Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2017-01-05 14:32:39 följande:
    Då ska du alltså lik förbannat ha förbränning i din elbil...

    vilken godkänd släpvagnsvikt gäller för Opel Ampéra.? Det kan jag berätta. 0kg. Grattis.

    Tester har visat att vid minus 20 sjönk den tillgängliga körsträckan med 60%. Grattis.

    Solenergi kräver subventioner. Grattis.

    Jag kör 80 mil utan att tanka med en fullastad SUV i 20-30 graders kyla utan att frysa. Får dra 3500 kg. Du kan återkomma när motsvarande elbil finns på marknaden.
    Det flesta resor med bil är kortare pendlingsresor så det är inte omöjligt att elbilar kommer att kunna slå igenom även om de har kortare räckvidd än motsvarande bensinbil. Troligen kommer det största problemet för elbilens genombrott inte att var dess tillkortakommanden som fordon utan oförmågan att locka köpare utanför den grupp som har råd/är beredd att betala extra för ett renare samvete.

    Men elbilen är fortfarande en miljömässig återvändsgränd. Vad som behövs är ett nytt sätt att tänka och inte bara mer av samma.
  • nattuw
    Världsmedborgare skrev 2017-01-07 11:01:58 följande:
    Den är ingen återvändsgränd, det är däremot färbränningsmotorn, med sin usla verkningsgrad och kravet på bränsle.

    Och jag säger det igen, ge utvecklingen 10 år till, så kommer du få se hur fort elbieln kommer att ta över.
    Jag såg att det nog tyvärr inte framgick av mitt inlägg #4618 men när jag skrev att bilen var en miljömässig återvändsgränd så menade jag bilen som transportmedel oavsett motortyp.

    En bil, oavsett motortyp, använder under en livscykel för mycket resurser i förhållande till sin transportkapacitet för att i längden vara miljömässigt hållbar. Vad som behövs är ett helt nytt sätt att tänka och ett helt nytt förhållningssätt när det kommer till miljö och persontransporter.

    Mindre bilar med bättre utnyttjandegrad och alternativa drivkällor kan vara ett mellansteg men i längden behövs någonting helt nytt. Frågan är bara vad.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-01-06 03:05:30 följande:
    Ska folk och företag ha olika bilar beroende på om det är lång eller kort sträcka som ska köras? Det låter dyrt.
    Många klarar sig med en bil som har en begränsad räckvidd. Den statistik jag sett visade att de flesta kör mindre än fem mil per resa. Med ett utbyggd laddningsnät torde därför räckvidden inte utgöra något större problem för normalbilisten. Att det sedan finns en psykologisk tröskel är en annan sak.
  • nattuw
    Moderno skrev 2017-01-10 10:50:28 följande:

    Själv har jag hela tiden undrat, och inte funnit något egentligt svar, varför just vinster sticker så i ögonen på vissa - bl.a. regeringens utredare Reepalu?


    Därför att det är ett enkelt och lättsmält svar på en svår fråga. Det vill säga vanlig populism.
  • nattuw
    Att det näst största och det tredje största partiet (M och SD) har öppnat upp för samtal torde inte undgått någon. Eftersom båda partierna dessutom har talat om att fälla regeringen så kan vi nog utgår från att det finns ett visst intresse av att veta mer.

    I Ekots lördagsintervju (SR/P1 2017-01-28) med Elisabeth Svantesson tas frågan om M och SD upp. Svantesson tar bland annat upp problemet med att utfrysningen av SD i praktiken innebär att en stor del av väljarkåren lämnas utanför det demokratiska systemet. Värt att notera är att det handlar om en öppning för att kunna föra samtal som vuxna människor och inte för att skapa en regeringsplattform.

  • nattuw
    KillBill skrev 2017-02-13 08:07:00 följande:
    Jag tycker att det är patetiskt att högern bara verkar vara kritisk när representanter från en socialdemokratisk regering tar seden dit man kommer. När borgerliga politiker eller kungahuset gör samma sak då är man tyst.
    Hade de borgerliga eller kungahuset ett uttalat feministisk perspektiv?
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-02-13 10:56:55 följande:
    Menar du att den förra (allians) regeringen och Sveriges kungahus inte behöver stå upp för jämlikhet/kvinnans rättigheter, eller vad menar du? Själv anser jag att man både kan ta seden dit man kommer och kritisera en totalitär regim.
    KillBill skrev 2017-02-13 11:07:24 följande:
    När statsministern åkte till Iran så bestod delegationen av 12 kvinnor och 3 män. Snacka om statement! Hade det varit mer feministiskt om Sverige bara hade skickat män?
    Jag ställde en fråga som bara krävde ett Ja eller Nej som du inte kan/vill svara på. Bra så.

    Men varför kände du ett behov av att citera min fråga och skriva om saker som mitt inlägg inte berörde inte bara en utan två gånger?
  • nattuw
    Abegayle70 skrev 2017-02-15 15:38:21 följande:
    Under tiden naiva svenskar ursäktar tyranniet i Iran, där homosexuella hängs från lyftkranar, så kommer jag att fortsätta resa till mellanösterns enda demokrati, där jag oavsett vem som styr kan gå i Tel Avivs pridetåg, kyssa min flickvän offentligt utan att bli mördad, där kvinnor och män, oavsett religion, tillsammans tjänstgör i försvarsmakten, där alla medborgare har rösträtt.
    Givet att de som styr inte bestämmer sig för att ändra lagen. Vilket är en reell möjlighet i en demokrati om en majoritet anser att det är dags för en förändring.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2017-03-03 18:03:41 följande:
    Ygeman har dock klargjort att civilförsvaret inte kommer att byggas upp igen så länge han får bestämma.
    Då får vi hoppas att han inte får bestämma så länge.
  • nattuw
    Kung Markatta skrev 2017-03-03 20:09:23 följande:

    Margot Wallström ska idag läxa upp USA:s motsvarighet Tillerson om hur dum amerikansk media inte skönmålar Sverige och dess regering:


    Rent spontant så tycker man att det borde läggas mer tid på att lösa problemen och mindre tid på att försöka släta över dem.

    En lösning på problemen skulle dessutom, med automatik, förbättra omvärldsbilden. Det utan att tillgripa metoder som lånats in från totalitära regimer där det är viktigare att tysta medborgarna och försöka upprätthålla en snygg fasad än att ta itu med den interna rötan.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?