• Martin­etto
    Mon 29 Nov 2021 14:08
    1480760 visningar
    23133 svar
    23133
    1480760

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2021-11-29 07:02:57 följande:

    En bild säger inte så mycket, jag kan utan vidare nämna 7 partier jag aldrig skulle rösta på. 


    Det är viktigare *vad* man röstar på än vad man inte röstar på?

  • Martin­etto
    Tue 30 Nov 2021 07:13
    KillBill skrev 2021-11-30 07:07:29 följande:
    Data i grafen är kommer från Valundersökningen 2018. Det var en stor undersökning som besvarades av 3918 slumpmässiga respondenter och som genomfördes av valforskningsprogrammet på Göteborgs universitet. 
    Du kan väl komplettera med utfallet i valet också, det ger liksom lite perspektiv på den första grafen?
  • Martin­etto
    Tue 30 Nov 2021 07:57
    +1
    KillBill skrev 2021-11-30 07:31:51 följande:
    Du menar det faktum att SD fick drygt 17% av rösterna? Jag minns att detta var en stor besvikelse för många Sverigedemokrater som hade förväntat sig att partiet skulle få 25-30 % av rösterna. 
    Ja, den grafen ger bra perspektiv! Ger även lite motvikt mot din cherrypicking av siffror
  • Martin­etto
    Tue 30 Nov 2021 08:03
    KillBill skrev 2021-11-30 07:31:51 följande:
    Du menar det faktum att SD fick drygt 17% av rösterna? Jag minns att detta var en stor besvikelse för många Sverigedemokrater som hade förväntat sig att partiet skulle få 25-30 % av rösterna. 
    Låt mig hjälpa dig
  • Martin­etto
    Wed 1 Dec 2021 20:08
    +2
    LadyJane skrev 2021-12-01 19:23:11 följande:
    Så vi ska alltså ge alla sparken som har betalningsanmärkningar eller 'är hos kronofogden. Ja, för det är vad du i praktiken säger. För det är ju en principdiskussion och gäller definitivt inte enbart de som innehar förtroendeposter.
    Vad anser du att sådana personer klarar av att göra, städa?

    Säg mig, hur tror du att det skulle gå för Sverige då?

    Du ser verkligen världen som svart-vit?


    Nej, man behöver inte mena att alla som har betalningsanmärkningar skall ha sparken samtidigt som man ifrågasätter lämpligheten i att utnämna en minister som bevisligen ljuger, näthatar och missköter sin egen ekonomi.
    Bevis för samtliga påståenden finns i dagstidningarna. Det krävs ganska häftiga filter för att inte ta till sig detta.


    För övrigt påstår jag att de som röstar på SD inte alls "tjänar" på V(PK)'s politik. 
    De har till att börja med blivit förlöjligade och sedan blivit tillsagda att deras mening inte spelar någon roll då de "alla" är medelålders arbetslösa vita män som bor på landet.
    V(PK) är ett diktaturkramande parti som vänder sig till bidragstagare och kulturarbetare utan någon förankring i ekonomisk verklighet. De vill fördela resurser men har ingen aning hur man skapar värde.

  • Martin­etto
    Thu 2 Dec 2021 08:28
    +2
    LadyJane skrev 2021-12-01 21:07:28 följande:
    Definitivt inte. Som jag sagt från början handlar det om vilken politik vi ska ha, om den ska handla om sakfrågor eller personangrepp.

    Just angreppet på Strandhälls betalningsanmärkningar resulterar ju i felaktiga slutsatser. Bland annat att man inte klarar av mer komplexa arbetsuppgifter. (Det om något är ett svart-vitt tänkande)
    Det resonemanget gäller ju inte enbart en människa tillhörande ett enskilt parti utan är allmängiltigt.
    Man måste helt enkelt kunna och våga tänka klart innan man yttrar sig.

    Om man ska angripa lögner kring betalningsanmärkningar ska man samtidigt kunna redogöra det stigmat som finns kring trasslig ekonomi. Törs du göra det eller vill du bara skrävla om Strandhäll?
    Och är det något som Strandhälls karriär som twitter-krigare har visat så är det personangrepp på meningsmotståndare, okritisk hållning till det egna partiet och en begränsad mental kapacitet (det sista är min uppfattning).
    Jag hade inte valt henne som medarbetare.
    Att hon sedan ljuger och vrider på sanningen, precis som Trump och Morgan Johansson, gör att jag litar än mindre på hennes förmåga att leda och fördela arbete.
    Ovanstående är fakta, hon har ljugit, hon har misskött sin egen ekonomi.
    I vilken värld är det förtal?

    Strandhälls stora tillgång är uppenbarligen partiboken och lojalitet mot partiet (inte S-väljarna).
    I min värld innebär inte det att man är en lämplig minister, snarare motsatsen.
  • Martin­etto
    Thu 2 Dec 2021 11:14
    +3
    LindaLove skrev 2021-12-02 09:12:43 följande:

    Glad


    Allt är fiktion. Allt är rent hitte-på. Vill tipsa om en bok som heter "Sapiens", skriven av en israelisk forskare som heter Harari. Han berättar om människans historia - från människoapa till de vi är idag. Hur hundratusentals år av evolution har format oss till de vi är idag. Hur den kognitiva revolutionen lärde oss att föreställa oss saker som inte finns, och vilka effekter och konsekvenser det fick på oss.


