Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
 • KillBill

  Har du förtroende för regeringen?

  Lyssnade på utfrågningen av Annie Lööf i lördagsintervjun och fick mig ett gott skratt. Enligt Annie Lööf så var hon/centerpartiet inte den starkaste anhängaren till Decemberöverenskommelsen.


  Om man går tillbaka till december 2014 så kommunicerade Annie Lööf en helt annan bild eller vad säger ni?  www.centerpartiet.se/2014/12/27/socialdemokraterna-accepterar-centerpartiets-och-alliansens-forslag-hur-sverige-ska-kunna-regeras-minoritet/

  Lördagsintervjun: 
  sverigesradio.se/sida/avsnitt/705701


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  FDFMGA skrev 2016-04-17 09:05:35 följande:

  För övrigt kan man notera att de båda politiska blocken är ungefär lika stora i dagens Sifo, vilket som är störst beror på om man räknar in KD:s siffror trots att de inte skulle klara riksdagsspärren.

  M och S är ungefär likstora och SD cirka hälften så stora, kring 15 procent.

  Det är ganska långt kvar till valet och det är inte alls osannolikt att SD fortsätter sin negativa utveckling och att det efter nästa val blir omöjligt för Åkessons parti att försöka sabotera regeringsbildningen.

  www.svd.se/sd-har-slutat-skicka-valjare-till-m-och-s/om/opinionsmatningar


  En rolig detalj är att siten www.status.st/ som under ett par år har lyft fram SDs framgångar i opinionen genom att sammanställa resultat från alla opinionsinstitut har blivit väldigt långsam på att uppdatera diagrammen.  Tidigare skedde  uppdateringarna i princip alltid samma dag som ett opinionsinstitut publicerade en ny undersökning. Nuförtiden kan det ta dagar/veckor innan det sker en uppdatering?


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-04-17 21:37:49 följande:
  Kritik mot tidigare regeringar och statsministrar kan tyckas vara OT i tråden, men det kan ju vara så att vi fortfarande lider av konsekvenserna av dess beslut och ageranden.

  Vad det gäller Fatima Doubakil så anser jag att man bör se över vilka organisationer man stödjer från myndighetshåll.
  Ursäkta min okunnighet men på vilket sätt stödjer den nuvarande regeringen Fatima?
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-04-19 00:34:26 följande:
  Nej, Löfvén sparkade inte Kaplan, så där har Rataxes helt rätt.
  Du fattar väl att Kaplan har ställts inför fullbordat faktum? Ministrar blir inte sparkade, dom avgår...
 • KillBill

  "Mehmet Kaplan står för den första ministeravgången i den nuvarande regeringen. Den har med andra ord klarat sig intakt under en ovanligt lång tid. Men det är en klen tröst ? eftersom Kaplan avgår på grund av att han anses som en politisk belastning påverkas naturligtvis förtroendet för regeringen. Men det är Miljöpartiet som drabbas hårdast. I en koalitionsregering är det de enskilda partierna som föreslår vilka som ska vara med i regeringen. I en enpartiregering, som exempelvis Göran Perssons, kan statsministern däremot bestämma helt på egen hand.


  När MP-topparna nu på måndagseftermiddagen överträffar varandra i att uttala sitt stöd för Mehmet Kaplan gör de det väldigt svårt för sig. Innebär det att de sympatiserar med de uttalanden som Kaplan har gjort om Israel? Eller tycker att det är ursäktligt att Kaplan i fjol åt middag med företrädare för den högerextremistiska organisationen Grå vargarna?


  Om de hade nöjt sig med att tacka den avgångne ministern för hans insats i regeringen hade de sluppit fortsätta debatten om Kaplans lämplighet.


   


  Stefan Löfven kan däremot gå vidare, något stärkt. Han har visat rimlig handlingskraft genom att ge Mehmet Kaplan sparken (för det är naturligtvis så det har gått till i realiteten). Stefan Löfven har visat att han sätter en gräns för hur en politiker får prata om exempelvis Förintelsen. Och han har visat att en politiker som umgås med extremister inte får sitta kvar.


   


   Stefan Löfven agerade snabbt på helgens uppgifter om de gamla uttalandena där Mehmet Kaplan jämförde Israels behandling av palestinier med nazisternas förföljelse av judar. Löfven vet, liksom de allra flesta politiker, att sådana resonemang aldrig kan accepteras i debatten. Löfven har också den diplomatiska krisen mellan Sverige och Israel i färskt minne. Utrikesminister Margot Wallström förklarades i praktiken som persona non grata i Israel efter uttalanden som brännmärktes av den israeliska regeringen.


