• Äldre 21 Jun 22:12
    1481834 visningar
    23133 svar
    -1 +1
    23133
    1481834

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2016-06-21 21:50:40 följande:
    HAR DU PROBLEM MED HÖRSELN???

    Naturligtvis stödjer jag inte NÅGOT ett ruttet parti står för. INGET. Annars stödjer man det ruttna partiet.
    http://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/
  • Äldre 23 Jun 00:11
    nihka skrev 2016-06-22 23:15:56 följande:
    SD röstade ju inte ens på sin egen budget och om de inte ens röstar på sina egna förslag behöver ju ingen annan heller göra det Glad
    Fel.

    http://www.riksdagen.se/sv/sa-funkar-riksdagen/
  • Äldre 23 Jun 23:18
    nihka skrev 2016-06-23 20:30:14 följande:
    SD måste "förhålla sig" till att partiet i förra veckan först röstade för sin egen budgetmotion och att när den föll valde att rösta aktivt för alliansens förslag.

    http://www.dn.se/nyheter/politik/sds-nya-budgettricks-vacker-stark-kritik/
    nihka skrev 2016-06-23 20:30:14 följande:
    SD måste "förhålla sig" till att partiet i förra veckan först röstade för sin egen budgetmotion och att när den föll valde att rösta aktivt för alliansens förslag.

    http://www.dn.se/nyheter/politik/sds-nya-budgettricks-vacker-stark-kritik/

    SD röstade ju inte ens på sin egen budget och om de inte ens röstar på sina egna förslag behöver ju ingen annan heller göra det Glad

    SD röstade ju inte ens på sin egen budget och om de inte ens röstar på sina egna förslag behöver ju ingen annan heller göra det Glad
    Jag vet inte hur du tolkar passagen "[...] röstade för sin egen budgetmotion [...]" men du tolkar den fel.

    Som om det vore spektakulärt att inte rösta på sitt partis enskilda budgetmotion vid slutomröstningen.
  • Äldre 29 Jun 14:36
    KillBill skrev 2016-06-29 12:53:10 följande:
    Jag vet att Alliansen är för att Vattenfall får sälja brunkolen men vad tycker du?
    Ett kvitto på att fler borde ha röstat på Vänsterpartiet 2014 - när Sverige ändå hade tänkt ta en vänstersväng.

    Det är nog en del väljare som ångrar sig, inte minst på den här punkten.

    Regeringen har varit vad i klimatfrågan utanför Sverige, både i praktiska beslutsärenden (som detta) och i förhandlingsärenden (som COP21).

    Sverige kunde ha gjort så mycket mer och kunnat sparkat en del av industrin framför sig på köpet.
  • Äldre 29 Jun 14:37

    * Regeringen har varit svag i klimatfrågan utanför Sverige [...]

  • Äldre 29 Jun 17:03
    KillBill skrev 2016-06-29 16:25:25 följande:
    Jag har tolkat det som att du ligger nära KD i många frågor. Hur ser du på KDs linje i brunkolsfrågan (att Vattenfall ska få sälja brunkolen)?
    Kristdemokraterna står ungefär lika illa i den här frågan.

    Allt brunkol bör stanna kvar i marken och kan Sverige påverka en liten del utav Europas kolindustri så borde tillfället tas i akt - så att andra alternativ kan tvingas fram.

    Tyvärr har vi ingen klimatsmartare elproduktion kvar att sälja längre. Det hade möjligtvis kunnat lösa saken ifrån två håll och med svensk förtjänst.
  • Äldre 29 Jun 18:00
    KillBill skrev 2016-06-29 17:12:27 följande:

    Ok, och jag håller med (alla politiker utom V har en dålig politik när det gäller brunkol). Det är annars ganska många borgerliga debattörer som kritiserar regeringen för den Tyska brunkolen trots att de borgerliga partierna står för samma politik. 


    Ja, det som de borgerliga partierna står för (med undantaget Moderaterna) är väl mest ett högre klimatkrav vid försäljningen - men det gör även Miljöpartiet (dock inte Socialdemokraterna).

