• Äldre 15 Mar 22:23
  1171909 visningar
  23123 svar
  23123
  1171909

  Har du förtroende för regeringen?

  SmalaSara skrev 2016-03-15 22:00:15 följande:
  Jag har fö bara diskuterat det idag. Och det var inte jag dom började göra sådana jämförelser. Utan killbill. Om du ska tjafsa med mig om vad jag skriver så kan du ju i alla fall hålla koll på sånt.
  Det där är också subjektivt och jag tror att våra bedömningar om vad som är tjafs går isär en smula.

  Först var det visst ditt tema i den här tråden att en rasistdemonstration utmålats som djävulens anhang av bland annat SD:s Mattias Karlsson (om jag inte minns fel) och nu är det att asylsökande är mer brottsbenägna är riksgenomsnittet.

  Vad tycker du om regeringen?
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 15 Mar 23:52
  SmalaSara skrev 2016-03-15 22:31:01 följande:
  Jag måste verkligen irritera dig eftersom du känner att du måste ljuga ihop saker. Vad jag skrivit, och under hur lång tid jag skrivit det osv

  Eller ja, så minns du fel. Antingen eller.

  Det med folkets demonstration var f.ö. En en kommentar till Tom Arya som utvecklade sig till en långrandig diskussion med dig eftersom du verkar gilla att tolka vad jag skriver ur sitt sammanhang.

  jag skulle föredra en renodlad S-regering.
  Tvärtom, jag tycker det är omväxlande med en socialdemokrat med dina åsikter, du är såvitt jag vet den enda i ditt slag här på FL.

  Men ljuger gör jag aldrig. Jag citerar dig " folkets demonstration som utmålades som djävulen och hans anhang ungefär". Du preciserade visserllgen aldrig vem som var så överdriven i sin kritik enligt din uppfattning att hen tog till  brösttoner som kan liknas vid att kalla någon djävulens anhang.

  Men ok. Du menar att kritiken mot rasistdemonstrationen var våldsamt överdriven men att SD:s Mattias Karlsson stod för den måttfulla kritiken.

  Så nog är det väl ändå på gränsen till en lögn från din sida att påstå att jag ljuger när jag bara citerar dig. Jag kan ju inte på förhand veta att du inte innefattade Mattias Karlsson bland dem som talade om ett djävulens anhang mot bakgrund av att han menade att det delvis var en fascistmönstring.

  Regeringen. Ja, kanske det vore bäst just nu med en ren S-regering. Någon skrev i en annan tråd att MP kommer bäst till sin rätt i opposition. Jag håller iofs inte med om det som ett statement men just nu tror jag att såväl MP som S som svensk politik överhuvudtaget skulle vinna på detta.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 16 Mar 16:29
  SmalaSara skrev 2016-03-16 12:11:10 följande:
  Jaha ja. Du visste ändå på ett ungefär ja. Men som jag skrev då, femtielva ggr, men som du aldrig verkar fatta. JAG HAR ALDRIG SKRIVIT ATT KRITIKEN VAR ÖVERDRIVEN. du glömde också att jag gav Mona Sahlin som exempel på den riktigt tunga kritiken. Du citerade mig inte heller. Du plockade en metafor ur sitt sammanhang och kopplade godtyckligt ihop den med något annat. Helt obegripligt varför du håller på så här.
  Jag kopierar in ditt inlägg i dess helhet nedan. Att påstå att några utmålas som djävulens anhang innebär ett omdöme och ett klart ställningstagande. Utifrån din formulering anser du att kritiken mot "Folkets demonstration" var våldsamt överdriven. Det blir inte bättre av att du och Tom A, vars förtroende för regeringenSkrattande fick sig en törn då Mona Sahlin kritiserade en demonstration som samlade extrema nazister och rasister, tar till ryggmärgsreflexen och börjar jämföra med andra extrema företeelser.

  "Men titta på dom då" måste vara den mest vanliga reaktionen från SD-aktivister och skrikhögern.

