• Äldre 16 Mar 21:52
    1457410 visningar
    23130 svar
    23130
    1457410

    Har du förtroende för regeringen?

    SmalaSara skrev 2016-03-16 21:17:46 följande:
    Utöver detta har du även kallat SD-are för "Ynkryggar" "Grisar" "Löss" "Söndercurlade barn" m.m. Om du också kallar dem för "djävulen och hans anhang" så tror jag bara att det skulle vara i linje med allt du tidigare kallat dem. Jag skulle aldrig kalla människor för något utav de okvädningsord som du använder. Här kommer lite semantik till dig: Att "kalla" någon för något är inte att säga att det är "synonymt med". Man kan "kalla" någon för Adele, som exempelvis ett nickname, utan att för den skull mena att det är den personen. Du har kallat dem "Sveriges svar på Boko Haram". Ljuger gör du titt som tätt; Exempel: du påstår att jag skrivit att kritiken mot folkets demonstration var överdriven. Du påstår att jag skrivit att jag tappat förtroendet för regeringen pga Sahlins kritik. Ren lögn.jag har inte skrivit det. Du kan framföra argument för varför dina tolkningar av min text är rimliga, men det är ren lögn att påstå att det är vad jag ordagrant skrivit. Jag skrev att jag hoppades att alliansen skulle spricka på frågan om huruvida man ska samarbeta med SD eller inte. Inget annat. Hur vet du om jag missförstått Greider eller inte? Jag skrev knappt en mening om en där debattartikeln. Vad är det jag missförstått enligt dig?
    Har jag?

    i så fall beror det nog på sammanhanget och jag är benägen att tro att du då har tolkat det utifrån ditt förstånd och din särspråklighet.

    Tja, gör nu bara inte som den där andra personen som snöat in på "Sveriges svar på Boko Haram" och kom dragande med en mängd lösryckta exempel som sträcker sig över flera år. Det blir så tröttsamt dåSkrattande

    Att du hamnat så konsekvent snett i diskussionerna beror på att din variant av socialdemokrati där man tar den svagares parti och att detta är de stackars förföljda sverigedemokraterna är en gnutta inortodox.

    För övrigt så finns det gott om utrymme att diskutera invandring, man kan till och med föreslå ett tak eller att fler kvinnor och barn borde kvoteras in, man kan ha hur många synpunkter som helst på integrationen utan att kallas rasist eller främlingsfientlig.

    Men det är ett samtal som går dig ljusår förbi.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Mar 22:03
    SmalaSara skrev 2016-03-16 21:32:43 följande:
    @FDFMGA Ytterligare en lögn från din sida finns i detta stycke: Att jag däremot anser att ett populistiskt parti som SD utövar en särskild lockelse för korkade och okunniga personer med faiblesse för självmedlidande. Ja det är min bestämda uppfattning och jag menar dessutom att SD-miljön i sig ytterligare förstärker det självvalda självmedlidandet, inte minst på grund av den säregna språkliga diskursen i kombination med konspirationsteorierna.Ljuger gör jag däremot aldrig. Till yttermera visso så har du ju skrivit att Folkets demonstration utmålades som djävulens anhang och du har också skrivit att du hoppas att M, SD och KD ska börja samarbeta. Vad jag faktiskt skrev, i inlägg #202 i tråden om att "miljöpartiet ska utvisa 80000" var: "Jag hoppas att frågan om SD ska splittra alliansen så vi får en S-regering även efter 2018. Men det är inget jag tror direkt" (slutcitat) Detta uttalande har du sen "tolkat" på ovan lögnaktiga vis i mängder av inlägg där du gått på mig med det påståendet. Är du stolt över ditt beteende?
    Hm, men tycker du inte att det blir en aning pinsamt nu.

    Jag citerar igenSkrattande 

    Det står att du ansåg att "Folkets demonstration" utmålades som djävulen och hans anhang. Det anser inte jag, demonstrationen kritiserades med all rätt för att den hade inslag av nazister, fotbollshuliganer och rasister. En av dem som kritiserade var Mattias Karlsson från SD. Han liksom andra kritiker ansåg nog att han inte utmålade dem som djävulens anhang.

