Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
 • KillBill

  Har du förtroende för regeringen?

  Tom Araya skrev 2016-04-21 01:58:11 följande:
  Omställningsersättning var precis det Almqvist begärde också men istället fick hans bolag ett kontrakt på ett konsultjobb värt 3 miljoner.

   Den största skillnaden torde ligga i summan och att Almqvist gör en arbetsinsats för pengarna (oklart dock hur mycket av dessa han personligen kan ta ut).

  Om vi slutar drista om detaljer fram och tillbaka och istället förklarar du vart du vill komma i det här resonemanget.
  Du har här på FL drivit uppfattningen att tjänstemän och politiker ska kunna straffas för fel som de begår och jag har tolkat dig som att du tycker att det är fel att man ska få fallskärmar (omställningsersättning) när man har gjort fel.

  Almqvist hade precis blivit invald i riksdagen och det hade gått alldeles för kort tid för att han skulle kunna få ta del av någon fallskärm (omställningsersättning).

  Nu låter det som att du tycket att det var rätt av Jimmie Åkesson att belöna Almvist med 3 miljoner kronor efter det att han kallat en kvinna för hora och blattelover och kallat en invandrare för babbe.

  I brottsutredningen kring det Sverigedemokratiska bolaget Blåsippan har det uppdagats att avtalet med Almqvist är ett skenavtal och att han inte har jobbat för att avtalet. Almqvist har således fått 3 miljoner utan prestation.

  Tycker du att det handlade om en rak och hård uppsägning när Almqvist belönades med 3 miljoner kronor för att lämna sitt jobb (en ersättning som aldrig hade behövts betalas ut)?

  www.expressen.se/nyheter/hemliga-sd-mejlen-polisen-inte-fick-se/
 • KillBill
  FDFMGA skrev 2016-04-21 07:44:10 följande:
  Jag tror att en del av FL:s högerkritiker är av uppfattningen att straff - i form av negativ publicitet eller rättsliga åtgärder - ska vara proportionella, det vill säga de ska inte vara tillämpliga för de som har åsikter som ligger nära de egna men desto hårdare mot politiska åsiktsmotståndare.

  Nåväl. En del av skränet från skrikhögern om att alla journalister är miljöpartister lär ju dämpas ett tag efter den senaste tidens publicitetSkrattande
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Helt klart
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-04-22 07:55:06 följande:
  Självklart ingår hälsning i bemötande av andra personer, folk visar exempelvis att de tar avstånd genom att medvetet inte hälsa.

  Jag skrev inget om någon syn som att det ena eller det andra könet är "orent" utan konstaterar bara en olika behandling beroende på kön som inte är förenligt med det samhälle och kultur vi eftersträvar och strävat efter under lång tid.
  Hej Tom, du får gärna besvara inlägg #2278!
 • KillBill

  Tydligen vill inte Moderaterna att Miljöpartiet ensamt skulle få stå för alla idiotiska utspel den senaste veckan för igår meddelade Hannna Bocander, ledamot för Moderaterna i Danderyds kommunstyrelse i Dagens samhälle att hon vill inskränka demonstrationsfriheten genom att förbjuda demonstrationer på annat språk än svenska. http://www.dagenssamhalle.se/debatt/demonstrationer-pa-andra-sprak-aen-svenska-inte-okej-24446


   


  Ulf Bjereld sammanfattar det vansinniga med Hannas förslag här: http://ulfbjereld.blogspot.se/2016/04/moderat-politiker-vill-forbjuda.html
  Nu har Hanna Bocander, efter massiv kritik,  backat från förslaget men man kan fundera på hur tusan hon tänkte när hon skrev debattartikeln. Det känns inte som att yttrandefriheten längre är självklar i Sverige när representanter från ett av Sveriges största partier skriver debattartiklar som den som publicerades i Dagens samhälle. http://www.svd.se/m-politiker-backar-efter-kritik-uttryckte-mig-olyckligt


   


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-04-23 15:06:00 följande:

  Sakine Madon
  Röstjakt får MP att flörta med islamister
  Publicerad 22 apr 2016 kl 22.56


  Avslöjandena om Miljöpartiets Mehmet Kaplan är bara toppen på ett isberg.


