Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-03-26 20:21:26 följande:
    Det är väl ingen annan än du själv som tror att någon sagt att bränslepriser inte påverkar lantbrukets lönsamhet.

    Jag tror att det går att hitta uppgifter om olika kostnadsposter för jordbruksnäringen, de höjda insatskostnaderna är inget nytt problem och beror vad jag kan läsa mig till på livsmedelsbranschens struktur med en stark position för både handlare och insatsvaruleverantörer där jordbrukarna sitter i kläm mellan dessa. EU har adresserat problemet redan för 10 år sedan men någon annan lösning än fortsatta subventioner och andra stöd till branschens producenter verkar inte ha hittats. Problemet att de viktigaste varorna som produceras ( livsmedel) inte är lönsamma är ett verkligt problem.

    Samtidigt är det sant att priset på bränsle relaterat till inkomst är avsevärt mycket längre än tidigare.  Du har fått dessa uppgifter länkade i tidigare inlägg.
    Naturligtvis påverkar drivmedelspriser jordbruket vilket i sin tur är är orsaken till prishöjningar. Vi har det otroligt bra i Sverige, trots gnäll från kroniska gnällare.

    Inflationen har varit låg i en massa år så man får stå ut med att det sticker iväg ibland av olika orsaker. Rysslands krig i Ukraina påverkar de flesta länder på ett eller annat sätt.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2022-03-26 16:27:06 följande:
    Ja du, bränslepriserna beror ju till stor del på skatter och den reduktionsplikt, som de folkvalda valt att återigen i prussiluskanda sätta "bäst i klassen" = dyrt. Om man ville skulle det gå att sänka momsen på energi,  vilket andra länder redan har gjort. Med eller utan lov av storebror EU.
    Sen är ju ytterligare ett problem.för våra lantbrukare att priset på handelsgödsel ( i den mån det öht går att uppbringa) skenar iväg. 
    Men gemene man kommer inte bry sig, inte förrän det märks i hyllorna i icabutiken på Södermalm.
    Jättebra att drivmedel blivit lite mer miljövänligt. Det har jag inget emot att betala lite extra för. 

    Ännu större anledning att gå över till mer ekologisk odling och skippa konstgödsel som bidrar till växthuseffekten och försurar mark och vatten. Finns dessutom EU-bidrag för det.

    Klart priser måste gå upp när kostnaden att ta fram ökar. Du har en väldigt låg uppfattning av i stort sett allt och alla, men "gemene man" klarar av att hänga med i nyheterna och är medveten om varför maten blir dyrare. Man behöver inte leva låtsaslantliv utan att odla ett skit för att fatta och bry sig om bönder. Det märker inte minst vi som levt på ett riktigt lantbruk i decennier att omgivningen är väldigt upplysta och på lantbrukarens sida. Det är mellanhänder och uppköpare som exempelvis Arla som folk är pist off med när de höjer sina priser utan att det kommer producenten till godo.
  • nihka
    Padirac skrev 2022-03-26 21:53:28 följande:
    Javisst, kommersiellt bruk av bränsle måste ju vara ordentligt mycket mer omfattande än privatisters förbrukning och lantbruksnäringen har inte samma ökning av inkomsterna som privatpersoner har haft. En stor del av kostnaderna finns hos andra delar av kedjan än lantbrukarna vad jag kan läsa mig till.b

    De allra flesta har i Sverige tillgång till mat och det till en kostnad som nuförtiden är en mindre del av inkomsten än tidigare.  
    Jag förstår inte riktigt behovet att försöka få det att framstå som att konsumenter inte är medvetna om böndernas situation. Jag ser verkligen ingen konflikt där. Mjölken kan gärna bli dyrare bara mjölkbonden också får ta del av inkomsterna. Så verkar många tycka. Själv betalar jag lite extra för mejeriprodukter från ett lokalt mejeri.

    Javisst har matkostnaden sjunkit i förhållande till inkomsten. Se också vad många som har råd att köpa snabb- och skräpmat, snacks, godis och läsk jämfört med tidigare. Butikerna har ett mycket större utbud av färdigmat och vi äter oftare på restaurang.

    Är det regerings förtjänst kanske? Vi säger så tycker jag. Det klagas på allt under solen och att det är regeringens fel, så de kan även få lite oförtjänt positiv kritik
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-03-29 14:29:18 följande:

    Nä men kan man tänka sig? Vilken slump!

    Socialdemokraternas tusenlapp till bilägare som "kompensation" för höga bensinpriser kommer att betalas ut tidigast i augusti. 

    Någon vecka innan valet.

    Vilken slump!

