Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
 • klyban

  Har du förtroende för regeringen?

  Flash Gordon skrev 2022-04-03 12:05:41 följande:
  Ja, som jag skrev i tråden om Nato.

  Socialdemokraternas första argument är att det alltid finns någon slags "högre kraft" som hindrar oppositionens förslag att bli verklighet.

  .
  Det var "olagligt" att skicka vapen till Ukraina.

  En svensk Nato-ansökan riskerade att "destabilisera" för Putin skulle bli arg.

  Och bränsleskatten går inte att sänka på grund av EU.

  .
  ALLTID är det socialdemokraternas första försvarslinje för att inte driva majoritetens politik om de inte vill göra det. och alltid ska vi lite på att de talar sanning och vet bäst.

  Vad ska det ge oss att du låtsas om att verkligheten inte existerar och de regler, förordningar och lagar inte skulle finnas.
  Är det medvetet du glömmer av dessa bitar, eller är det bara jobbigt för "argumentet" då?


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Padirac skrev 2022-04-04 12:13:05 följande:
  Nja, Jönsson ör ju ute på slak lina och far med en del vinklade och felaktiga påståenden - det första som dyer upp är ett påstående som tagit upp tidiga rei tråden - att vindkraften på doggers bankar är olönsam pga att de investerade pengarna skulle få större avkastning i andra projekt... 

  (notera de tre punkterna smile2.gif )

  ... sen fortsätter väl vilseledandet och den osakliga och vinklade populismenför att ni ska försörja Jönsson med fortsatt tittande

  I den svåra och osakliga populismen de för, så tror de saklighet är att titta på en enda punkt och inget eller få  annat.
  Och det enda de kommer göra är att låtsas att de är sakliga, genom aldrig komma ihåg att det finns mer än en två parametrar i en fråga.
  Och sen när de hittar en punkt, så det enda som sen kommer är semantik i syfte berätta "vi kan aldrig ha fel", men det berättar faktiskt det omvända när man träffar på såna personer som anser de aldrig någonsin haft fel i nått.


   


  En sak som får mig undrande, bryr dig sig inte om Sverige mer än så?
  Kanske därför man har såpass mycket rysskontakter ifrån SD till ryssland, för dom är extremt svårförklarande idag och därför har SD gjort en låtsas 180-gradere ändring av sin säkerhetspolitik.
  Tror man ens på det och med tanke på hur djupt den lodade innan?


  Och de SD som anser putin skulle hit och ta makten över Sverige och hur detta skulle vara bättre, det verkar inte oroa en enda i SD idag heller.(Betyder detta att man har femtekollonare för rysslandi SD nu då, för att de skulle ändra uppfattning, det låter som en galet låg risk för det och med den erfarenhet vi har.)
  Det måste betyda de står bakom putin ska komma hit då eller?


   


  Folk bör faktiskt reflektera på vad SD stått för, och sen ställa sig frågan varför ändrar dom sig till ena kanten och sen andra så snabbt i en fråga.
  Det är något som inte stämmer när någon gör så.
  Och lite komiskt att de som ville NATO skulle nedmonteras, nu ropar som galningar vi ska gå med i ANTO utan gå över frågan rejält OCH en bred säkerhetspolitisk lösning.
  Men det intresset finns inte hos populisterna att ha en lösning som har en bred majoritet, utan de ser populism istället för se Sveriges säkerhet, tragiskt faktiskt, men det är vad vi ser oftare och oftare nu.


  Och när de beter sig så och hoppa kant till kant, så inser jag att de inte har Sveriges bästa i sitt intresse.
  Och den större frågan är vems intressen springer man om inte Sveriges?(Jag vet de aldrig kommer berätta, men det är OERHÖRT intressant och se beteendet och utan förklara det alls sakligt.)


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Rataxes skrev 2022-04-04 10:52:52 följande:
  Hade Henrik Jönssons film om vindkraft visats i SVT så hade så gott som allt stöd för denna hittepåindustri försvunnit snabbare än en avlöning. .

  Vad är hittepå?
  Du glömde av att berätta detta, och detta måste denna gång varit medvetet också.
  Är det så känsligt för dig?


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Digestive skrev 2022-04-04 13:49:38 följande:
  Kan ett vindkraftverksprojekt inte ens konkurrera med alternativen så har det än mindre möjlighet att konkurrera ut dem.

  Professorer i bland annat ekonomisk planläggning har inte råd med populistiska visioner - att ett jätteprojekt som Dogger Bank skulle bäras upp långsiktigt genom välvilliga allmosor må vara en önskedröm men inte mer än så.

  Än mindre har professorer i kretsar som berör vindkraft och grön energi råd att leka populister.

  Omställningen kräver lite mer allvar än hippie-drömmar vilket professorerna i fråga är införstådda med.

  Det är energi det ger, och att det inte ger samma avkastning som olja, innebär inte vindenergi tillhandahåller en sjutusans massa energi för samhället att använda.

  Det intressanta är att den extrema populismen talepunkt är att det inte är lönsamt  nog, och därför dåligt att ta denna energi.
  Det blir lätt så om man bara har en eller två punkter att återge din populism i en bra mer komplex fråga än så.