  Partierna måste göra upp med den destruktiva identitetspolitiken.

  www.expressen.se/ledare/sakine-madon/rostjakt-far-mp-att-florta-med-islamister/


  Hej Tom, vad jag kan se så har du inte svarat på min fråga i inlägg #2278.
 • KillBill
  Tom Araya skrev 2016-04-23 15:35:33 följande:
  Du har missförstått mig. Jag försvarar ingenting om några belöningar för sd-politiker. Jag tycker personligen inte att Almqvist är värd en krona.
  Jag avsåg endast kritisera fenomenet rent allmänt.

  Jag har missat detaljen om vad utredningen kommit fram till, det är förstås illa och kan inte försvaras om Almqvist fått 3 miljoner utan att ha jobbat för dem. Jag uppfattade det som att hans bolag fått ett projektuppdrag som skulle vara under en viss tid och att hans bolag för detta skulle erhålla ca 3 miljoner kronor under tiden.

  Sedan är också frågan om vems pengar det är som betalar "fallskärmen", statens eller partiets?

  Ang kritiken så var den hård, rak och öppen från Jimmys sida, vilket man inte kan säga om vad Löfvén/Romson/Frigolin uttryckt i fallet Kaplan.

  Järnrörsskandalen inträffade strax efter det att Jimmie Åkesson deklarerat nolltolerans mot bl.a. rasism och när vi nu vet att Sverigedemokraterna upprättade ett skenavtal i syfte att belöna Almqvist med 3 miljoner kronor så är det är tydligt att det du menar var rak och öppen kritik från Jimmie Åkesson mot Erik Almqvist bara var läpparnas bekännelse.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill

  Det verkar som att många partier har "gone wild" denna vecka. Nu ska Liberalerna satsa med en ny och lite obscen logga...


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill

  Lyssnade på medierna i P1 igår. Svenska Dagbladet hade redan vid valet 2014 tillgång till den video som resulterade i att Mehmet Kaplan tvingades avgå (där Kaplan drar paralleller mellan tyskarnas behandling av judar på 30-talet och israelernas behandling av muslimer idag). SVD bedömde då inte att videon hade tillräckligt nyhetsvärde.

  t.sr.se/1MOJYoA

 • KillBill
  oOOo oOOo skrev 2016-04-24 09:59:53 följande:
  Så är det. Frågan är vad som är annorlunda denna gång. Varför det nu har nyhetsvärde. Kanske samma märkliga oförmåga att se problem när de uppenbara sig som löfven hade när han hävdade att 'ingen kunde förutse flyktingkrisen' när det bara var så att de som förutsåg den blev förlöjligade i media.

  Jag har inte sett någon som förutsåg den flyktingkatastrof som drabbade Europa och Norden 2015. Finlands, Norges eller Danmarks gjorde regeringar gjorde det inte så därför undrar jag vem som gjorde det? Länka gärna till uppgifter som är daterade senast i början av 2015 och som visar att antalet flyktingar skulle öka så som det gjorde under hösten 2015.


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
 • KillBill
  SmalaSara skrev 2016-04-24 11:45:47 följande:
  Det man rimligen syftar på i dessa sammanhang är inte att någon visste exakt vad som skulle ske ht 2015, utan att antalet asylsökande började öka kraftigt efter alliansens uppgörelse med MP 2011; det ökade varje år. Från i snitt 25000 per år innan uppgörelsen till 80 000 2014. Denna utveckling uppfattades som oroande och moderaterna tillsatte 2013 en utredning om hur man skulle kunna minska på pull-effekterna. Billström ledde utredningen, och vi vet alla hur det gick; han blev utskälld, och fick pudla. Utredningen stoppades undan, noövertogs sedermera av S/MP- regeringen och här hår åsikterna isär om vad som hände.

  En plausibel tolkning är att S bedömde att inget av förslagen i utredningen var genomförbara; både pga opinionsläget och pga MP. Ja, du kan säkert själv tänka dig vilket ramaskri det blivit om regeringen föreslagit åtstramningar i flyktingpolitiken redan i början av mandatperioden.

  Som du vet gjorde S en motanmälan till KU efter att ha blivit anmälda av M för att inte ha hanterat krisen.

  Det är svårt att hitta bra källor till detta men här talar Expressen om moderaternas utredning 2013 www.expressen.se/nyheter/billstrom-vi-maste-diskutera-volymerna/

  Vill du ha källor på något annat av detta så säg till ska jag se vad jag kan hitta.
  Du får det nästan att låta som att ökningen av antalet asylansökande till Sverige efter 2011 berodde på Alliansens samarbete med MP. I själva verket är ju ökningen kopplad till Kriget i Syrien som startade 2011 och ett allmänt oroligt läge i Mellanöstern/Nordafrika.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?