Inlägg från: KN75 |Visa alla inlägg
  • KN75

    Har du förtroende för regeringen?

    Ang personrån tvingas nu äntligen tom regeringen sluta blunda för och förneka att den nya problematiken med starkt ökande antal personrån är allvarligt för samhället.
    Äntligen tvingas politiker och andra sluta blockera och förhindra att vissa kartläggningar måste få tillåtelse att bli gjorda om man ska kunna komma tillrätta med, eller åtminstone bromsa, ökningen.

    Brottsförebyggande rådet ska nu äntligen undersöka etnicitet kopplat till rån.
    Bland annat ska man kartlägga om brottslingarna har svensk eller utländsk bakgrund. Enligt uppgifter från BRÅ som är publicerade på SVT Nyheter. 

    Antalet personrån är har ökat dramatiskt och är rekordhögt.
    2019 anmäldes nästan 8 000 personrån!
    Mörkertalet antas dessutom vara mycket högt och hur många personrån som i verkligheten har begåtts vet ingen.

    BRÅ har nu startat en kartläggning för att belägga fakta.
    Många som har insyn i problematiken har gjort kopplingar till etnicitet och till en överrepresentation inom s k "socioekonomiskt" utsatta områden, alltså utanförskapsområden m fl. 
    Maria von Bredow på BRÅ säger bl a:
    "-Hittills kan vi konstatera att en stor del kommer från socioekonomiskt utsatta områden".
    "-Både anmälningsbenägenheten och risken att bli misstänkt för brott är inte jämnt fördelad i samhället". 
    BRÅ ska verka för att ta fram faktaunderlag, målet är att få svar på många av de frågor som tidigare aldrig har ställts,
    frågor som åtminstone inte blivit officiellt ställda av myndigheter och regering,
    och med mycket större fokus på gärningspersonerna, alltså brottslingarna.
    Bland annat ska man kartlägga om brottslingarna har svensk eller utländsk bakgrund, om brottslingarna är utlandsfödd (utanför Norden), har två utländska föräldrar eller en förälder som är utlandsfödd.
    Von Bredow på BRÅ har uttalat sig om brottslingarna: "-Där det finns en identifierad gärningsperson kommer vi absolut att titta på bakgrund".

    Äntligen kan Regeringen och BRÅ våga börja undersöka det som vanliga befolkningen tycker är viktigt och det som övriga befolkningen sedan länge har slutat förneka och blunda för. Detta är en förändring som är nästan sensationell och någon sådan här kartläggning hade knappast varit möjligt för bara några få år sedan.

    Dessa uppgifter är alltså publicerade på SVT Nyheter som uppger att de kommer från BRÅ och de citerar Maria von Bredow som är utredare på BRÅ.
    Själv hade jag knappast våga publicera dessa uppgifter, i denna tråden och här på FL, på förekommen anledning...

  • KN75
    Padirac skrev 2020-11-25 18:16:49 följande:
    Som vanligt kommer SDs svans och vurmare att blanda ihop korrelation och kausaliet
    Tack för ditt uttömmande och informativa svar på mitt inlägg (?)

    Men har du också något att tillföra gällande ämnet i mitt inlägg, alltså om den katastrofala utvecklingen gällande personrån?
    Eller om de hittills uteblivna åtgärderna från regeringen och myndigheterna?
    Eller något om kopplingen som bl a SVT och BRÅ gör t ex avseende personrån kopplade till etnicitet och utanförskapsområden?
  • KN75

    Och nu uppger endast 9% att de "Har stort förtroende" för regeringen.

    Har förtroendet någonsin varit lägre???Tyst

  • KN75
    KillBill skrev 2020-11-27 07:40:44 följande:

     


    Igår röstade SD, KD och M tillsammans med övriga borgerliga partier nej till att offentlighetsprincipen ska gälla friskolor så som den redan gäller kommunala skolor. V och regeringspartierna röstade för förslaget. 

    SD och övriga högerpartier valde alltså att skydda aktieägarna i de privata skolskoncernerna i stället för att försvara den öppenhet som borde vara självklar i skattefinansierad verksamhet med ansvar för myndighetsutövning.  


    Som vanligt är vänsterpropagandan lögnaktig och missvisande.
    Att dölja och förneka sanningen och att jobba för att vilseleda människor verkar vara några hörnpelare som krävs för att med falsk propaganda försöka lura människor att rösta vänster.
    Alltså samma metoder som historiskt användes i t ex gamla Sovjetunionen, i Östtyskland och Kommunist-kina, sådant som du verkar gilla och skulle önska att det kan införas i Sverige?