  Ditt inlägg i dess helhet:

  "Syftar du kanske på att SSU gjorde gemensam sak med RKU? Det fick också en hel del kritik. Dock inte av samma dignitet som folkets demonstration som utmålades som djävulen och hans anhang ungefär."
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 16 Mar 17:41
  SmalaSara skrev 2016-03-16 17:37:41 följande:
  Nej jag anser inte att kritiken var våldsamt överdriven. Du ljuger när du skriver det; Det är din personliga tolkning av det uttalandet. Ingenstans står det att kritiken är överdriven. Nu är det 5:e gången du ljuger och anklagar mig för detta. Det börjar likna trakasserier. Jag har vid flera tillfällen skrivit att jag INTE anser att kritiken är överdriven. Nu kommer du mer ytterligare en lögn: att mitt förtroende för regeringen fick en törn av Sahlins kritik. Något jag verkligen aldrig skrivit. Om någon skriver att kritik är hård betyder inte det med nödvändighet att den är för hård. Du verkar ha bestämt dig för att jag är en SD:are som inte kommit ut ut garderoben och sen hittar du någon mening eller två, plockar ut saker jag skrivit ur sitt sammanhang och "tolkar"det till en ren lögn för att passa i din "teori". Att du inte skäms. Är du inte en vuxen man? Varför diskuterar du inte sakfrågan istället för att försöka vinkla vad jag skriver?
  "Utmålades som djävulen och hans anhang"

  Jag citerar dig.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 16 Mar 18:15
  SmalaSara skrev 2016-03-16 18:00:39 följande:
  Ja. Det betyder inte att kritiken var överdriven. Det är en metafor för att den var hård. INTE för hård. Fattar du skillnaden? För 7:e gången. Jag föreslår att du lägger ner din quest, vad den än är. Du har vid mängder av tillfällen gjort detta nu. "Tolkat" mina inlägg och sen påstått att jag skrivit det som du tolkat in. Värst var väl din 4-punkts lista över åsikter du ansåg att jag hade men som jag aldrig skrivit. JaG menar vad är det för slags diskussion? Du påstår att jag skrivit ditt eller datt; jag påpekar att jag inte har det. Men du kör vidare i ditt "tolkningsspår" Håll dig till vad jag skriver eller låt bli att diskutera med mig.
  Nja, jag köper inte din variant av särspråklighet utan väljer den gängse tolkningen av utmålades ism "djävulen och hans anhang".

  Och du är inte missförståddSkrattande av enbart mig. Du har ju hamnat i diverse dispyter med personer som brukar lägga ner en del tid på att argumentera mot främlingsfientlighet och rasism medan dina åsikter har omfamnats av personer som Lagge2 innan han laggades bort från FLSkrattande

  Nåväl, det senare är ju snudd på ett "guilt by association"-resonemang.

  Hursomhelst så finner jag din personliga variant av "socialdemokrati" en smula annorlunda.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 16 Mar 18:58
  SmalaSara skrev 2016-03-16 18:40:45 följande:
  Vadå köper? Så eftersom du anser att din tolkning är gängse så ger det dig rätt att ljuga? Gäller det samtliga saker du ljugit om? För det första är det inte någon gängse tolkning. För det andra, även om det var gängse tolkning, så borde det rimligen vara utagerat när jag skriver att det inte var så jag menade. Finns inget skäl öht varför jag skulle skriva så annars. Och nej, jag har inte debatter med andra som ljuger och hittar på vad jag skriver. Det är faktiskt bara du som håller på så. Jag debatterar med andra som har samma åsikter som du, men inte om deras lögner om vad jag skrivit.
  Det är nog inte bara jag som finner din personliga variant av socialdemokrati en smula udda. Mot den bakgrunden är det naturligtvis intressant vilka åsikter du ofta hamnar i dispyt med och vilka som lite mer laggar på din linje.

  Om vi tar din värdering om att "Folkets demonstration" utmålades som djävulens anhang så är den inte bara intressant i sig för mig,  i och med att den utgör en tydlig signal om vad du tycker om de som kritiserade demonstrationen, den ringar ganska väl in hur dina åsikter tolkas här på FL av en del av de som debatterar i de politiska trådarna.

  Vill man vara mycket välvillig så kan man kanske påstå att ingen är så missförstådd som du. Du hamnar i verbal konflikt med personer som argumenterar mot främlingsfientlighet och/eller står till vänster om den politiska mittlinjen medan du får uppmuntran från SD-aktivister och/eller skrikhögern

  Tror du att det kan bero på en samsyn ifråga om medlen - att det vore önskvärt med ett samarbete mellan M och SD - medan ni är oense om vilka konsekvenser ett sådant samarbete skulle få?
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 16 Mar 19:18
  Smecker skrev 2016-03-16 19:13:03 följande:
  Nej du har rätt, det är kutym att beskriva hård, men rimlig och välbalanserad, kritik som "utpekades som djävulen och hans anhang". I fortsättningen skall jag utpeka SD och alla som inte kategoriskt tar avstånd från SD som djävulen och hans anhang, det är att betrakta som hård, men inte för hård, kritik. Vid invändningar så hänvisar jag till dig, så kan du förklara för dem hur det ligger till.
  Haha.