    Det är ordentligt splittrat på alla håll och kanter idag, i den svenska politiken.
  • Äldre 4 Jul 17:25
    SmalaSara skrev 2016-07-04 16:22:09 följande:
    Men det är precis det du gör. Sysslar med omvänd bevisföring. "Din sanning" förblir din, och endast din, så länge du inte kan anföra någon bevisning. 

    Att påstå att denna sanning är hemligstämplad och sedan kräva att någon ska bevisa att så inte är fallet är... Tja... Skvatt galet. 

    Alltså, som jag sa, ingen son inte redan är övertygad om att "din sanning" har något med verkligheten att göra, kommer att lyssna på dig så länge du inte har något att backa upp det med.
    Det är helt fantastiskt hur en del diskuterar. Spöke
  • Äldre 4 Jul 17:32
    Världsmedborgare skrev 2016-07-04 15:36:51 följande:
    Som sagt, jag ägnar mig inte åt omvänd bevisföring, sitter du inne med sanningen så kläm fram med den och motbevisa min sanning, i annat fall så är min sanning som gäller, och det är du som ger mig rätt, eftersom du inte kan motbevisa mig, vilket är precis vad som gäller i alla fungerande rättssamhällen och dess rättsväsende.

    Alltså att bevisbördan ligger på den sida som ifrågasätter en sanning (åklagarsidan), i annat fall så går den anklagade fri och dennes sanning är den som gäller.

    Och bevis har jag nu gett dig i massor, samma bevis som 100-tals miljoner andra använder sig av, d.v.s den nyhetsförmedling som pågår varje dag året runt och som förmedlas av både public servisce i flera länder som England Frankrike o ch Sverige, och reklamfinansierde kanaler som det finns i massor att ta del av.

    Förresten har jag nu nyss lyssnat på ett kort inslag som handlade om Brexit på almedalsveckan, och det var trevligt att få mina påståenden bekräftande om populister och extremister, både från S håll och från Expressens ledarskribent.
    Vi är helt eniga om att dessa avarter till politiker är duktiga på att riva ner, men fegar ur och försvinner och frånsäger sig allt ansvar för att bygga upp.
    Helt enkelt för att dom inte vet hur det ska gå till, och där dom nu försatt hela engelska folket sittande i skiten upp över öronen och överlåter på dom att på nåt sätt krångla sig ur den.
    Själva har populisterna och extremisterna inte minsta tanke på att hjälpa till att skapa en bra framtid för England, det skiter dom fullständigt i.

    Så där fick du nu ännu en källa som du kan kolla upp.
    Är du allvarlig? Tomte
  • Äldre 4 Jul 17:36
    Världsmedborgare skrev 2016-07-04 17:27:55 följande:
    Inte alls, omvänd bevisföring betyder att den anklagade är skyldig tills motsatsen bevisas av den anklagade.
    Men i Sverige gäller alltid att den anklagade är oskyldig tills motsatsen har bevisats av åklagarsidan.

    Och nu är det du som pekar ut mig (åklagarsidan) och ber mig (den anklagde) bevisa att jag har rätt, vilket jag hävdar, så nu är det upp till dig att bevisa att jag ljuger.
    Kan du inte det så är jag oskyldig/har rätt, min sanning gäller., tills motsatsen bevisats.

    Men varför debattera med mig, sök dig till de som använder sig av de metoder du vill se, jag tänker ändå inte göra dig till viljes.
    Jag har ingen lust att delta i debatter där folk försöker överbevisa varandra, genom att använda sig av så många länkningar/källor som möjligt, och på det sättet påvisa en sanning.

    Jag vet hur lätt det är att manipulera allt vad källor och sanningar heter, speciellt på Nätet., så för mig är det eget arbete som oftast gäller, när jag fösöker reda ut vad som är sant, och jag undviker i de flesta fall att använda någon annans färdigskrivna "sanningar".
    Seriöst? Tomte
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?