• Äldre 5 May 07:11
    1457015 visningar
    23128 svar
    23128
    1457015

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2016-05-04 22:26:19 följande:

    Jaha, då avgick Mona Sahlin...

    Mona Sahlin avgår med omedelbar verkan som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism, bekräftar kulturdepartementet för Aftonbladet.


    Expressen avslöjade tidigare i dag att Mona Sahlin intygat att en av hennes medarbetare tjänat betydligt mer än vad han gjort.


    Anders Jakobsson, åklagare vid Särskilda åklagarkammaren, har inlett en förundersökning om osant intygande.

    www.aftonbladet.se/nyheter/article22761143.ab...

    Detta är ju inte första gången Mona är i blåsvädret, tidigare var det obetalda tv-licenser och tveksamt nyttjande/bristande redovisning av kontokort kopplat till hennes tjänst.
    I och med detta och alla affärerna/skandalerna som varit med mp så undrar jag hur dessa människor tänker... De är offentliga personer, sitter i maktpositioner, de har allmänhetens och medias ögon på sig och granskas ibland även av andra organ....det är då en ganska överhängande risk att de då någon gång blir påkomna eller att det någon gång kommer fram att de sysslat med fuffens och ändå kan inte dessa människor låta bli det...


    Just hon, hon tänker inte alls. Det är inte hennes grej.

    Svart arbetskraft hemma, använda staten kontokort till att shoppa mat och kläder och sedan förvånat säga: Vadå? Alla kan väl ta ett förskott på lönen?

    Nu ljuger hon medvetet om att hon betalar killen en skyhög lön och sedan försöker hon ljuga om det för media när det avslöjas för att efter första konfrontationen med media försöka justera i efterhand.

    Jag tror nog egentligen att Löfvén tyckte hon skulle vara bra att ha och i en ofarlig position som nationell samordnare. Till och med det slog alltså bakut.

    Utämningar verka inte vara hans starka sida. Det heller.

    Nu väntar vi bara på att hon Bermudez ska skapa kaos på sin nya position.
  • Äldre 5 May 07:54
    Världsmedborgare skrev 2016-05-04 19:13:56 följande:
    Kallar du avsaknaden av 90.000 inom vård, skola och omsorg för lite?

    Ja det är väl klart att det skriks efter rätt personal, och tyvärr så sitter massor av dom fast i asylboenden, det vet man, och dom vill företag och myndigheter komma åt,
    Dessa "man" har alltså lyckats identifiera ett hundratal sjuksköterskor och socionomer bland de invandrare som kommit hit. Se länk till SKL:s studie tidigare i tråden. Det kompetens-regnar inte mer än så.

    Myten om kompetensregnet är dagens version på 90-talets myt om ingenjören som kör taxi.

    .
    Vi har redan idag 400000 arbetslösa i Sverige och snart kommer kanske 50000-100000 till att gå till arbetsförmedlingen så fort de fått uppehållstillstånd i Sverige.
    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6353884

    70% av dagens arbetslöshet är invandrare som inte jobbar. Denna siffra kommer med all säkerhet att stiga ytterligare eftersom det är ju dessa invandrare som reser hit idag som kommer att öka på arbetslösheten när de lämnar mottagningssystemet.

    Vi har alltså redan skapat ett samhälle där vi kommer att ha en stor grupp, primärt bestående av invandrare, som bara kommer att driva omkring på dagarna, arbetslösa. Inte ens om vi lyckade utbilda och sätta folk i alla bristyrken går situationen att rädda upp mer än hjälpligt. Arbetslösheten är helt enkelt för stor redan idag.

    Så antingen behåller vi systemet och det samhället som det ser ut idag och då kommer vi att få ett än mer delat samhälle än idag. Eller så ändrar vi regelverket radikalt och exempelvis skapar en låglönemarknad för även dessa att å ett jobb.

    Det är valen. Dit har vi kommit.

    Tack vare att man inte ville/kunde ta till sig alla varningssignaler som skickats ut av alla dessa "SD:are" i samhället i åratal.
    .

    Faktum är att redan för nästan 10 år sedan (2007) varnade "sverigedemokraten" Anders Lago i Södertälje för att deras kapacitet var på bristningsgränsen. Alla de system-problem han beskrev i Södertälje då, det har vi idag på riksnivå efter en tydlig uppskalning på invandringen sedan en fyra-fem år tillbaka.
    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kommunalradet-anders-lago-sodertalje-klarar-inte-fler-flyktingar

    Man kan inte gärna förvänta sig att det system som kraschade i Södertälje i mitten på 00-talet skall fungera bättre på riksplanet 10 år senare.

    Systemen måste förändras och därmed är den svenska modellen, som vi känner den, till stor del död.