  Vilket liv och kiv det skulle bli då.

  Men du får hänvisa till lex Sara i så fallSkrattande
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 16 Mar 19:28
  SmalaSara skrev 2016-03-16 19:20:08 följande:
  Du blandar ihop saker som är fundamentalt olika. Alltså, du måste skilja på två saker här. Det är liksom väldigt grundläggande. 1. Mina åsikter; vad jag skriver. Jag är inte missförstådd i allmänhet. vilka åsikter jag ge uttryck för , vilka jag hamnar i polemik med osv. Ja. Det visar sannolikt att jag är invandringskritisk. Det är helt riktigt jag hyser mer högerorienterade åsikter i invandringsfrågan. Det är inget missförstånd. Jag försöker inte heller påstå något annat. Förstår du? 2. Du skriver att jag "skrivit"(!!!!) saker jag INTE skrivit. Det är något annat. Det är rena lögner. Försök skilja mellan detta; Jag är inte särskilt socialdemokratisk i invandringsfrågor. Det är helt riktigt. Men rena lögner är en annan sak.det är bara du som ljuger och hittar på på det viset. Jag har andra åsikter än tex killbill. Inte tu tal om saken. Så jag debatterar med honom. Men han ljuger inte om vad jag skriver i var och vartannat inlägg. Det är stor skillnad. Vad gäller "djävulen och hans anhang" var det endast en värdering i så motto att den kritiken var avsevärt skarpare än den gentemot SSU. Jag vet fortfarande nästan inget om den demonstrationen. Jag har bara läst kritiken av den.
  Jag är inte någon större vän av högerpolitik. Men rätt ska vara rätt. Det finns inget i allianspartiernas syn på invandrings- och integrationspolitik som har beröringspunkter med SD:s.

  Så ditt påstående om en högerorienterad syn på invandring kan leda tanken fel såtillvida att man då tänker sig samtliga borgerliga partier i stället för enbart SD.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 16 Mar 19:33
  SmalaSara skrev 2016-03-16 19:23:45 följande:
  @FDfMGA Förutom Göran Greider så är nu även Görn Persson inne på "mitt" spår; Att sätta ett tak för asylinvandringen. Ca 40 000 tycker jag verkar lagom.
  Av det jag läst från dina tangenter här på FL, vilket säkert bara är en del av det du skrivit, så ser jag dig inte som någon åsiktsfrände till Göran Greider. Långt därifrån, mycket långt.

  Jag hade inga problem med Greiders debattartikel som du länkade till tidigare.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
 • Äldre 16 Mar 20:46
  SmalaSara skrev 2016-03-16 19:44:02 följande:
  Med tanke på att du kallar SD-are för dumma och korkade, rasister samt "Sveriges svar på Boko-Haram" så kanske det uttrycket varken gör till eller från?
  Ja, jag vet. Det finns fler än du med särspråksproblematik som uppfattar frasen "Sveriges svar på Boko Haram" som att jag påstår att SD är synonymt med Boko Haram. Ibland svindlar tanken. Jag menar tänk om någon skulle skriva om till exempel en artist att hon är Sveriges svar på Adele. FL:s språksärlingar skulle ju gå i taket och indignerat skriva att artisten inte är Adele. 

  Att jag däremot anser att ett populistiskt parti som SD utövar en särskild lockelse för korkade och okunniga personer med faiblesse för självmedlidande. Ja det är min bestämda uppfattning och jag menar dessutom att SD-miljön i sig ytterligare förstärker det självvalda självmedlidandet, inte minst på grund av den säregna språkliga diskursen i kombination med konspirationsteorierna.
  SmalaSara skrev 2016-03-16 19:45:13 följande:
  Du får "se" på vad jag skriver hur sjutton du vill. Så länge du inte ljuger och påstår att jag skrivit saker jag inte skrivit.
  Ljuger gör jag däremot aldrig. Till yttermera visso så har du ju skrivit att Folkets demonstration utmålades som djävulens anhang och du har också skrivit att du hoppas att M, SD och KD ska börja samarbeta.
   
  Du kanske ska starta en enpersonsfraktion inom socialdemokratin som lobbar för samarbete mellan Alliansen och SDSkrattande

  Jag garanterar. Du får inte med dig Greider. Du har missförstått honom.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
Logga in
Bli medlem