  Och omställningen kräver ju mer än en idé, det måste väl även du förstå?
  Eller är det för komplext?


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Digestive skrev 2022-04-04 14:45:57 följande:
  Du slänger bara ur dig saker. Det är det specifika projektet Doggers Bank som professorerna i fråga klassar som ekonomiskt dåligt.

  Professorerna Petter Osmundsen är i övrigt för en omställning men det innebär inte att han ställer sig bakom vilket vindkraftsprojekt som helst.

  Det finns bättre och det finns sämre vindkraftsprojekt, liksom rimliga och orimliga skalor för vindkraftverk - det är dock en dimensioner som populister inte bryr sig om.

  Det är möjligt att gigantiska vindkraftsparker ute till havs låter jättebra för populisten men de som forskar i frågor som dessa har annat att säga.

  Energi måste inte generera extrema pengar, de kan ibland bara ge energi som du vet vi har en brist på.
  Eller har du missat det i din populism helt plötsligt?


   


  Ja, alla projekt är bättre eller sämre, vad är poängen, undrar då det är energi som behövs...., kanske du missat det och inbillar dig att tro alla problem fanns före putin.


  Alla som behöver energi, välkomnar denna och det är inte nödvändigt det ska generera extrema vinster.
  Kanske det är svårt för agendan att greppa?


   


  Dock finns det ett hyckleri i landet också, där man säger ja, gärna vindkraftverk, men bara inte här.
  Och hur vi minskar vårt energiberoende, ja, börjar släck era lampor, dra ur era maskiner som ni sällan använder och drar underhållsström osv...osv...osv...OCH SÅ VIDARE.
  Men kanske det är populism och att hushålla med sin energi
  Och varför man så krampaktigt håller fast vid olja och gas, det är en gåta som är hopplöst svårt och förstå i Sverige, men vi vet vart det kommer ifrån och oljebolagens rädsla att bli av med sin inkomstkälla.


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Digestive skrev 2022-04-05 00:48:02 följande:
  Henrik Jönsson citerar forskare, visar bokslut med mera och argumenterar för sin sak och hans sak är ideologisk färgad.

  Vad svamlar du om angående Public Service? Det finns mängder av ideologiskt färgade samhällsdebattörer som får komma till tals i Public Service, varav Henrik Jönsson är en.

  Vi pratar om internationella riktlinjer för investeringar i energisektorn (IES), Storbritanniens interna dito (BEIS) samt Equnoxs egna dito - som dessa forskare har vänt sig till för att avgöra huruvida projektet är en lönsam investering eller inte. Vad du inbillar dig är lönsamma investeringar när miljardbelopp bollas runt i energisektorn är ointressant och bryr du dig om omställningen så vill inte du heller att enorma kapital blir låsta i olönsamma/dåliga projekt.

  Haha, vilseleda? Det är möjligt att du känner dig vilseledd när någon citerar en text samtidigt som man ser texten fyllas i ord för ord, det får dock stå för dig.

  Finns dock inget som hindrar någon att investera i nå
  got som man behöver.
  Varför för man detta falska argumentation om avkastning inte är hög nog?
  Och sen i sin extrema populism glömmer av att det finns ett större energibehov, hur kan man ens glömma av detta.
  Eller är det en iver att attackera klimatforskningen?
  För det skulle förklara en hel del och den osakliga vetenskapsförnekaren där, och hur irrelevant det är här.


  Flash Gordon skrev 2022-04-05 11:54:14 följande:
  Twitterminister Strandhäll vill förstås inte vara sämre än sin fd pojkvän:

  Strandhäll attackerar fri- och oberoende journalist Mats Skogskär, Bulletin och tidigare bland annat Sydsvenskan och TT

   


  twitter.com/Skogkar/status/151102860596236698...

  Ser monologen fortsätter...., att sakligheten och verkligheten är så tuff att ni in te längre ens deltar i den diskussion.
  Sånt är värt och notera och med de senaste hundraåttigradare ni gjort, för står det är omöjligt att förklara, så bättre låtsas om att det aldrig har existerat i hopp om någon har glömt, men icke!


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Digestive skrev 2022-04-05 14:33:56 följande:
  Det kan man givetvis göra om man vill.

  Vetenskapsmän på området och som i högsta grad är en del av den gröna omställningen har studerat projektet Doggers Bank och kommit fram till att avkastningen är för låg enligt flertalet relevanta riktlinjer.

  Förnekar vetenskapsmännen i fråga vetenskap? Du verkar snurrig.

  Är det inte bra att vetenskapsmän studerar och bedömer vilka gröna projekt som är ekonomiskt hållbara så att inte allt för mycket pengar fastnar i dem? Den gröna omställningen behöver flyta på och inte stagnera - för att större investerare förlorar pengar och får svårare att fortsätta investera i grön energi.

  Du verkar tänka väldigt kortsiktigt och verkar tro att pengar växer på träd. Vi klarar inte av omställningen om vi inte är rädda om investerares pengar så att de kan fortsätta att investera. Det är enorma summor det handlar om och det finns varken tid eller pengar för fiaskon.

