istället.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?