Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2018-03-26 18:59:17 följande:

    Strandhäll har inte delat någon tweet där Claudia pekas ut för att gilla IS. Däremot har Tadsson efter det att Strandhäll retweetat angett namnet doppler3ffect. Strandhäll kan inte gärna göras ansvarig för saker som skrivs i tråden efter det att hon har delat.  

     

    För övrigt var Tadssons avsikt att skriva att Claudia INTE gillar IS men Tadsson missade ordet INTE vilket gav tweeten en helt annan innebörd. Tadsson har bett om ursäkt för detta. De som följer Claudia vet att hon gjort sig känd för att stå på barrikaderna mot IS och förstår att det var ett misstag. 


    Man kan lätt tro att de som driver strandhälls skuld är ute efter att missförstå, vantolka och sprida desinformation på samma sätt som det gjordes med SLs uttalande om landsbygden. Är det inte desinformation så begriper de väl inte vad de läser. Nyttiga idioter eller inte, sakliga fakta biter ibland. Ibland räcker inte det heller.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-27 21:43:39 följande:
    Låter ju mer som en beskrivning av pöbelvänstern Skrattande
    Ja, längst ut på ytterkanterna är det slående lika resonemang och verklighetsuppfattningar. Skillnaden är mindre än du kanske tror.
  • Padirac
    K Markatta skrev 2018-03-28 19:16:24 följande:
    www.journalisten.se/nyheter/arets-rullgardin-...

    Årets rullgardin till Margot Wallström och UD

    Antipriset Årets rullgardin 2017 går till Utrikesdepartementet och dess chef, utrikesminister Margot Wallström.

    Det är Föreningen Grävande journalister som utser Årets rullgardin, som går till myndigheter, företag eller organisationer som på ett dokumenterat sätt försökt att dölja fakta, ljuga, slingra sig eller i någon mening utöva påtryckningar för att försvåra för journalistiken.

    Årets rullgardin 2017 tilldelas UD för att myndigheten dröjt med utlämnande av allmänna handlingar till nyhetsbyrån TT i åtta månader, och för att vid ett flertal ytterligare tillfällen ha visat upp allvarliga brister i sin hantering av svensk offentlighetsprincip.

    Man kan väl misstänka att regeringens nätkrigare nu kommer börja misstänkliggöra Föreningen Grävande journalister, precis som man gjorde med Wiesenthalcentret när de förde upp samma Wallström på sin årliga antisemitlista.
    Kan bara konstatera att de som skränar om att media, journalister, sossar och regeringen är i konspiration  med varandra får svårt att förklara det efter ett särdeles uttömmande inlägg i frågan
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-28 21:17:00 följande:

    Skillnaden är att pöbelvänstern (inkl VP) står för 98% av allt politiskt betingat våld enligt SÄPO.


    Sidan 83-85 säger att du dragit en lögn Gabbe.
  • Padirac
    KillBill skrev 2018-03-29 13:19:09 följande:
    I Finland är barngiftemål fortfarande lagligt.
    Justitieministern kan godkänna giftermål för yngre - bizzart är ordet, men så är det religiösa traditioner som är bakom det hela

    svenska.yle.fi/artikel/2016/12/01/varfor-far-minderariga-gifta-sig 

    "Faktum är att de här fallen har minskat dramatiskt på några år. Under 2016 har bara fyra sökt och fått dispens.
    .....

    Tidigare var det medlemmar i kristna väckelserörelser som ville gifta sig innan de blivit myndiga, eftersom samfundet inte godkände samboende. En del är också muslimer.


    Justitieministeriet ser just nu över bestämmelserna om äktenskap med minderåriga. Flyktingströmmen har aktualiserat behovet att se över regelverket när det gäller att erkänna äktenskap med minderåriga som ingått utomlands."


    www.sfp.fi/sv/content/fastst%C3%A4ll-en-minimi%C3%A5lder-f%C3%B6r-%C3%A4ktenskap
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-29 16:37:20 följande:
    Appropå SÄPO och det vänsterextrema våldet.

    www.sydsvenskan.se/2013-12-18/storsta-hotet-k...
    92%

    hallå.. 92%

    nää. inget svar på 92% - en ren lögn alltså

    Om du läste dokumentet från säpo som jag lade i ditt knä så framgår det att de autonoma grupperna organiserar och planerar sitt våld och det är mot organisationer eller mot samhället -  de högerextremas våld liknar mest våldet som fylltrattar och påverkade utför, spontant och riktat mot enskilda individer, precis som järnrörsgänget inom SD.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-29 18:58:10 följande:
    Låter onekligen på dig som att det "högerextrema" hotet är oskyldigare. Jag är klart benägen att hålla med.

    De flesta på den nationella sidan åker oftast dit på gummiparagrafen "hets mot folkgrupp". De vänsterextremas utstuderade våld och hot mot oliktänkande påminner inte så lite om hur olika terrororganisationer arbetar. Inte undra på att SÄPO:s uppmärksamhet är riktad som den är.
    Oskyldigare.... haha det var ett försvar eller vad menar du egentligen Gabbe?

    Var är de 92% du pratade om - och hur kan våld mot random personer av annan etnicitet vara oskyldigt?
  • Padirac
    Abegayle70 skrev 2018-03-29 21:45:56 följande:
    Årets rullgardin, tilldelas Margot Wallström och UD:

    www.journalisten.se/nyheter/arets-rullgardin-...

    Det är Föreningen Grävande journalister som utser Årets rullgardin, som går till myndigheter, företag eller organisationer som på ett dokumenterat sätt försökt att dölja fakta, ljuga, slingra sig eller i någon mening utöva påtryckningar för att försvåra för journalistiken.
    Det är en rättvis tilldelning

    Det intressanta för foliehattarna - som skriker om viss media som maktens förlängda arm där censur och dolda agendor på etablissemangets uppmaningar  - är vilka som står bakom FGJ

    www.fgj.se/sponsorer/

    Hur ska de ställs sig till uthängningen av MW och UD Drömmer
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?