    De som röstade nej var omtänksamma och gjorde rätt.
    Så vitt jag kan se så vill alla som röstade nej att t ex skolstatistik och all relevant information faktiskt ska finnas tillgänglig och vara offentlig.
    Men det var inte det man röstade om.
    De som röstade nej gjorde det bl a för att man vill värna om t ex små ideella friskolor och t ex föräldrakooperativ. Man vill inte att det stora offentliga och ofantliga ska ha monopol utan man vill att föräldrar och innevånare även i fortsättningen ska kunna ha ett eget val.
    Det ska t ex kunna finnas skolor och utbildning även ute i byarna i glesbygden, där det offentliga bara vill lägga ner skolorna, där behövs t ex föräldrakooperativ.
    De som röstade ja vill påföra extremt mycket administration och byråkrati, juridiskt komplicerade system, vilket gynnar t ex stora kommunala skolor som klarar av detta, men för t ex små ideella föräldrakooperativ kan det innebära att de slås ut och tvingas till nedläggning.
    De som röstade nej vill att skolorna och lärarna ska lägga tid och resurser på undervisningen och på eleverna,
    INTE på överstatlig byråkrati och administration.
    Det finns alla möjligheter och andra vägar att göra statistik och information tillgänglig, för det krävs inga nya byråkratiska lagar.
    Utredningen som ligger till grund för förslaget man röstade om har inte ens tagit reda på, redovisar inte, hur förslaget skulle drabba små ideellt drivna skolor och föräldrakooperativ, som drivs utan aktieägare och helt utan vinstintresse.

    Vi ska väl inte behöva tro att överstatligheten, och KillBills kompisar, vill försöka få bort små privata skolor, små ideella föreningar? Kanske vill man inte att föräldrar ska ha så stort inflytande som man har i föräldrakooperativ? Kanske beror det på att stora offentligt drivna skolor inte klarar av att jämföras med privata alternativ som visar sig vara alltför bra för att bara vara "lagom"?

    Centerpartiet, som samarbetar med S-regeringen, röstade nej. 
    Generellt gillar jag inte C men jag tycker de uttrycker sig bra i detta:
    "hoppas därefter finna en lösning som både garanterar öppenhet och tillgång till skolstatistik men även säkerställer små skolors fortlevnad."

    KillBill; vet du att sanningen är att inte ens stora statliga bolag har offentlighetsprincipen, man har alltså inte den byråkrati och den administration som du vill påtvinga små föräldrakooperativ och ideella föreningar.
    Har man röstat ja eller nej om detta? Det måste väl i så fall vara ett mycket större problem för dig? 


  • KN75
    KillBill skrev 2020-11-27 12:24:00 följande:
    Nu pratar du strund Sveriges idéburna friskolor (de som inyte drivs av de stora friskolekoncernerna är FÖR att offentlighetsprincipen ska gälla friskolor. 

    Vågar du inte se sanningen i vitögat? SD gynnade med sitt beslut de stora börsnoterade skolskoncernerna.

    skolvarlden.se/artiklar/ideburna-friskolor-uppgifterna-ska-sjalvklart-vara-offentliga
    Nej jag pratar inte strund.
    Sanningen är att inte ens stora statliga bolag har offentlighetsprincipen,
    man har alltså inte den byråkrati och den administration som du vill påtvinga små föräldrakooperativ och ideella föreningar.
    Offentlighetsprincipen behövs bevisligen inte, för i så fall skulle den självklart behövas även för stora statliga bolag.

    Nej, d
    et finns redan alla möjligheter och andra vägar att göra statistik och information tillgänglig, för det krävs inga nya byråkratiska lagar.

    De som klokt nog röstade nej, alltså även de partier som stödjer S-regeringen, vill att skolorna och lärarna ska lägga tid och resurser på undervisningen och på eleverna,
    INTE på överstatlig byråkrati och administration.
  • KN75
    KillBill skrev 2020-11-27 12:24:00 följande:
    Nu pratar du strund Sveriges idéburna friskolor (de som inyte drivs av de stora friskolekoncernerna är FÖR att offentlighetsprincipen ska gälla friskolor. 

    Vågar du inte se sanningen i vitögat? SD gynnade med sitt beslut de stora börsnoterade skolskoncernerna.

    skolvarlden.se/artiklar/ideburna-friskolor-uppgifterna-ska-sjalvklart-vara-offentliga
    De som röstade nej var omtänksamma och gjorde rätt.

    Så vitt jag kan se så vill alla som röstade nej att t ex skolstatistik och all relevant information faktiskt ska finnas tillgänglig och vara offentlig.
    Precis så som det du länkade, alltså precis som Ideburna Friskolor.

    Kan det vara så att det är du som pratar strund?
  • KN75

    Kriminalitet, brottslighet och otrygghet ökar kraftigt i Sverige och är en direkt följd av vår nya katastrofala samhällsutveckling.
    Jag har absolut inte förtroende för regeringen. 

