• Lör 22 jan 20:38
  586115 visningar
  21579 svar
  Inlägg från Digestive Visa alla inlägg
  21579
  586115

  Har du förtroende för regeringen?

  KillBill skrev 2022-01-22 20:24:49 följande:
  Hm du försvarar alltså klädpoliser. Jag trodde mest det var högerextremister och andra fundamentalister som gillade sådant.
  Inte alls utan som insinuerat valfrihet.

  Jag trodde mest det var vänsterextremister och andra fundamentalister som fått för sig att det är viktigare för kvinnor att visa benen än att välja skola.
 • Lör 22 jan 21:04
  KillBill skrev 2022-01-22 20:47:00 följande:
  Så i ditt Sverige är det ok med lärare som agerar klädpoliser och mäter flickornas kjol-längder. Det är ju i själva verket motsatsen till valfrihet.
  Nej, varför jag personligen skulle välja bort en sådan skola åt min dotter. Min dotters egen önskan väger dock tyngst.

  Är det i ditt Sverige ok för kvinnor att välja Engelska Skolan?
 • Lör 22 jan 22:00
  KillBill skrev 2022-01-22 21:19:59 följande:
  Elever får välja vilka skolor de vill men det innebär inte att det ska vara tillåtet med klädpoliser som mäter flickornas kjollängder. 

  Det kommer bli den blåbruna alliansen fall att man stödjer denna typ av hederskultur som tillämpas i vissa friskolor.
  Det vill säga att skolor, som är valfria, ska få ha diverse uniformskrav men ingen kontroll över att kraven uppfylls. Det låter inte riktigt genomtänkt.

  Nja, men det finns nog en hel del som har tröttnat på vänsterns slappa tolkningar av begreppet hederskultur. Är det för att skydda kvinnors och mäns heder som Engelska Skolan har uniformskrav?
 • Lör 22 jan 22:19

  Klädpolicy är nog ett bättre ord i det här fallet än uniformskrav. Just for for my own record.

 • Sön 23 jan 00:55
  KillBill skrev 2022-01-22 22:59:10 följande:
  Vilka fler policys tycker du ska vara tillåtna på svenska friskolor? Köns-separerad undervisning? Krav på att kvinnor täcker sitt hår? Krav på att kvinnan underställer sig mannen? Som sagt var, att brunhögern anser att klädpoliser ska vara tillåten vid svenska skolor kommer bli dens fall.
  Aha, den klassiska allt som X inte vill förbjuda stödjs av X-retoriken.

  Jag stödjer ingenting annat än valfrihet i denna fråga och har inget behov av att förbjuda folk från att göra - vad som enligt mig är - dåliga val.

  Intressanta exempel du tar upp. Jag har aldrig bett om att ha någon kulturell mångfald i Sverige och jag undrar hur folk - som i praktiken har visat sig vara betydligt mindre toleranta för det samma - tänkte när de har bett om ett kulturellt mångfaldigt Sverige.

  Det är väl bara en tidsfråga innan samma folk ber om assimileringspolitik.

  - Vi må vara för kulturell mångfald men den ska vara svensk!

 • Sön 23 jan 20:01
  KillBill skrev 2022-01-23 10:52:24 följande:

  Jag antar att du är orolig för det brunblå blockets politik? Det enda parti som förespråkar assimilering är ju Sverigedemokraterna d.v.s Moderaterna och Kristdemokraternas tänkta regeringsunderlag.

  Det är självklart samma drivkrafter som får vissa friskolor att ställa krav på unga flickors klädsel som de idéer om assimilering som Sverigedemokraterna har. Det handlar om intolerans.


   


  Nja, högerblocket är inte särskilt intressant i dagens läge. Ska rösten högerut så röstar jag hellre på MED för framtida ruljangs i riksdagen men M är inte helt uteslutet.

  Hade du eller hade du inte problem med kulturella uttryck som krav på könsseparation, krav på att kvinnor täcker sitt hår samt krav på att kvinnan underställer sig mannen? You can't have it both ways och att motverka sådant här innebär givetvis assimilering på sina håll.

  Engelska Skolan har motsvarande regler för shorts och byxor (det vill säga för plagg som oftare berör män). Gränsen tycks gå vid synliga underkläder och underkläder blir gärna synliga med allt för hängiga byxor och med allt för korta kjolar.

  Prova själv att stå upp, hänga ner med dina armar och knyt händerna mot dina sidor - kjollängden som Engelska Skolan finner olämplig i skolmiljön är alltså kjolar som slutar över dina knogar nu.
 • Sön 23 jan 21:59
  +1
  KillBill skrev 2022-01-23 21:11:50 följande:
  Är du allvarlig nu eller skämtar du?  Du använder alltså en bild från "Evas underkläder" som exempel..

  Det situationer som jag pratar om handlar inte om att flickor på Engelska skolan går omkring i underkläder och det vet du. 
  Att du kallar kjolen på bilden för underkläder säger ändå tillräckligt.

  Och att diskutera kjolrestriktioner med folk som inte vet vad en kjol är känns lite meningslöst i allmänhet.
 • Sön 23 jan 22:40

  Jag sätter mig på läktaren då KillBill har bestämt sig för att enbart sparka självmål.

 • Sön 23 jan 23:08
  KillBill skrev 2022-01-23 22:50:10 följande:
  hade jag publicerat den typen av bilder  en tråd om grundskolor hade jag också satt mig på läktaren..
  Det är dessa kjollängder det handlar om - vad du själv kallar för underkläder och förknippar med gubbsjuka.

  Och mycket riktigt så får man söka sig till butiker för underkläder och till erotikshopar för att hitta aktuella kjollängder.

  Återkom när du har tänkt längre än näsan räcker.
 • Mån 24 jan 19:15
  KillBill skrev 2022-01-24 18:48:45 följande:
  Jan är i alla fall oskyldig till att bilder har tagits bort men täcker att det kan bli så när man infogar bilder från "vuxensidor" i en diskussion om grundskolan..
  Med andra ord så kanske det inte är särskilt lämpligt att människor i årskurs 4-9 har på sig motsvarande kläder i skolan.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
Logga in
Bli medlem