  Det går inte att leka allvar, klyban.

  JA, avkastningen är inte hög!
  Och?


  Du verkar missa det finns ett behov, vilket är udda med tanke på ditt meme som du vägrade förklara tillfredsställande.


  Digestive skrev 2022-04-05 14:37:43 följande:
  Det var iallafall från ett privat konto. Det anmärkningsvärda i Morgan Johanssons (S) fall var att det officiella ministerkontot användes.

  Så du deltar i den monologen, varför?
  Du var ju saklig en gång i tiden.


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Digestive skrev 2022-04-05 15:46:29 följande:
  Med andra ord så finns det bättre gröna energiprojekt att placera åtskilliga miljarder i - som ser till att det skapas fler investeringsmöjligheter inom rimlig tid.

  Behov? Vi behöver göra en storskalig omställning för tiotals biljoner bara i Europa och behöver se till att det också är tidsmässigt möjligt - vilket det knappast är om enorma kapital hamnar i en återvändsgränd.

  Hur resonerar du egentligen? Omkring 10% av Europas totala BNP behövs för att klara av den här omställningen i Europa. Om du på riktigt tror att vi sitter på sådan likviditet, att det bara är att slänga upp tiotals biljoner på bordet, så har du ingen aning om något - investeringar måste växa och i tid, om vi ska klara av omställning på ett rimligt vis.

  Vart ska pengarna annars komma ifrån, klyban?

  Du tycker inte att det är en viktig distinktion att hålla isär officiella och privata ministerkonton? Suck.

  Det ena utesluter inte det andra, det borde även du veta om, eller?


  Lite för mycket som ska glömmas av som fanns i det memet här, och man funderar på att energibristen helt plötsligt inte får vara med i diskussionen om att även mindre lönsamma saker kan vara och föredra också.


   


  ...det ena utesluter inte det andra.


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Digestive skrev 2022-04-05 17:19:55 följande:
  Vad menar du att min bildkommentar har att göra med ett vindkraftsprojekt som är klart först 2026?

  Självklart utesluter det ena det andra i viss utsträckning. När investerares kapital blir låsta i gröna projekt så är det viktigt att det är ekonomiskt givande projekt - annars kan inte investerarna fortsätta att investera grönt i den utsträckning som behövs.

  Aja, det är inte givande att diskutera ekonomi möjligheter med någon som tror att vi har obegränsad likviditet att ställa om energisektorn med. Suck.

  Det berättar att du glömt av ditt meme och inte ser att det finns ett praktiskt syfte mer än stora vinster.
  Det är sjukt udda du inte kommer ihåg detta när du kommer till denna och lägre återkastning eller ingen alls.
  Verkar som du är nu ointresserad av energibehovet som fanns även före putin, hur gick det till?

  Och nej, det ena utesluter inte det andra här, det går både göra för sakens skull och för vinst skull, då ett behov finns som du nu försöker låtsas om inte kan åtgärdas med mindre lönsamma åtgärder.
  Men då är nästa problem, och man säger det är så lite el, men det är inte så det funkar, utan det är många såna som gör ändring, inte svart och vitt.
  Och som du förstår igen, så utesluter inte det ena det andra, och inte alls faktiskt.
  Och detta verkar nu ett väldigt viktigt argument att det inte är så, hur kommer det sig, är det populismen du ger som får problem?
  Svårt och se annat och med tanke på all glömskan som nu uppstod.
  Du var trots allt saklig en dag i tiden.


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
 • klyban
  Digestive skrev 2022-04-05 18:58:00 följande:
  Om det exempelvis var från det här kontot så skriver vederbörande uttryckligen i egenskap av justitie- och inrikesminister.
  Intressant man inte tillåter privata åsikter.
  Padirac skrev 2022-04-05 21:51:39 följande:
  Jönsson säger att vindkraftssatsningen på Dogegrs Bankar är olönsam och anger som skäl att vindkraftsparkerna inte ger lika mycket avkastning som andra investeringar som kunde har gjorts.

  Den definitionen av olönsam betyder att allt som inte ger maximal utdelning är olönsamt - detta oavsett investeringen ger planerad avkastning eller inte.

  Jönsson försöker förvilla - av politiska och ideologiska skäl antar jag.


  De vill inte vete av sitt meme nu, och att det fanns problem med energibehovet redan före putin.
  Är inte det lite udda att man ena sekunden berättar man vet om problemet och att det krävs mer energi, och sen när man har ett potentiellt bygge som kan bistå med bra med energi.
  Så är orsaken att det inte ska ske att inte vinst nog kan tas ut, så vad är dom vill och nu när de berättar att ökad energiproduktion inte är bra?

  Ja, det blir lätt komik när agenda kommer in i en saklig fråga.
  Men nu blir putin memet om att det fanns energiproblem före putin helt galet och när inte detta ska kommas ihåg längre.
  Och att det inte ska kommas ihåg längre, det får mig att det var ett stöd för putin, och INTE peka på ett faktiskt energiproblem.
  För det det har de berättat nu att så var det inte tanken ens att peka på energiproblemet.


  En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?