  Därmed hade Stefan Löfven knappast något val. Han kommer nu att uppfattas som handlingskraftig medan Miljöpartiet stukas ytterligare. MP har fått vika sig i migrationsfrågan och när det gäller framtiden för Vattenfalls miljöfarliga produktion (i dag på eftermiddagen blev det klart att bolaget vill  sälja brunkolsverksamheten till en ifrågasatt tjeckisk köpare, en utveckling som MP är emot). MP har fått lättviktiga ministerposter ? Gustav Fridolin är den mest avlövade utbildningsministern någonsin (han får bara ha hand om skolan upp till årskurs nio). Åsa Romson skulle bli vice statsminister men hon blev det bara i representativa sammanhang (Margot Wallström är formellt den som är statsministerns ställföreträdare).


   


  Och nu ska Miljöpartiet av allt att döma skaka fram en ny ministerkandidat. I en koalitionsregering brukar antalet ministrar inte förändras mellan partierna. Däremot kan ministerposterna flyttas om. Det är inte säkert att Stefan Löfven vill låta en miljöpartist ha hand om bostadsfrågorna. Det politikområdet har blivit alldeles för centralt i och med flyktingkrisen för att det ska gå till en lågrankad miljöpartist.


   


  Räkna alltså med att Miljöpartiet blir ett parti som kommer att få mindre makt och utsättas för ytterligare förödmjukelser i regeringssamarbetet."

  Källa: Dagens Industi  
  www.di.se/artiklar/2016/4/18/ledare-avgangen-kan-starka-lofven/


   


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  FDFMGA skrev 2016-04-19 12:01:08 följande:
  Ja, det blir en besvärlig uppgift.

  Men är du inte lite väl blåögd inför Fridolins förmåga. Han kan ju ändå inte gärna ändra det som skedde innan han blev minister, menar jag.

  Eller tycker du att han ska ta sin tidsmaskin och resa tillbaka till 2012 och 2013 och tala de studenter som hoppade av tillrätta. Kanske säga att efter nästa val, då blir det andra bullar till lärarstudenterna Solig
  Ja, kritiken mot språkrören har gått för långt när folk inte drar sig för att kritisera dem för saker som skedde när den förra regeringen satt vid makten...
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  nattuv skrev 2016-04-19 18:22:12 följande:
  Är det något som Löfven inte framstår som så är det handlingskraftig. Visserligen tycks han köra över MP som han vill men det gör inte att han framstår som mer handlingskraftig. Vad Löfven skulle behöva är revolutionär glöd och visioner. Nu framstår han, trotts Kaplans avgång, som en trött kompromiss..

  Det värsta med hela historien Kaplan är inte att en minister umgåtts med tvivelaktiga figurer utan hur det politiska etablissemanget har handskats med hela historien. De gör verkligen allt för att köra förtroendet för regeringen i botten. Det är förvånande att ingen har börjat begära Romsons huvud på ett fat.
  Det är Dagens Industri som anser att Stefan Löfven har visat rimlig handlingskraft och kan gå vidare, något stärkt.
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-04-20 00:17:30 följande:
  KillBill skrev 2016-04-19 23:49:18 följande:Du menar att Almqvist belönades med 3 miljoner kronor?

  www.etc.se/inrikes/svingade-jarnror-fick-tre-miljoner
  Nja, Almqvists bolag fick ett konsultjobb åt sd värt drygt 3 miljoner, även om det säkerligen har koppling till att han uppmanades avgå.

  Skillnaden blir drygt 1,5 miljoner då Kaplan får 1,5 miljoner i avgångsvederlag.

  Den väsentliga skillnaden är dock att sd sparkade Almqvist och kritiserade hans agerande rakt, hårt och öppet. Ingenting liknande vidtogs av mp utan istället försvarar de Kaplan.

  Almqvist belönades med 3 miljoner från Sverigedemokraternas egen kassa. Att Kaplan, i likhet med alla andra i Sveriges riksdag har rätt till en omställningsersättning som baseras på antal år i riksdagen är en helt annan sak (omställningsersättningen är inte kopplad till att Kaplan tvingas avgå).
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?