    Ditt fokus på vem som är svag och behöver stöd är något udda, särskilt mot bakgrund av dina påstådda socialdemokratiska sympatierSolig

    Citatet:

    "Folkets demonstration som utmålades som djävulen och hans anhang."
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Mar 22:40
    -1 +1
    SmalaSara skrev 2016-03-16 22:13:34 följande:
    Så detta är allt svar igen? Ditt svar är att inte svara utan börja prata om något annat? Hur var det med Greider till exempel? Hur har jag missförstått honom? Och hur var det med din syn på högerpolitik? Hur hade det med detta att göra? Du undviker hela tiden kärnan i resonemanget; du ljuger om vad jag skrivit och kan sen inte stå för det eller producera några källor. Du kan inte svara på varför eller på vad dina undvikande svar har för relevans för diskussionen öht. Jag har inte hamnat "konsekvent snett"'i diskussioner. Vad är det för påstående? Snett i relation till vad? (En fråga du sannolikt inte heller kommer att svara på) Det är enbart i diskussioner med dig som jag hamnar i en situation där jag gång på gång får dementera dina lögnaktiga påståenden. Återigen drar du upp helt irrelevanta saker; vad har min "inortodoxa" variant av socialdemokrati med saken att göra? Du har ljugit. Erkänn det eller producera bevis på att du har rätt.
    Du måste nog lugna ner dig ett par hekto om vi ska diskutera socialdemokratisk politik och människosyn och dessutom lära att förstå skillnaden mellan åsikt och lögn. Jag är rätt fridsam som debattör och lite road av hur många gånger du ska kalla mig lögnare när jag citerar exakt det du skrivit.

    Alltså, när du lärt dig skillnaden mellan åsikter och lögner så kan vi diskutera socialdemokratisk politik Så länge kan du väl öva dig på Anne Linnet och hennes originalversion av Tusen bitar. Du vet den där där man övar sig på att skilja mellan sanningar och lögnerSolig



    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Mar 23:38
    -1
    SmalaSara skrev 2016-03-16 23:00:00 följande:
    Det är ingen "åsikt" att påstå att jag skrivit att jag vill att KD M och SD ska samarbeta. Det är en lögn Det är heller ingen "åsikt" att påstå att jag skrivit att jag tappat förtroendet för regeringen pga Sahlins kritik av folkets demonstration. Det är en lögn. Att påstå att jag kallat din citering för lögn är faktiskt också en lögn. När du förstår det kan vi eventuellt debattera något vettigt.
    Hm, du kan väl försöka skilja mellan dig själv och Tom A till att börja med. Det var han som blev upprörd på regeringen för att Mona Sahlin skrev en artikel om Folkets demonstration.

    Och visst har du skrivit att du vill ha ett samarbete mellan SD och M, möjligt att du inte nämnde KD. Det slank väl med av gammal vana iom att detta tycks vara den heliga treenigheten i skrikhögerns och många SD-krigares våta drömmar.

    Jag föreslår att du lugnar ner dig en smula, det är inte nyttigt när du inte ens kan skilja mellan dig själv och Tom A.

    Har du lyssnat på Anne Linnet än. Du vet "och man övar sig och långsamt blir man bättre på att se skillnad mellan sanningar och lögner"

    Lycka till!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 16 Mar 23:39
    SmalaSara skrev 2016-03-16 23:09:24 följande:
    En "fridsam debattör" kallar inte sina meningsmotståndare "Förtvivlat obegåvade" "Ynkryggar" "Grisar" "Löss" "Sveriges svar på Boko haram" "Söndercurlade barn" En debattör som uttrycker sig på det viset är inte fridsam. Om debattören tror det lider hen av mycket dålig självinsikt.
    Digestive skrev 2016-03-16 23:32:58 följande:
    Halmgubbar är ett så intressant bygge för en del. Minns när vederbörande fick nys om att jag drogs åt primitivism och vips så ville jag släcka ner hela civilisationen och det ställdes frågor om räkstadiet var tillräckligt långt tillbaka att gå för en.

    Det finns i princip bara sådant att hitta där du gräver just nu. "- Jag är tolerant, men.."