    Av Reinfeldt kan jag faktiskt nästan tänka mig att det var medvetet för att krossa systemet, men av övriga handlade det nog mer om en naiv missriktad välvilja, en lagom dos ideologisk faktaresistens och så denna rädsla för att bli kallade för "sverigedemokrater" av vänstertrollen i debatten.
  • Äldre 5 May 08:58
    Flash Gordon skrev 2016-05-05 07:11:33 följande:
    Just hon, hon tänker inte alls. Det är inte hennes grej.

    Svart arbetskraft hemma, använda staten kontokort till att shoppa mat och kläder och sedan förvånat säga: Vadå? Alla kan väl ta ett förskott på lönen?

    Nu ljuger hon medvetet om att hon betalar killen en skyhög lön och sedan försöker hon ljuga om det för media när det avslöjas för att efter första konfrontationen med media försöka justera i efterhand.

    Jag tror nog egentligen att Löfvén tyckte hon skulle vara bra att ha och i en ofarlig position som nationell samordnare. Till och med det slog alltså bakut.

    Utämningar verka inte vara hans starka sida. Det heller.

    Nu väntar vi bara på att hon Bermudez ska skapa kaos på sin nya position.
    Fel av mig. Hon utsågs någon månad innan valet 2014 av Alliansen. Som en förgiftad gåva då, kan man tro.

    Men det smittar ändå av sig på Löfvéns och regeringen vad Mona gjort under tiden som hans nationella samordnare. I praktiken har hon ju bara jobbat under Löfvén

    Bermudez får han dock 100% ta på sig.
  • Äldre 5 May 14:22
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 09:41:59 följande:
    Men herregud, har du svårt att fatta vad jag skriver?
    Igen då, det finns massor med folk som skulle kunna anställas, men dom sitter fast på flyktingförläggningarna i minst ett år (senast uppgift jag har), och det är folk med vana från hantverk och liknande som sitter där, men du ältar bara på om de brister vi hade redan innan flyktingkrisen, men som nu har förvärrats ytterligare.

    Dessa människor finns inte att få tag på nånstans, dom behöver vi utbilda själva, så det är en helt annan fråga än de jag pratar om.
    Inte alls. Du skriver om brister i skola och vård. Du talar om 90000 som du påstår saknas. Du skriver att kompetensen sitter på asylboenden och väntar. Företag och myndigheter vill åt dem fort.

    Det var det jag svarade på.

    Kompetensregnet finns inte där, som det påstås.
    .

    Sedan avslutar du med en mening fristående om hantverkare. Tja, kanske det finns några sådana där också men de gör ingen skillnad i praktiken. De behöver också läras upp och läras om - om de skall fungera i dagens svenska system. som med de 400000 som redan är arbetslösa alltså.

    .
    Det jag vänder mig emot är myten om den enorma mängd färdig arbetskraft som bara sitter fast - illustrerat i media med ett exempel från någon småländsk kommun där man lyckats hitta en kille från Baghdad som jobbat som gatuingenjör och som nu får göra praktik på kommunens gatu-enhet.

    Det är klart att det  finns någon lämplig kandidat för någonting bland en kvart miljon invandrare som kommit sedan 2014 men nåra större mängder färdigutbildade som går att använda är det ju inte. Det faller på språk, kultur och även om de har rätt utbildning - kvaliteten på densamma. De måste alltså i praktiken lära om under minst ett år eller två innan de eventull kan bli anställningsbara.

    Och då är det samma läge som är de 400000 som redan är arbetslösa. Varav 70% redan utgörs av invandrare.

    .
    Löfvén talade om beredskapsjobb i den gröna sektorn i höstas. Nu talar han om 5000 "enklare jobb" på myndigheter och hos kommuner. I praktiken talar han alltså om att rensa diken och jobba som springpojkar. Statsministern alltså.

    Det är där vi har hamnat.
  • Äldre 5 May 14:38
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 09:31:13 följande:
    Det är väl märkligt att de två länder som vi ofta gnäller och klagar på, d.v.s Kina och Indien, är de länder som ensamma står för nästan allt av de framsteg i Jordens välfärd som sker idag.
    De som verkligen skulle kunna göra skillnad, dom sitter mest och tittar på..
    Vad har du för märklig bild av världen? Har du någonsin varit i ett u-land? Annat än på någon turistort då?

    Kina och Indien som nästan de enda länder där välfärden växer? Tror du det? Verkligen?
    .

    Vi har en liten andel länder, mestadels i botten, där välfärden sjunker eller är icke-existerande. Länder som Somalia, Södra Sudan, Syrien, Venezuela, Ryssland, Afghanistan. Gemensamt för dessa länder är normalt sett en "konflikt" av något slag.

    Sedan har vi en liten andel länder i toppen där välfärdens utveckling antingen stagnerat eller till och med backar. Länder som Sverige, där köerna till vården nu ökar, skolan försämras och där infrastrukturen tappar i kvalitet.