    Så, mina damer och herrar, ser socialdemokratisk korruption ut.

    www.svd.se/a/lV5G07/bilagare-kan-fa-vanta-till-augusti-pa-1000-kronor-extra


    Jepp. Klaga på det också. KLAGA, klaga, klaga är paradgrenen. Klaga på om ingen ersättning delas ut och klaga på om ersättning delas ur.

    Man kan väl knappast besluta om att dela ut kompensation (utan citattecken) EFTER valet eftersom det inte är säkert att vi har samma regering. EFTER valet. TÄNK EFTER!
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-03-29 14:30:06 följande:

    Som någon skrev: vore det inte bättre att skicka ut den direkt med röstkortet istället?


    Nån "faktaspridare" twitter? Du ska inte faktakällhänvisa till twitter som du brukar
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rataxes skrev 2022-03-29 16:31:16 följande:
    Samtidigt som allmosorna för de höga elpriserna. 
    Samtidigt som röstkorten...Godmorgon
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2022-04-01 08:23:22 följande:
    Tja, vad sägs om att tolka det som att vissa "flyktingar" inte är riktiga flyktingar?  Alla utlänningar kommer inte till Sverige som flyende från förhållanden som räknas som skäl till flyktingstatus eller asyl alternativt som efterfrågad arbetskraft.

    En del söker sig till andra länder främst av ekonomiska skäl, men det finns även de som av andra skäl flyr till andra länder men som sedan av ekonomiska skäl väljer att ta sig till ytterligare andra länder.
    Antingen flyr du från krig och förföljelse och då är du flykting eller som kommer du som invandrare. Det är två helt olika status och du slutar inte vara flykting bara för att du reser igenom flera länder.

    Ukrainare som flytt till Sverige genom Polen eller andra länder har lika mycket flytt från kriget i Ukraina som de som flög direkt till Arlanda. Och det spelar heller ingen roll om de är fattiga eller rika. Eller medelinkomsttagare. Inte heller om det är män eller kvinnor, om de har varma kläder eller IPhones.

    Tänk den diskussionen har inte ens snuddats vid den här gången: om någon har en Jack Wolfskinjacka eller mobiltelefon så är de ingen "riktig" flykting. Poff, bortblåst, borta är alla sådana anklagelser.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-04-01 07:11:53 följande:
    Du ser hur förlägen Ygeman blir när Jimmie konfronterar honom?!

    Tittar ner i bordet, flackar med blicken och försöker svälja lite grand. Han vet att han förlorade där och då och försöker i panik komma på hur han ska ta sig ur det han försatt sig i.
    Han är för artig och mediatränad för att rulla med ögonen och sucka, men jag hade ändå förstått den reaktionen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2022-04-01 03:45:09 följande:

    Utan att på något sätt stödja sd så tycker jag det när var väldigt lågt av Ygeman. Dock inte helt oväntat då han många gånger uppvisat stora svagheter.

    Åkesson: ?Hudfärg? Nu får du skärpa dig? (msn.com)


    Naturligtvis har det med hudfärg att göra. Personer från MENA-länder är oftast inte vita européer utan har oftast en mörkare hudfärg och är ofta muslimer. Det handlar inte alls hur långt bort man kommer från utan VEM man är.

    Om miljontals israeler kände sig nödsakade att fly från ett bombregn över Israel, Israel är ett MENA-land, tror du väl inte att de skulle klassas av Åkesson som ekonomiska flyktingar för att de inte stannade i Jordanien utan sökte sig vidare till Frankrike, Ryssland eller USA?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-04-03 12:05:41 följande:
    Ja, som jag skrev i tråden om Nato.

    Socialdemokraternas första argument är att det alltid finns någon slags "högre kraft" som hindrar oppositionens förslag att bli verklighet.

    .
    Det var "olagligt" att skicka vapen till Ukraina.

    En svensk Nato-ansökan riskerade att "destabilisera" för Putin skulle bli arg.

    Och bränsleskatten går inte att sänka på grund av EU.

    .
    ALLTID är det socialdemokraternas första försvarslinje för att inte driva majoritetens politik om de inte vill göra det. och alltid ska vi lite på att de talar sanning och vet bäst.
    Nu bor vi i Sverige och inte i vilda västen och det finns lagar, regler och bestämmelser att ta hänsyn till. Även när man som styrande själv vill något kan man inte bara lova att genomföra det utan att kolla upp ordentligt. Att styra ett land är lite mer komplicerat än att beställa en pizza.

    Majoritetens politik? Ditt SD är ingen majoritet. Sluta fantisera! Och som bekant får INGEN regering igenom något beslut om de inte har en majoritet med sig.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?