• Äldre 9 Dec 04:36
    1458396 visningar
    23131 svar
    23131
    1458396

    Har du förtroende för regeringen?

    detgodasamhallet.com/om/

  • Äldre 9 Dec 15:14
    KillBill skrev 2015-12-09 08:57:05 följande:
    Du sprider felaktiga uppgifter. I den artikel som du länkar till så har man plockat bort många av de länder som har en större skuldsättning än Sverige. Nedan har du en senare jämförelse med några andra länder.där Sverige kommer bättra ut:

    Det förtjänar att nämnas att den bostadsbubbla som har skapats de senaste åren till stor del orsakats av ett antal reformer av den förra Alliansregeringen (bl.a. slopandet av förmögenhetsskatt och fastighetsskatt)


    Sjätteplats i skulder är ju en topplacering det med.

    Skatter på privatpersoner påverkar knappast varken tillgång eller efterfrågan på bostäder.
  • Äldre 9 Dec 18:43
    -2 +1
    Då var tävlingen årets hycklare avgjord.
    De nominerade var Åsa Romson, Stefan Löfven och Gustav Fridolin.


    www.facebook.com/alliansenatertaget/videos/796904513765529/
  • Äldre 23 Feb 23:50
    -1

    Orsakerna späs på till att förtroendet minskar...

    www.facebook.com/groups/486508174891738/permalink/491059851103237/

  • Äldre 24 Feb 10:04
    Mentat skrev 2016-02-24 08:04:52 följande:
    Eftersom man måste vara medlem på FB för att kunna läsa vad som finns på länken är det oklart vad det handlar om...?

    Det började med att Mona Sahlin offentligt och som officiell myndighetschef utpekade människor (vilka enbart manifesterade mot regeringens politik) som "våldsamma, högerextremistiska och våldsbejakande nazister".


    ? Jag har under ett samtal 22 februari med Sahlins huvudsekreterare fått beskedet att det är Sahlins egna åsikter och ståndpunkter hon gett uttryck för och att uttalandena inte är faktabaserade.


    ? Jag har uppfattat det som att Sahlin anser det vara viktigt att lyfta fram sina egna åsikter och ståndpunkter. Hon använder uppenbart sin myndighetstjänst för att göra det.


    ? Har Mona Sahlin utövat maktmissbruk?


    http://www.riksdagen.se/?/Sa-funkar-ri?/Ordbok/maktmissbruk/


    Lyssna och bedöm själva.


    Ingela Karlsson

  • Äldre 24 Feb 15:24
    KillBill skrev 2016-02-24 13:33:55 följande:

    Vad svamlar du om? Skulle Mona Sahlin ha utövat maktmissbruk genom att skriva en debattartikel?


    Jag vet inte om du har satt dig in vad Folkets demonstration är för något men det är en demonstration som arrangeras av människor som på ett eller annat sätt har kopplingar till extremhögern och som delar ett hat mot invandringen/invandrare.

    På den senaste demonstrationen talade bland andra Axel W Karlsson och Hans Erling Jensen som båda har uteslutits ur Sverigedemokraterna. Demonstrationen avslutades med att personer ur demonstrationståget gav sig  på och misshandlade motdemonstranter.

    Efter att ha uppträtt hotfullt mot en fotograf blir Daniel Friberg från nyfascistiska Arktos/Motpol tillrättavisad av en polis 


     


    Hela texten är kopierad från den Facebooksida som jag först länkade till och är alltså inte skriven av mig.

  • Äldre 24 Feb 16:19
    KillBill skrev 2016-02-24 16:10:33 följande:
    Ok, jag förstår emellertid inte vad du ville säga genom att länka till en FB sida med kopplingar till "Folkets demonstration" som är en sammanslutning för högerextrema/främlingsfientliga. Regeringen har aldrig varit populär i dessa kretsar så frågan är på vilket sätt som denna länk skulle styrka att förtroendet för regeringen skulle ha minskat?
    Jag ser ingen koppling till Folkets demonstration, så du får synliggöra den för mig.

    Att uppmärksamma nämnda fall med Mona Sahlin var menat att upplysa om en av många orsaker för mig till minskat förtroende för regeringen.
  • Äldre 24 Feb 16:43
    KillBill skrev 2016-02-24 16:34:09 följande:

    Du har länkat till en  Facebook grupp som har bildats för att protestera mot en debattartikel som Mona Sahlin har skrivit och som kritiserar "Folkets Demonstration".

    Menar du att du inte ser någon koppling mellan Facebook sidan och ?Folkets Demonstration?? 


    Du menar att man inte kan kritisera någon för dess kritik och handlingar om man inte är en del av det den senare kritiken riktar sig mot?
    Det är inget jag håller med om.

  • Äldre 25 Feb 01:20
    KillBill skrev 2016-02-24 17:11:02 följande:
    Nu är du löjlig. Du säger att du inte ser någon koppling mellan denna Facebok grupp och den högerextrema och främlingsfientliga sammanslutningen "Folkets demonstration". Om du går in och tittar på de få personer som är aktiva i denna grupp så ser du kopplingen.

    Svara i stället på varför denna enfrågegrupp på Facebook (med 2 aktiva medlemmar) skulle utgöra bevis på att förtroendet för regeringen minskar. Om du tittar runt på FB sidan och på de 2 profiler som skriver inläggen så ser du att detta är människor som aldrig har gillat regeringens politik.
    Jag är inte särskilt insatt i vad Folkets demonstration är och står för, men du får gärna upplysa mig. Det enda konkreta jag hittar är att de vill ha nuvarande regering avsatt.

    Dock krävs en mer ingående förklaring för om och hur kritik mot Mona Sahlin per automatik kan avfärdas med vilka som för fram kritiken. Är det man påstår Mona gjort eller sagt påhittat eller är det sant men försvarbart och i så fall med vilka argument?
  • Äldre 26 Feb 01:49
    +1
    KillBill skrev 2016-02-25 08:02:19 följande:
    "Enligt stiftelsen Expo har antimuslimer och personer med koppling till nyfascistiska Nordisk ungdom tidigare deltagit i manifestationer som avsändaren av "Folkets demonstration" arrangerat.
    Vid demonstrationen på lördagen fanns, enligt Expo, personer på plats med koppling till nordisk vit makt-mijö.
    - Svenska motståndsrörelsen, Nordisk ungdom, Motpol och tidigare profiler i Svenskarnas parti. Alltså i princip hela vidden av svensk vit makt-miljö på en demonstration som ordnats av en SD-politiker, säger Daniel Vergara, reporter på Expo."

    www.aftonbladet.se/nyheter/article22176992.ab
    Med tanke på att demonstrationer lockar allt från intresserade via likasinnade till motståndare säger det inte särskilt mycket om vad Folkets demonstration är för något. Har du inget mer konkret att komma med?

    Du har heller inte kunnat förklara sakfrågan Mona Sahlin kritiseras för.


Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?