    Haha. Nu får du understöd. Det kan man lugnt konstateraSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 17 Mar 00:16
    Tom Araya skrev 2016-03-17 00:06:24 följande:
    Ang Mona Sahlin och Folkets demonstration så handlade det främst om två saker:

    1. Tveksamt om en regeringspolitiker ska ägna sig åt sådant.

    2. Trovärdigheten hos en politiker som är så uppenbart inkonsekvent i sina uttryck om personer och organisationer och då tänker jag främst Monas ställningstagande i frågan om till Sverige återvändande IS-krigare i förhållande till de hon tagit om Folkets demonstration....men Mona kanske tycker bättre om IS än om Folkets demonstration...
    Mona Sahlin sitter inte i regeringenSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 17 Mar 00:21
    todo nada skrev 2016-03-17 00:02:01 följande:
    Jag minns en gång när en användare här på forumet blev skitsur och skrev ut sitt riktiga namn med uppmaningen att dennes meningsmotståndare skulle göra samma sak. Jodå, och vederbörande uttryckte dessutom i nästa "andetag" att om "något skulle hända den samme så skulle dennes meningsmotståndare i trådens garderober genomsökas först...
    Finns gott om dårar. smile9.gif
    Haha. Ja herregud. Och det var du och en person till som enträget uppmanades att avslöja sina verkliga identiteter.

    Jag minns tråden rätt välSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 17 Mar 00:46
    SmalaSara skrev 2016-03-17 00:22:11 följande:
    Jag vet att det var Tom Arya som skrev det. Det är du som blandar ihop oss. Min poäng med inlägget var inte samma som Toms Aryas. Vilket du påstår i inlägg 1542 Så du framhärdar i lögnen? Har du några bevis? Nej. Eftersom jag aldrig skrivit att jag hoppas på ett samarbete mellan M och SD.
    Haha.

    Nej jag läste igenom inlägget och kunde konstatera att det i vanlig ordning är du som inte förstått.

    Det som för dig ter sig som lögner bottnar alltså i ditt säregna sätt att tolka språket.

    Jag brukade föreslå Digestive och Konstatera att de skulle starta är språktråd när de missförstått. Kan föreslå dig detsamma. Kopiera mitt inlägg så kan du få hjälp av språkintresserade att bena ut var någonstans det börjar slira för dig så till den milda grad att du blir upprörd och får det till lögner.

    Som du ser i Toms senaste inlägg så skriver han  "Ang Mona Sahlin och Folkets demonstration så handlade det främst om två saker: 1. Tveksamt om en regeringspolitiker ska ägna sig åt sådant"

    Jag är socialdemokrat och vet vilka regeringspolitikerna är. Mona Sahlin ingår inte i regeringen.

    Det är min poäng i diskussionen kring hur Mona Sahlin påverkar förtroendet för regeringen - att det inte borde påverkas. Hon utnämndes av alliansregeringen till sin nuvarande post och hon sitter inte i regeringen.

    Herregud. Det är åratal sedan hon satt i en regering och då påverkade hennes agerande förtroendet för den regeringen. 
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 17 Mar 00:53
    -1
    SmalaSara skrev 2016-03-17 00:43:48 följande:
    Jag känner igen det där "lycka till!" Som kommer efter en helt irrelevant uppmaning, som uppenbart är menad som en förolämpning, från en del andra debatter du deltagit i. Det verkar vara något du tar till när du verkligen är trängd. Med god vilja kan det kallas retoriskt knep. Men det är snarare en härskarteknik. Är du stolt över dig själv och dina "metoder"? Är det så dina "antirasistiska strider" ser ut? Ja, förutom att kalla folk för "grisar", "löss" ect. då.
    Jag tror inte att jag kallar folk för grisar. Jag tror att det handlar om dina språkliga tillkortakommanden.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • Äldre 17 Mar 08:16
    Tom Araya skrev 2016-03-17 01:16:55 följande:
    Nu skrev jag inte att Mona sitter i regeringen utan att hon är regeringspolitiker....hårfint och kanske inte helt korrekt, hon är politiker och företräder ett regeringsparti samt innehar en post på justitiedepartementet.
    Definitivt är i alla fall att hon inte sitter i opposition där man skulle kunna förvänta sig sådana uttryck i media och där det hade kunnat vara mer acceptabelt.
    Ja, jag såg det. Spelar ingen roll om du så hänvisar till lex SmalaSara. Jag  anser att diskussionen försvåras  om man har ett låtsasspråk som man hänvisar till. FL är ett offentligt forum så en regeringspolitiker är en regeringspolitiker, inget annat.

    Drar mig till minnes Hugo hamiltons referat av diskussionen mellan två riksdagspolitiker:

    Tumpar du i kallimallivandra?,
    sa det första trollet till det andra
    -Nej, men linkelunk har buritörsta,
    sa det andra trollet till det första.
    Det var inte underligt minsann,
    att de inte alls förstod varann!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?