    Vissa trogna till partiapparaten verkar dock fortsätta förneka och fortsätta försöka dölja de växande problemen. Det upprepas in absurdum som ett hjärndött mantra hämtat från någon obskyr propaganda.
    Sådana personer verkar bli färre och färre, verkligheten verkar hinna ikapp, men på detta forum och i denna tråden verkar det ändå finnas vissa högljudda förnekare som fortfarande blundar för sanningen och är trogna partiapparaten.

    Sant eller inte sant?

    T Smedius är chef för lokalpolisområde city i Göteborg, han berättar i Sveriges Radio P4:
    - Vi säger att man ska tänka sig för när man är ute sent på kvällen.
    I området Kring Järntorget finns anledning vara extra försiktig. Där finns personer som är involverade i knarkhandel och till dessa finns också starka kopplingar till personrån. Risken att utsättas ökar om man ska hem från krogen och är berusad. Undvik att åka svarttaxi.

    Kommunpolis Ola Skogsberg går ännu längre och varnar folk för att ens vistas ensamma i området under kvällstid.
    Om man är ensam och onykter blir man lätt ett brottsoffer.
    Personrån och narkotikabrott har blivit vanligare i centrala Göteborg.

    Men vissa högljudda personer i detta forum, som sitter inomhus vid sin dator,
    har väl som vanligt länkar som visar polischefen och kommunpolisen i Göteborgs city har fel, att de som vistas ute i verkligheten som vanligt har helt fel...

  • KN75

    De allra flesta tappar förtroendet för S-regeringen och för S-ministrar.
    Propagandaapparaten och några ivriga påhejare verkar fortfarande försöka dölja och förneka sanningen men offentliga uppgifter är svåra att ljuga om.

    Morgan Johansson Socialdemokrat, Justitieminister och Migrationsminister, kan trots sina titlar inte hålla sig till sanningsenliga uppgifter.

    KU, Konstitutionsutskottet har bl a till uppgift att
    "granska statsrådens tjänsteutövning och regeringsärendenas handläggning. Utskottets verksamhet regleras i Regeringsformen och Riksdagsordningen."

    KU konstaterar att Morgan Johansson (S):
    "Justitie- och migrationsministern ansvarar för sina uttalanden och därmed även för att de uppgifter som han lämnar är korrekta"

    Morgan Johansson försökte påstå att anhöriginvandringen minskat efter lättnader i reglerna.
    Men hans påstående var alltså inte korrekt enligt granskningen av KU.

    Sådana här S-påståenden och är ju sådan propaganda som vi pumpas med hela tiden av högljudda individer.
    Så även på detta forum och i denna tråden.
    Men inte ens Justitie- och migrationsministern klarar av att hålla sig till korrekta uppgifter, även den ansvariga ministern försöker dölja och förneka sanningen inför befolkningen.

    Så Morgan Johansson (S) fick smäll på fingrarna för sina försök att dölja och förneka sanningen! 

    Finns det några enkla och funktionella hjälpmedel för att det ska bli lättare att nå upp till och se sanningen?
    Kanske en helt vanlig pall kunde ha hjälpt i det här fallet?

  • KN75
    FDFMGA skrev 2020-12-02 08:49:39 följande:
    Det beror på hur man definierar "fake news".

    Hur går det med det där hangarfartyget som skulle namnges efter Donald Trump - har det gått på grund? Det känns som det har gått en tid sen du rapporterade om fartyget.

    Apropå fake newsFlört
    Bravo, återigen är du så duktig på att flytta fokus. Apropå att du du förnekar dig aldrig Flört

    Så du tycker att Trumps fake news är viktigt och har stor påverkan för oss i Sverige,
    men att t ex svenska S-politiker i regeringen inte håller sig till sanningen saknar betydelse i jämförelse?

    Det är väl en fantastisk tur för er som är trogna partiet, och ni som älskar propagandaapparaten, att ni har den där Trump att skylla på så att S-politikers allvarliga fel kan fortsätta döljas och förnekas...

    Men hur ska det gå för er när Trump försvinner ut i glömska? Vem ska ni då skylla på?
    Har ni kanske ett åtgärdsprogram på gång så ni kan fortsätta hålla liv i fenomenet Trump i all framtid?
  • KN75

    Nejdå, det är alls ingen förändring i samhället. Det nya Sverige är precis lika som det var förr Drömmer

    Alla känner väl till att det årligen och i minst hundra år har stulits vapen på regeringskansliet. Det är inget nytt och inget har förändrats.
    Alla känner till att så länge vi minns så har "killar" i tonåren skjutit med pistoler mot människor på busshållplatser. Det är inget nytt.

    Sveriges samhällsutveckling går åt rätt håll, inget har blivit sämre.

    Men statsministern och hans gelikar i S-regeringen säger ofta att "det är helt oacceptabelt".
    Undrar varför man så ofta säger så när kriminalitet och brottslighet inte har blivit värre???Obestämd

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?