Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2022-01-30 14:31:07 följande:
    Man struntar i alla klädval som inte bryter mot någon lag och kontaktar föräldrarna om man är orolig för att barnet kan att komma till skada exempelvis genom att inte ha ytterkläder på vintern. En del barn har också undermåliga skor för årstiden.

    Man kan tipsa om till exempel Majblomman för inköp av kläder och skor om det handlar om ekonomi.

    Omyndiga barns kläder är en fråga mellan dem och deras vårdnadshavare. Vi andra lägger oss inte i.
    Så varför lägger du dig i vårdnadshavares val?
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-01-30 14:27:46 följande:

    [...] Detta är utmärkta alternativ till att göra som IES gör och ha regler och klädpoliser som bryter mot gällande lagstiftning.  


    [...]


    Vad har du för alternativ för riksdagen som uppenbarligen bryter mot denna påstådda lagstiftning (som i praktiken är en fråga omtolkning) med bland annat Socialdemokraterna i spetsen?

    Trodde inte man fick ha skinnpaj i riksdagens talarstol. Om man inte äger någon kavaj finns det att låna. - Socialdemokraternas pressekreterare, Ann Wolgers.

    https://www.svd.se/kladkod-hett-amne-i-riksdagen
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-01-30 20:56:56 följande:
    Nu handlar  nyhetsrapporteringen om flickor på IES som anser sig trakasserade av IES klädpoliser och de kritiska röster som hörs i debatten stödjer dessa elevers rätt att själv bestämma över sin klädsel (en rätt som dessutom är lagstadgad).  Det är ju sanslöst att flickor inte ska kunna gå i skola utan att bli horstämplade pga. av den sjuka moralism som IES förmedlar.
    De har alltså hamnat i fel skola. Det är inte svårare än att de byter skola - även om det inte försäkrar dem från just sådana stämplar, då det är ett allmänt utbrett fenomen.

    Det är exempelvis jämförbart med socialdemokraten Sven-Erik Österbergs utsagor om förflackade kvinnor i kammaren, även om fenomenet är vanligare kvinnor sinsemellan.

    Jag tycker nog att det har skett en förflackning med åren. Många har sagt att förflackningen har gått längre på kvinnosidan än på manssidan. Jag tycker att det ska vara strikt klädsel.

    https://www.svd.se/kladkod-hett-amne-i-riksdagen
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-01-30 21:03:09 följande:
    Allvarlig talat så verkar du dåligt påläst om vad debatten handlar om. Skolelever måste gå i skolan och på IES straffas elever om de bär kläder som skolan inte gillar, straff som bryter mot svensk lag.

    Det exempel som du hänvisar till från Riksdagen handlar om personligt tyckande av en riksdagsman om en annan. I Sverige får man tycka och tänka vad man vill.. 
    Hur Engelska Skolan försöker upprätthålla sin klädpolicy är en annan sak.

    Vad är dock felet i att förbereda barn och ungdomar för den mentalitet kring klädsel som samhället de facto besitter? - en mentalitet som bland annat Socialdemokraterna cementerar.

    Barn och ungdomar ska inte förberedas för livet i en låtsasvärld, KillBill.
  • Digestive
    KillBill skrev 2022-01-31 06:18:54 följande:
    Vilket svammel. Att IES bryter mot lagen genom att straffa flickor som bär shorts, kjol eller linnen som inte faller skolan i smaken är inte elevernas fel. 

    Din liknelse med klädkoden i riksdagen är också svamlig. Där handlar det om vad en riksdagsledamot tycker om en annan riksdagsledamots klädval.  Tror du inte att skolelever på landets samtliga  skolor dagligen har synpunkter på andra elevers klädval? Tror du att det är ett brott om en elev har synpunkter på en annan elevs kläder? 
    Straff är en annan fråga och även jag har ris att ge Engelska Skolan i Täby för hur de har försökt upprätthålla sin klädpolicy. Bemötanden som Varför försöker du att vara sexig? är exempelvis helt oacceptabelt.

    Ah, din och gelikars diskurs har varit en fars sedan det blev ramaskri över bilder på kvinnor i korta kjolar.

