Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2022-01-28 08:29:00 följande:
    Så du har inte lyssnat på Sabunis intervju i TV4?  den är 8 minuter lång (inte flera timmar som material du tidigare länkat till och angett som referens trots att du inte hade en aning om vad detta material sade) och Sabuni anger där helt andra skäl till januariavtalet än de som hon nu angivit.

    Behöver du en transkription av intervjun för att hitta vad Sabuni säger i intervjun?

    Vilken politik som är bra för vem och skadlig för vem är en annan fråga, deflektion kallas visst tekniken du använder

    Så frågorna återstår för dig att besvara:

    Begriper inte Sabuni vad hon säger eller är det en medveten lögn hon presenterar då eller nu?

    Vari finns ärligheten och transparensen i sabunis påståenden om januariavtalet, i tv4as intervju eller i de senaste påståenden hon vädrar?  Kan bägge vara ärliga och transparenta?

    Är detta mindre smickrande för sabunis karaktär eller visar hon med detta en utmärkt karaktär enligt dig?
    Så du har fått för dig att mina kommentarer gällande Nyamko Sabunis prestation, i det senaste avsnittet av 30 Minuter, gäller någonting mer, att det var en slags summering om hennes mediala bedrifter de senaste två åren, om inte orimligare än så?

    Det är du som anklagar Myamko Sabuni för lögner i det senaste avsnittet av 30 Minuter men du ber mig att bevisa att hon talar sanning. Ett sådant argumentationsfel heter omvänd bevisbörda och är ett av de billigaste knepen du kan ta till.

    Det finns ingenting i den två år gamla intervjun i TV4 som intygar att hon for med lögn i det senaste avsnittet av 30 Minuter. Försök igen.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2022-01-28 07:51:24 följande:
    www.svd.se/praliga-lyxasikter-om-ies-kladkod/av/paulina-neuding

    Paulina Neuding ger svar på tal åt aftonlatrinen och dumvänsterns sagotidning.

    "Alla begriper att det är socioekonomiskt svaga elever som är mest hjälpta av att underförstådda sociala koder, bland annat klädkoder, är tydligt uttalade. Men eliten vinner status genom att ägna sig åt ordvrängeri kring regler man själv inte skulle tumma på för egen del.

    Eller skulle någon av dem som nu förfasar sig över IES själva bryta mot de där sociala koderna under en arbetsintervju?


    ?Man klär sig vårdat och förstår vilka normer som gäller för artighet, uppträdande, punktlighet och stil. Att skolan tränar vad som gäller på en arbetsplats är till ofantlig nytta för eleverna inför vad som väntar senare?, skriver IES grundare Barbara Bergström i en replik i Dagens ETC."

    Allt medan kritikerna vältrar sig i lyxåsikter.


    Ja, och inte är det första gången som barn och ungdomar ska vara frontlinjens fotsoldater och minröjare åt politikernas och andra ideologers intressen - medan senare nämnda sätter sig bekvämt på säkra avstånd utan att riskera någonting.

    Ett aktuellt praktexempel är Somar Al Naher, som i Aftonbladet propagerar för att barn och ungdomar, från årkurs fyra till nio, ska kunna klä sig som hon själv uttrycker det, hur slampigt de vill:

    https://www.aftonbladet.se/kultur/a/0GO3gg/lat-tonaringar-kla-sig-hur-slampigt-de-vill

    Hon själv klär sig givetvis som raka motsatsen i det offentliga. Inte är hon, som vuxen och med mer makt än de flesta, ute vid frontlinjen, röjer minor och breder väg för barn och ungdomar - nej, nej, det ska barn och ungdomar göra åt henne.

    Fegt är vad det är. Inte ens en antihero.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-01-28 19:42:34 följande:

    Det här är en valaffisch från 2018  då Liberalerna var ett liberalt parti. Idag när man är ett lydparti till den brunblå alliansen propagerar Liberalerna för klädpoliser..