    Kapitalism är det ekonomiska system som vilar över hela världen och sätter standard för hur saker och ting fungerar. Också det är fiktion och bygger på en slags global överenskommelse av att "det är såhär saker och ting ska fungera". För att bryta upp ett överenskommet system krävs nog en revolution eller ett 3e världskrig. 
    Demokrati är en annan överenskommelse. Den råder inte överallt, men vi som lever i demokratier menar att det vore en revolution i sig om alla världens stater kunde tillämpa det. Världen skulle nog bli en bättre plats då.


    Paradoxen är att kapitalism och demokrati egentligen står i motsats till varandra. 1% av Sveriges människor är kapitalister. 2% är VD, styrelseordförande eller högre chefer, 6% är företagare med få anställda. 90% av alla arbetande svenskar är lönearbetare. 
    Wallenberg äger ensamt 40% av Stockholmsbörsen. Den mest förmögna 1% i världen äger lika mycket som 57% av jordens befolkning tillsammans.
    I ett kapitalistiskt bolag existerar inte demokrati. De som producerar varorna och tjänsterna är inte delaktiga i beslut. Det är en utvald styrelse.
    Kapitalismen tar inte heller hänsyn till sociala faktorer, jämlikhet eller fördelning.
    Kapitalismens hela idé bygger på utsugning och utnyttjande av arbetskraft. Man vill sälja en vara eller en tjänst för ett högre pris än varans/tjänstens värde + arbetskraften att framställa den.
    -Men vi har resignerat åt kapitalismen. Det finns många av dess riddare som talar om den som om den vore en naturlag! Men det är bara en fiktion. En modell. En idé. Precis som så många andra.
    "kommunism" i den mening som Karl Marx och Friedrich Engels beskrev den har aldrig praktiserats av någon stat. Ingenstans i kommunismen finns förtryck beskrivet eller totalitära idéer. Kommunismen är i deras beskrivning det totala friheten för varje enskild individ där staten INTE styr dem.
    -Ändå vill så många svartmåla socialism och dra paralleller till Sovjetunionen, Nordkorea, Kuba, Venezuela, etc. -Är inte det intressant? :)

    Jag tycker egentligen att allting på jorden borde samägas och vi borde inte ha privat ägande. Men utifrån läget vi har är det inte realistiskt. Marx och Engels menade ju också att ett helt nytt system måste föregås av en revolution. Och så är det nog. Vi har ju blå politiker idag som försvarar riskkapitalbolag inom vår skattefinansierade välfärd....... så de är nog inte riktigt "DÄR" att vilja skrota den dysfunktionella kapitalismen....


    Sapiens är mycket tänkvärd och han har mycket intressanta teorier om allt möjligt.
    Inte minst när det gäller människans rovdrift och begränsade rationella förmåga som uppkommer av egennyttan som en av våra starka mänskliga drivkrafter.
    Rekommenderar även uppföljaren samt Jonathan Haidts The righteous mind.
    När det gäller kapitalism så vilar den på ett antal ben och konsumentens rätt att välja vilket i sin tur behöver fria marknader. I den ideala världen så är det demokratier med fria individer men kapitalism fungerar även begränsat varför såväl Kina som Vietnam har en viss variant av kapitalism. Det fungerar helt enkelt till skillnad från planekonomi och överstatlig reglering. Människor är helt enkelt effektivare om de ser en vinst för dem själva och detta leder till ett bättre samhälle för alla medborgare.
    Churchill har uttryckt det mycket träffande som:
    The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings.
    The inherent vice of Socialism is the equal sharing of miseries.
  • Martin­etto
    Fri 3 Dec 2021 16:47
    Flash Gordon skrev 2021-12-03 10:36:18 följande:
    Men så har du inte heller som uppgift att maximera det Socialdemokratiska partiets genomslag, valresultat och maktinnehav.

    Strandhäll är tillsatt för att Twittra och skapa opinion. En ministerpost  ger henne större tyngd i detta. Hon har visat genom åren att hon är skamlös på det området.
    Japp, enig om hennes uppdrag? dvs i partiets tjänst, utövat från ministerpost
  • Martin­etto
    Tue 7 Dec 2021 14:58
    Flash Gordon skrev 2021-12-07 13:30:05 följande:

    Pluton Svea har låtar som "R Hess", "Fjärde riket" och "Hail the Swastika". Det går liksom inte att missa vad de står för.

    Ultima Thule var halvt-om-halvt accepterad nationalistisk "vikingarock" helt utan referenser till SS och Tredje Riket


    Kollade upp MariaHindAlias och tack!

    Det finns sossar som är vuxna och som kan diskutera istället för att infantilisera debatten.

    Beklagligt är väl om de inte återfinns i toppen av partiet.
  • Martin­etto
    Mon 13 Dec 2021 15:14
    +1
    RebeckaZ70 skrev 2021-12-13 08:21:48 följande:

    Jag måste ju säga att det är underhållande att se så många från vänsterhåll ursäkta heilande och vit makt musik. Är det en ny rörelse på gång? #allaharheilat ? Eller?


    Precis! Antalet texter om att det var ironiskt eller att det finns en likhet och vi har alla heilat.

    Ungdomligt oförstånd är okej om vi gör det?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?