    I praktiken har ni bara en massa åsikter om hur barn och ungdomar lär sig att tassa runt eran egen moraliska häst.
    KillBill skrev 2022-01-31 06:36:42 följande:
    När jag växte upp  fanns elever i skolan som klädde sig som punkare, hårdrockare, syntare d.v.s. klädsel som man aldrig såg i arbetslivet. Trots detta så har många av dessa elever idag mycket respektabla befattningar i det privata näringslivet eller inom stat eller kommun.  Det är också intressant att notera att på den tiden jag växte upp så betraktades den svenska skolan som ett föredöme så är det inte idag. 

    Idag är den svenska marknadsskolan (som skapats av borgerliga skolpolitiker) ett internationellt skräckexempel.
    Behöver jag förklara skillnaden mellan aktuella klädkoder och klädstil?

    Kan du ge exempel på denna världsomspännande skräck för svenska privatskolor?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2022-01-31 14:16:56 följande:
    Hmm, jag inser att det är korta armar de hederskulturella sedlighetspolisaspiranterna måste ha.
    Kan även tillägga att längden på ben inte spelar någon roll i sammanhanget.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2022-01-31 16:11:16 följande:
    I praktiken stämmer det, i teorin spelar det roll.

    Men sammanhanget av intresse är ju att IES sedlighetspolis har en betydligt mer strikt syn på vid vilken kjollängd pojkarna anses bli så distraherade att man måste tillämpa hederskulturella regler än vad rumpnissehögern vill få det till.

    Men det kunde ju vara värre. Terroristkvinnan från IES utan E som nyligen utvisades till Sverige tillämpade förmodligen betydligt hårdare regler där hon var verksam som sedlighetspolis.

    Så det finns ändå gradskillnader i det auktoritära helvetets sexualisering av småflickor.. I vissa hederskulturer anses ju till och med flickors ansikten och hår utgöra sexuella provokationer.
    Eh, va?

    Tja, här var redan bilder på aktuella kjollängder uppseendeväckande och blev uppmärksammade i flera dagar. Varför skulle då samma kjollängder vara mindre uppseendeväckande bland barn och ungdomar?

    Det är tråkigt att du inte är nöjd med världen som du och gelikar är med och skapar. Ett råd - för att bli lite mer nöjd över tillvaron i sak - är att inte springa i taket när du ser aktuella kjollängder på kvinnor.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2022-01-31 17:09:36 följande:
    Nja, det måste ju finnas förklaringar till att rumpnissehögern tror att IES sedlighetspolis bara bestraffar flickor som stör pojkarna genom att ha så korta kjolar att de visar trosorna.

    Jag såg att du länkat här i tråden angående din trosuppfattning, men mitt intresse för din trosupplevelse var så försumbart att jag inte iddes följa länken.

    Hursomhelst. För att man ska tro att den som står upp och sträcker armarna nedåt med knutna nävar hamnar någon annanstans än halvvägs till knäna måste man antingen ha förkrympta armar eller ha en giraff i sitt släktträd.

    Jag är ganska nöjd med världen, i synnerhet med Sverige. Jag tror till exempel inte att den nyauktoritära rörelsen kommer att få något reellt inflytande i Sverige, mer än i vissa hederskulturella sammanhang - som i utanförskapsområden eller IES.

    Och jag väljer ju själv var jag vill bo och mina barn har aldrig haft någon dragning till kadaverdisciplin - så de valde kommunala skolor och har klarat sig undan från påprackad sexualiseringSolig
    Varför tar du upp trosor? Det syntes inga trosor på bilden jag postade - det var en kvinna som var klädd i aktuell kjollängd.

    Det var många ord och från någon som anser att aktuella kjollängder är sådant oskick att bilder på kvinnor som klär sig i dem borde beivras här.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2022-01-31 17:49:10 följande:
    Det var ju gott och väl att det var kjolar du länkade till. Huruvida jag anser att dina kjollänkar borde beivras här på FL har jag ingen egentlig uppfattning om - jag har ju inte följt dina länkar.

    Men min uppfattning om hederskultur och vuxnas sexualisering av småflickor är däremot tydlig, hoppas jag. Och det oavsett om det handlar om Teheran eller Täby.
    Som sagt var det en bild som postades, inte en länk. Men det är bra att du har tänkt efter lite.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?