    Men resten av länderna, kanske en 150 stycken. Där växer välfärden. Där blir livet bättre och enklare. Folk får vatten och avlopp. Folk får telekommunikationer. Folk får mediciner. Fler barn går i skolan och medellivslängden ökar.
  • Äldre 5 May 14:43
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 09:37:21 följande:
    Ja nu blev du väl glad, där fick du ett smakprov på vart kommande skattehöjningar kommer att behövas.
    Ja så här går det, när välfärden har monterats ner av Alliansen, ..
    Vi har mer pengar än någonsin i den svenska skattekistan. Ändå ökar köerna i vården, infrastukturen slits allt mer utan underhåll och barngrupperna på dagis större.

    Det är inte mängden skatte-pengar utan hur dessa används.
  • Äldre 5 May 15:07
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 14:49:24 följande:
    Ha ha ha, jag/vi har bott i U-länder.
    Bra, då kanske du har lite kännedom om saken du också, då.
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 14:49:24 följande:
    Och nu läste du fel igen, det är Indien och Kina som bidrar mest med utvecklingen av välståndet i Världen, alltså inte att dessa är de enda länder som växer..

    Nä jag läste inte fel, men jag trodde att du var mer subtil(?) än att du menar att dessa länder är de med mest befolkning och att de därför "...är de länder som ensamma står för nästan allt av de framsteg i Jordens välfärd som sker idag."

    Och jag gissar rent fräckt att även om du avser antal människor som får ökad välfärd så är det påstående felaktigt.

    Att ensamma stå för nästan allt (baserat på befolkning) kräver nämligen att du bortser från nästan en miljard afrikaner som får ökar välfärd och säkerligen en miljard till i Asien och Sydamerika som får förbättrad välfärd. I detta nu. Plus ökad välfärd i östra Europa och i Oceanien.

    Så snarare håller ditt uttalande om du modifierar det till att Kina och Indien står för "ungefär hälften" av jordens välfärdstillväxt.

    Men då vet jag vad du menade.
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 14:49:24 följande:
    Fakta är att det finns mer pengar/rikedom än nånsin tidigare samlade på hög i Världen, pengar som skulle räcka till att avskaffa fattigdom och allsköns elände, .

    Det där är socialistiska drömmar och politik.

    En annan tråd för det kanske?
  • Äldre 5 May 15:14
    Världsmedborgare skrev 2016-05-05 14:58:18 följande:
    Visst är det till en del så, och det har jag påpekat, att vi måste förändra beslutsgången, så att den är anpassde till dagens snabba förändringar.
    Allt tar för lång tid nu, och för många är inblandade i beslutsgången, det sättet fungerade tidigare, men är nu föråldrat, och i det närmaste oanvänbart.
    När väl besluten kommer, så är dom ofta inaktuella, och så får man göra om allt en gång till, och sån´t kostar massvis med pengar.

    Men givetvis så måste det även finnas pengar i tillräcklig mängd, så skatteintäkterna måste hållas på samma nivå som vi behöver investera och kunna betala för den välfärd vi vill ha.
    Och den delen kommer vi alltid ha olika åsikter om, men en sittande regering måste ges verktyg för att kunna uträtta nåt, idag fastnar det ofta i remissinstandser och långa beslutsvägar.
    Och allt behöver inte ältas i det oändliga, så nån måste ta tag i krånglet och göra så vissa saker kan åtgärdas på direkten, utan att alla ska kunna lägga sig i.
    Minskat krångel besvarar ju fortfarande inte frågan om vad vi skall prioritera med skattepengarna.
  • Äldre 8 May 08:22
    Världsmedborgare skrev 2016-05-06 10:55:01 följande:
    Men vad är det för fråga, däer behovet finns såklart, och det väljer vi regeringar för att göra.
    Eftersom mängden resurser, om än större än någonsin, trots det är mindre än de påstådda behoven så måste det prioriteras bort vissa behov.

    På dig låter det som om att bara vi tar bort byråkratin/krångel så har vi resurser till allt, men så är det ju inte.

    Kvarstår alltså frågan om vad vi skall prioritera.
  • Äldre 8 May 10:19
    Världsmedborgare skrev 2016-05-08 09:50:27 följande:
    Där behovet finns, nåt mer behövs eg inte sägas om det.
    Eftersom behoven är större än resurserna kvartstår frågan om vad som skall prioriteras. Det dilemmat löser du inte genom att "minska krånglet".

    Min invändning handlar alltså inte om vad du vill prioritera bort från samhället utan om att "minskat krångel" inte ger tillräckligt med extra-resurser för att behovet av prioritering skulle upphöra.

    Jag läste ditt inlägg som att du försökte mena just någonting sådant.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?