    Och du tror att budskapet på valaffischen gällde klädseln i alla sammanhang och i alla rum? Folk gör sig verkligen dumma i valtider.

    Men visst kan det understryka hyckleriet i allmänhet när en strikt klädpolicy redan återfinns i riksdagen:

    Trodde inte man fick ha skinnpaj i riksdagens talarstol. Om man inte äger någon kavaj finns det att låna - hälsar Socialdemokraternas pressekreterare, Ann Wolgers.

    https://www.svd.se/kladkod-hett-amne-i-riksdagen

    Det vill säga exakt som Engelska Skolan upprätthåller sin klädpolicy.
  • Digestive
    Socialdemokraternas förre gruppledare Sven-Erik Österberg är en av dem som har tagit upp klädseln i kammaren med sina gruppledarkollegor.

    - Jag tycker nog att det har skett en förflackning med åren. Många har sagt att förflackningen har gått längre på kvinnosidan än på manssidan. Jag tycker att det ska vara strikt klädsel, säger han.

    https://www.svd.se/kladkod-hett-amne-i-riksdagen
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-01-28 20:48:29 följande:
    Om man inte förstår det liberala i att människan själv bestämmer sin klädsel ska man nog inte beskylla andra för att vara dumma..
    Att göra sig dum är inte det samma som att vara dum. Du är sannerligen inte noga med ord.
  • Digestive

    Ja, och grundskolan är till för att förbereda unga människor för både anställning och världen som existerar (inte världen som folk önskar att den fanns). 

    Det är inte barn och ungdomars uppgift att bryta samhällsnormer utan det är vår uppgift som vuxna. Det är vuxna människor som ska röja vägarna från minor och så att barn och ungdomar kan ta sig fram säkert på dem. Allt annat är fegt.

    Har vi inte gjort världen bättre än såhär så är inte lösningen att börja putta ut barn och ungdomar på för tunna isar - för att ha någonting att kliva fram på under ett valår, för att själva våga gå efter dem på isarna eller överhuvudtaget.

    Kan man inte vara förändringen som man vill se, eller till och med kräver, så har man personligen sett till att slaget förlorades. Och nej, då är det inte barn och ungdomars uppgift att plocka upp och ta på sig ditt ansvar som vuxen.

  • Digestive
    nihka skrev 2022-01-28 22:17:21 följande:
    Whoops! Fler av dina idoler som inte lever som de lär, men Paulina Neuding kanske kommer från en socioekonomiskt utsatt grupp som hade behövt lite hjälp på vägen med kjollängdsmätning
    Exakt sådär ska en vuxen människa ta sig fram i yrkessammanhang - om hon vill vara en förebild för att barn och ungdomar ska kunna klä sig likadant i skolmiljöer.

    Jämför det med att flyga i taket för att det postades bilder på vuxna modeller i korta kjolar här.

    När man tror att man kan moralisera ett fenomen med ena handen och vinka in det med andra.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-01-29 13:53:19 följande:

    Liberalerna verkar ha tappat det fullständigt. Isak Skogstad är skolpolitisk expert på Liberalernas riksdagskansli. Här jämför han kjollängder med antisemitism och rasism.. 


    Att bestraffa elever pga. kläder är ett brott mot grundlagen. Att bära kläder med antisemitiska och eller rasistiska motiv är ett hatbrott.


    Självklart ska såväl klädpoliser som antisemitism och rasism motarbetas.  Ett parti som inte förstår detta är inte liberalt.


     


    Håller med föregående talare - pinsamt.
  • Digestive

    Så mycket väsen om tvång och att vårdnadshavare ska vara de enda som lägger sig i barns och ungdomars klädsel - när det handlar om ett frivilligt skolval som just vårdnadshavare väljer åt sina barn och ungdomar.

    Och i vanlig ordning ska en handfull individers röst, ljudligt uppbackade av media, väga tyngre än övriga 28 000 elever som går i Engelska Skolan och deras föräldrar.

    Man kan inte direkt anklaga folk för att ha en känsla för demokrati.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?