Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
 • nihka

  Har du förtroende för regeringen?

  SmalaSara skrev 2016-04-20 15:32:44 följande:
  För det första så räknas inte alla som får uppehållstillstånd som flyktingar. Långt ifrån. Det finns även andra asylskäl.

  Har du läst Anna Dahlbergs ledare? Den har ingenting alls att göra med huruvida någon är flykting eller inte; den kritiserar ett system där Som regeringen planerar att införa där ett anställningskontrakt ger möjlighet till permanent uppehållstillstånd. Eftersom handel med anställningskontrakt redan sker, och inga andra krav ställs n att visa upp ett sådant kontrakt, finns det skäl att se över systemet.
  Mm jag har läst artikeln och den handlar om flyktingar.

  Man får vara riktigt observant för att se det eftersom det är lätt att tro att ord i artikeln som "flyktinglagen", "flyktingsmugglarna", "återförenas med familjen", "flykting", "flykting" och "söka asyl" handlar om Heidi från Schweiz. Joddeladiho! 
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-04-20 15:38:01 följande:
  Du har alltså inget att backa upp din anklagelse med?
  Nope. Inget alls bortsett från alla gånger du använt högerextremistisk retorik och någon sagt till dig. Tror du klarar av att hitta det själv.
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-04-20 15:50:21 följande:
  Menar du att du inte kan se skillnaden mellan olika grader av generalisering? Om inte så får vi helt enkelt utgå från det du ser; en lögn eller en undanflykt alltså? Från vad? Vad är det du menar att jag ljuger om eller vill undfly?
  Jag menar att du får släppa ditt lilla freudian slip/hjärnsläpp och gå vidare.
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-04-20 15:54:48 följande:
  Jag tror du har missuppfattat mitt inlägg som var riktat till Digestive. Det har absolut ingenting med diskussionen om brottsstatistik att göra.
  Jodå. Det kan jag få det till - med hjälp av din metod.
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-04-20 23:43:35 följande:
  Dessa "alla gånger" ligger på dig att bevisa så länge du för fram anklagelsen.
  Det behöver jag inte alls göra. Jag nöjer mig med att berätta för dig och om du vill leta upp dessa inlägg får du göra det själv, eller vad dog din förra slav av?
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-04-20 23:47:28 följande:
  Jaså? Den handlar om flyktingar i allmänhet då menar du? Inte om ett system för att förvandla TUT till PUT medelst anställningskontrakt? På vilket sätt handlar artikeln om flyktingar enligt dig?
  Nej, den handlar inte om flyktingar i allmänhet utan om risken att flyktingar ska köpa fuskanställningar för att omvandla sina TUT till PUT om ungefär ett år. 

  Mannen på bilden heter Stefan Löfven och tanten bredvid är artikelförfattaren. På skylten över bildtexten om "den svenska signalpolitiken" står det "Migrationsverket". Fler frågor?
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-04-20 23:50:40 följande:
  Nej du kan naturligtvis anklaga i allmänhet utan att hänvisa eller citera inlägg.

  Det normala är dock att man citerar det inlägg man vill aha något om; inte kastar utan grundlösa anklagelser.
  Varför ska jag "anklaga dig" två gånger för varje gång du använder högerextremistisk retorik? Känns lite onödigt att först säga till och sedan tala om var jag sa till.
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-04-21 00:06:15 följande:
  Ok. Förklara sambandet för mig då så som jag brukar göra.
  Jag kan ge ett exempel,  och det är när någon säger att "Ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst och sedan säger att det inte betyder att ingen tror att kriminalitet beror på etnisk härkomst utan jo, lite grann men inte så mycket fast inte alls i ett S a m m a n h a n g

  Snälla, snälla släpp det här nu. Mina magmuskler tål inte mer
 • nihka
  SmalaSara skrev 2016-04-21 00:13:52 följande:
  Ja;
  De flesta frågor kvarstår:
  Menar du att det inte föreligger risk för fusk?

  Menar du att jämförelsen med fusk med anställningskontrakt vad gäller arbetskraftsinvandring inte har någon bäring alls på denna nya regel? Varför i så fall?

  Känner du till att långt ifrån alla som får uppehållstillstånd i Sverige räknas som flyktingar? Regeln kan alltså inte bara gälla flyktingar i ordets rätta bemärkelse.
  Jag har inga fler frågor. Det var ingen jämförelse utan personen påstod att han kände flera som redan hade gjort så - före regelverket som skulle kunna tillåta att flyktingar med TUT skulle kunna försöka fuska sig till PUT.

  Känner du till att om det regnar imorgon så kommer det uppifrån?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?